![]() |
Dla XP było MUI PL, ale niestety z tego co mi wiadomo to wymagało zakupienia licencji, o którą teraz raczej będzie trudno...
|
O ile wiem Windowsa XP nie da się łatwo spolszczyć, a nawet jeżeli się uda to nie będzie to legalne. Taką mozliwość ma dopiero Vista.
Ponadto mam nadzieje że wiesz co robisz zamieniając Viste na gorszy system. I trzecia rzecz napisałeś "zakupiłem płytę". Sama płyta bez COA nie wystarczy, aby system był legalny. Tu garść informacji Cytat:
Co do zamiany to proste, odpalasz instalator XP z płyty, tam formatujesz partycje systemową i instalujesz XP. Przy okazji tracisz wszystkie dane z tej partycji. Nie zadziała jeżeli komputer jest w miare nowy i dysk pracuje w trybie AHCI. XP "z pudełka" nie widzi takich dysków - musisz przełączyć w BIOS dysk w tryb IDE (wyłączy to niektóre zaawansowane funkcje dysku jak NCQ). Po instalacji instalujesz wszystkie sterowniki urządzeń i system gotowy. I z grubsza chyba tyle. |
ZAMIANA SYSTEMU VISTA NA XP
Witam , kilka dni temu zakupiłem oryginalną płytkę systemową XP , na kompie mam obecnie zainstalowany system Vista którego chcę się pozbyć i zainstalować XP . Proszę o podpowiedź jak zamienić Viste na XP ? oraz jeszcze jedno - płytka XP jest w języku angielskim - pliska o porade .
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:53. |