Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.09.2004, 11:12   #1
Dj Predator
Registered

Data rejestracji: 15.08.2004
Dj Predator w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Własne radio internetowe

Chciałem nadawać własne radio internetowe, lecz nie mogą mnie słuczhać goście z poza mojej sieci lokalnej. Prawdopodobnie jest to wina tego, że mam wewn IP. Co mam zrobić, żeby mogły mnie słuchać osoby z poza sieci lokalnej
Dj Predator jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.09.2004, 11:15   #2
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dj Predator
Chciałem nadawać własne radio internetowe, lecz nie mogą mnie słuczhać goście z poza mojej sieci lokalnej. Prawdopodobnie jest to wina tego, że mam wewn IP. Co mam zrobić, żeby mogły mnie słuchać osoby z poza sieci lokalnej
Przekieruj porty na serwerze (poproś o to admina) i powinno chodzić
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.09.2004, 11:18   #3
Dj Predator
Registered

Data rejestracji: 15.08.2004
Dj Predator w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sorry, ale jestem początkujący i nie bardzo wiem co mam powiedzieć mojemu adminowi. A po drugie mam łącze radiowe i nie wiem czy się będzie dało przekierować porty na serwerze.
Dj Predator jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.09.2004, 16:34   #4
echoo
Organista za 2300

Data rejestracji: 17.12.2002
echoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dj Predator
Sorry, ale jestem początkujący i nie bardzo wiem co mam powiedzieć mojemu adminowi. A po drugie mam łącze radiowe i nie wiem czy się będzie dało przekierować porty na serwerze.
Opisz adminowi swój problem a powinien załapać o co chodzi, a typ łącza internetowego jest bez znaczenia. Życzę powodzenia.

priv
echoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.09.2004, 23:23   #5
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja nie wiem dlaczego ludzi odzielają sieci osiedlowe kablowe od sieci bezprzewodowych !

Przykładowa rozmowa :

- Cze
- cze
- Jak moge postawić serwer ?
- A jesteś w sieci LAN ?
- Nie mam radiówke

....

I tu już . Radiówka to jest to samo co sieć kablowa tylko, że bez kabli

Pozdro
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2004, 00:01   #6
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a swoja droga, tak na szybkiego bez wczesniejszego szukania, jak sie takie radio na swoim kompie stawia ??
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2004, 07:52   #7
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez shuma02
a swoja droga, tak na szybkiego bez wczesniejszego szukania, jak sie takie radio na swoim kompie stawia ??
http://www.webhelp.pl/artykuly/index...oz=mul&ac=read

http://shoutcast.prv.pl/

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2004, 20:08   #8
Mich@ł
Ismail Delivered

Data rejestracji: 29.08.2003
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
A ja się dołączę do tematu.

Czy jest jakiś program do nagrywania audycji radiowych (chodzi mi o radio internetowe)

P.S. Ja też mam radiowe. Na balkonie mi wisi antena, od anteny idzie mi kabel do karty sieciowej. I jest
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2004, 20:19   #9
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez DJ HACKER
A ja się dołączę do tematu.

Czy jest jakiś program do nagrywania audycji radiowych (chodzi mi o radio internetowe)

P.S. Ja też mam radiowe. Na balkonie mi wisi antena, od anteny idzie mi kabel do karty sieciowej. I jest
http://www.3alab.com/iradio.shtml

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2008, 21:22   #10
djmaniak
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.02.2008
djmaniak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
radio

Witam Witam!!! zamiezam załozyc wlasne dobre radio internetowe ma zalozona domene i mam pomysł ale potrzebuje kogos kto bedzie ze mna drogim adminem i kto bedzie sie dokładał do oplaty serwera lub byc moze ktos kto znajdzie na to sponsora stronka wyglada narazie tak www.cyber.ir.pl narazie nic nie ma ale mysle ze razem damy rade jak ktos chce mi pomodz to piszcie na gg 433575
djmaniak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2008, 22:29   #11
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Na pocz***261;tek raczej zajrzyj tutaj, twojej stronce na pewno si***281; przyda.

Inaczej ci***281;***380;ko b***281;dzie znale***378;***263; sponsora.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2008, 23:41   #12
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Na początek raczej zajrzyj tutaj, twojej stronce na pewno się przyda.

Inaczej ciężko będzie znaleźć sponsora.
To po pierwsze, po drugie zeby osiagnac minimalny sukces/zyski, trzeba to zrobic w jakis nowy, oryginalny sposob. Takich radyjek jest mnostwo...upadaja bardzo szybko, tak samo jak szybko powstaly.

Oryginalny pomysl = duzo sluchaczy = ludzie do wspolpracy = ludzie do pomocy finansowej.

Przemysl to.

Stronka jest biedna. Taka strona powinna być żywa, zachecac do klikniecia w streaming. To samo tyczy sie wyskakujacych reklamach. Nie lubie tego i za to tepie - nie mowie o google adsense, a o takich wyjezdzajacych a`la prv.pl.
Stary 21.02.2008, 16:08   #13
Mich@ł
Ismail Delivered

Data rejestracji: 29.08.2003
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
I pasuje korzysta***263; z ***281;, ***261; itd na ko***324;cu wyraz***243;w
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2009, 09:53   #14
Koras2007
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.03.2009
Koras2007 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re Re

Witam!
Mam Problem Ze Zrobieniem Radia Internetowego I nie wiem co robic bardzo licze na pomoc z tym problemem

Pozdrawiam
Koras2007 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2009, 12:45   #15
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
I co?

Zrobić za ciebie?

Czy wróżkę zawołać, bo samo "problem" to trochę mało.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: