Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.10.2012, 10:21   #1
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kasprzak Podgląd Wiadomości
Witam,
Naszla mnie pewna mysl, czy da się, i jak to wyglada z technicznego pkt. widzenia i wogole... wymienic procesor w laptopie na wiekszy - pytanie czy jest on wymienialny, bo czytalem na googlu, ze niektore sa wlutowywane(jak to sprawdzic za wyjatkiem otwierania - wole byc pewny ze jest mozliwosc.).
No to ja teraz wsadzę kij w mrowisko

Szanowni moderatorzy - nie dawajcie mi bana bo ja "tylko niosę pomoc".

Moim zdaniem - jak ktoś kupuje laptopa to na pewno nie po to, żeby w nim grzebać. Kto tak na dobrą sprawę potrzebuje laptopa?
1 . osoba, która z powodu obowiązków służbowych spędza większość czasu w drodze i dlatego nie ma czasu, ani ochoty na grzebanie w bebechach (jeśli ma potrzebę modernizacji sprzętu, to zwraca się do działu IT w firmie).
2. osoba, która używa komputrera do: pisania maili, przeglądania netu lub też "lajkowania na fejsie". W tym przypadku konieczność modernizacji odpada bo w zasadzie po co

Dlatego moja rada jest taka: albo oddaj lapka do modernizacji informatykowi w swojej firmie, albo kup komputer.
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.10.2012, 17:29   #2
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yossi Podgląd Wiadomości
Moim zdaniem - jak ktoś kupuje laptopa to na pewno nie po to, żeby w nim grzebać. Kto tak na dobrą sprawę potrzebuje laptopa?
1. Osoba, która ma mało miejsca na biurku,
2. osoba, która lubi laptopy,
3. osoba, która lubi zabrać komputer za sobą,
4. osoba, która nie chce mieć UPSa
5. i tak dalej...

Cytat:
1 . osoba, która z powodu obowiązków służbowych spędza większość czasu w drodze i dlatego nie ma czasu, ani ochoty na grzebanie w bebechach (jeśli ma potrzebę modernizacji sprzętu, to zwraca się do działu IT w firmie).
Jeśli do Twojej pracy używasz laptopa- firma takowy zapewnia. W większości przypadków jest on w domenie oraz z nałożonymi politykami i z góry zdefiniowanym softem. Grzebanie w nim jest zabronione (taki często jest w leasingu, oraz każda modyfikacja ma swój wniosek zatwierdzony przez szefa, każda nowa część jest w ewidencji).

Cytat:
2. osoba, która używa komputrera do: pisania maili, przeglądania netu lub też "lajkowania na fejsie". W tym przypadku konieczność modernizacji odpada bo w zasadzie po co
Komp prywatny: Bo można, bo to odmładza komputer przynajmniej o rok, bo części tanieją i można z niego zrobić klasę wyższy model, bo nowy system operacyjny, albo film 720p przycina, i tak dalej, bo lubi grzebać w sprzęcie i to hobby, i tak dalej.

Cytat:
Dlatego moja rada jest taka: albo oddaj lapka do modernizacji informatykowi w swojej firmie, albo kup komputer.
Bzdurna rada ale to moje zdanie Nie każdemu wystarcza ZX Spectrum+ i przeglądarka tekstowa.

Twoje uprawnienia: