![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Word 2007 - łączenie dwóch dokumentów
Jak w Wordzie 2007 można połączyć dwa dokumenty tak, aby każdy zachował własne formatowanie? (chodzi mi głównie o marginesy, taby itp.) Wklejanie specjalne nie wystarcza, bo nie zachowują się marginesy i całość jest trochę przekształcona, tylko wklejanie jako obiekt względnie działa, ale jednak jakościowo jest to gorsze od zwykłego. W Open Office nie miałem z tym problemu i podział na sekcje załatwiał sprawę. Tu nie mogę sobie poradzić.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
Wstazka Uklad strony--> Znaki podzialu --> Nastepna strona
U mnie z marginesami dziala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
the one
CDRinfo VIP
No a u mnie niestety nie.. Niby marginesy kopiują się w porządku, ale już tabulatory i powiedzmy 'akapity' nie. Nie ma tego dużo do poprawiania, ale teoretycznie powinno to przecież wyglądać tak samo, jak w dokumencie, z którego to kopiuję (zwłaszcza, że napisany w tej samej wersji Worda).
![]() |
#4 |
the one
CDRinfo VIP
Jak widzę podstawowy problem jest ze stylami. Całość drugiego dokumentu (który chcę dołączyć do pierwszego) kopiuje się bez styli w nim użytych. Te mogę dodać ręcznie po złączeniu, ale wtedy wpływają one również na pozostałą część dokumentu (dokument pierwszy).
Problem jest chyba ze wstawianiem sekcji. Jak zrobić, żeby jedna część dokumentu miała wybrany styl i zmiana stylu w pozostałej nie wpływała na niego?
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z ciekawości sprawdziłem, i u mnie działa bez najmniejszego problemu kopiowanie między różnymi dokumentami z zastosowaniem styli i tabulacji
![]() Ba nawet przy w wklejaniu można wybrać czy ma być zachowany styl z oryginalnego dokumentu, czy ma być zastosowany styl domyślny, czy styl z aktualnego dokumentu (z zachowaniem formatowania czy też nie) ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 10.06.2010 o godz. 13:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
the one
CDRinfo VIP
Nie mogę akurat tego dokumentu tutaj wkleić, ale u mnie ni cholery to nie działa. Jak już tak analizuję dokładnie różnice, to największy problem jest z interliniami (w danych partiach tekstu są różnie ustawione) - wprowadzenie tego nowego stylu ma też wpływ na nie (mimo, że nie powinien).
Zobaczę, jak nic więcej nie wymyślę, to może przerobię trochę ten dokument i pokażę na nim, co u mnie nie działa. Aha.. niewielka szansa, ale ja mam 2007 na XP. Widzę, że murt masz "7" (albo Vistę). Może być tutaj problem..?
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam 7 i Office 2010 PL 64 bity
![]() A może masz jakiś błąd w pakiecie, spróbuj przeinstalować może to pomoże ew. prześlij mi na emaila te dokumenty sprawdzę jak u mnie połączy czy też występuje w/w błąd ![]()
![]() |
#8 |
the one
CDRinfo VIP
Może kwestia jakiś aktualizacji? (przyznam, że te Office'owe raczej rzadko instaluję).
Pliku przesłać nie mogę, przynajmniej nie w takiej wersji. Jak mi nic nie wyjdzie, to pomyślę, żeby jakoś przerobić.
![]() |
#9 |
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
Tak, mam Windows-a 7 64bit i Worda 2007.
U mnie nie ma problemu z wklejaniem tekstu z roznymi stylami. Zrobilem test i wszystko jest ok jak u mgit-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
CD - DMX MUSIC - jak to odtworzyc? | rubbishtip | Audio/Stacjonarne nagrywarki i nośniki CD-R Audio | 2 | 25.04.2009 20:55 |
Denerwujący Word 2007 | madmax2 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 2 | 30.09.2008 22:50 |
Outlook 2007 i wiadomości na dwóch komputerach | mikas | Off topic | 7 | 13.08.2007 00:01 |
restart cpu podczas nagrywania | kaufman | Napędy optyczne CD | 19 | 05.12.2006 23:10 |
łączenie dwóch DVD w jedno | krych | DVD-Video | 0 | 31.12.2005 17:16 |