![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dell Vostro 5470 ... "graphic problem edyszyn"
Rzadko, choć jednak czasami przychodzi nam się zmierzyć z czymś co już na wstępie winno znaleźć się w kategorii o dźwięcznej nazwie "WTF". Ogólnie rzecz ujmując właśnie kolejną taką znalazłem i zaczynam się zastanawiać co dalej.
Otrzymałem w prezencie małego laptopa, do którego już przydzieliłem parę zadań w których powinien się rewelacyjnie sprawować, gdyby nie problem ze sprzętem, który wcale nie wydaje się być jakąś anomalią, stąd chciałem się poradzić kolegów, również o dużym doświadczeniu w serwisowaniu co popadnie. Laptop to Dell Vostro 5470, z ekranem dotykowym. (w takiej konfiguracji) Różnica taka że dostałem bez dysku, więc musiałem coś swojego ogarnąć co do HDD i OS. Przyznaję się od razu że nie jestem jakimkolwiek fanem Windowsa 10, więc padło na Windows 7 64bit do którego też miałem licencję. Problem z którym przyszło mi się zmierzyć to brak widoczności karty graficznej dedykowanej (na początku tego nie zauważyłem, póki nie chciałem coś więcej z niego wydusić). Laptop ten domyślnie powinien posiadać prócz zintegrowanej jeszcze kartę dedykowaną GeForcce nVidia GT 740M z 2GB pamięci. Co ciekawe, kompletinie nie pozwala mi system zainstalować sterownika, a system nie pokazuje dedykowanej karty. Zgodnie ze specyfiką karta powinna być i nie mam pewności czy na Winzgrozie 10 się coś pokazywało. Jednak ja nie chcę się przenosić na ten pseudosystem, gdzie nie mam pewności że to rozwiąże problem a dużo bardziej zależy mi na stabilności Win7. Bios zaktualizowałem do najnowszej wersji A12, według strony producenta. Było by fajnie jak bym sobie od tak przełożył dysk inny i instalował co popadnie,(Linuxa w Live testowałem, ale mi nie pokazał podzespołów prócz HDD i CPU) jednak tutaj podchodzi tylko low profile HDD... a taki mam tylko jeden więc nici z testowania ![]() (Tak na marginesie dodam że zastanawiam się czy czasami możliwe nie jest aby trafił mi się egzemplarz tylko z zintegrowaną grafiką, ale mi to perfidnie nie pasuje do tych wszystkich specyfikacji) ........jakieś pomysły? Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 10.02.2019 o godz. 22:18 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Laptop Dell Latitude CSx - Problem z wentylatorem... | -Kowalik- | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 10.03.2009 00:16 |
DELL INSPIRON 1720 dziewny problem ;/ | kf_krzynio | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 4 | 19.01.2009 20:33 |
problem z odczytem | tomaszekkkk | Napędy optyczne DVD | 9 | 30.07.2008 15:33 |
Dell Inspiron 1300 - problem z czytaniem płyt dvd / cd | mariusz81pl | Napędy optyczne DVD | 0 | 15.01.2008 14:44 |
Rozwiązany Problem bluetooth HP nx6125 | aeiouy | Off topic | 0 | 26.05.2006 14:35 |