![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zapychający się folder TEMP w Windows10 - ciągłe nadpisywanie dzienników zdarzeń
Witajcie... widzę że na innych forach mądrych niema, a właściwie jak się problem dotyka czegoś głębszego aniżeli kolor myszki i klawiatury czy za***istości procka albo karty graficznej to znawców i speców nie ma.
![]() Mam problem, brat podesłał mi laptopa z Windows 10 i nie mogę tak łatwo ogarnąć tematu a chcąc uniknąć reinstalację bo to nie jest gwarant trwałego rozwiązania problemu. Ehhh ... nigdy nie byłem entuzjastą tego OS, a teraz tym bardziej mam awersję. CO SIĘ DZIEJE ? Partycja systemowa to blisko 250GB. Ogólnikowo powinno być na spokojnie dostępne jakieś 150 GB wolnej przestrzeni jednakże usługi systemu Windows zapychają folder c:\Windows\Temp Zdążyłem wydedukować że tworzone są pliki dziennika zdarzeń, powiązane z usługą systemową Windows Store (proces wsappx) i nie bardzo wiem jak powstrzymać to szaleństwo tworzenia dziwnych dzienników o rozszerzeniu *.evtx o raczej stałej wielkości do 20 548 KB ![]() ![]() Prześledziłem już kilka rozwiązań i żadne nie przynosi efektu. Tak jakby jakaś usługa miała awarie i wpadła w petlę przez co system cały czas raportuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby szatański pomiot windows 10 ![]() Ma ktoś z Was doświadczenie z tym OS i miał podobny przypadek? Próbowałem już wyczyścić pamięć podręczną sklepu Microsoft Store za pomocą sugerowanego wsreset.exe ale nic to nie dało. ![]() Może zrzut z dziennika coś Wam podpowie ![]() [EDIT] Jedyne co znalazłem w temacie ludzi o podobnym problemie... rozwiązanie mnie rozwaliło ![]() https://www.reddit.com/r/techsupport...00_of_c_drive/ Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 17.04.2020 o godz. 16:03 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wejdz/uruchom services.msc i wylacz usluge sklepu/cortany i innego smiecia zbednego z M$ , bedzie git
![]()
![]() |
#3 |
Guru
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Nie wiem dokladnie bo nie pamietam, posegreguj w/g nazwy i poszukaj, ewentualnie windows task manager> PPM na zadaniu co zjada zasoby na samym dole "go to services"> potem szukasz procesu w services
![]() Kto zbanował Eda i za co?
![]() |
#5 |
Guru
Co do nazw usług znalazłem coś takiego:
https://pomoc.xsystem.com.pl/hc/pl/a...5%82ug-Windows niestety żadna z pożądanych a będących składnikiem systemu nie pozwala na zatrzymanie. Obawiam się że tu konieczna będzie reinstalacja choć to rozwiązanie nijakie :/ A jeśli o Eda idzie to nie wiedziałem że coś się stało. Ostatnio musiałem zająć się innymi rzeczami (niemowlak z kolkami w domu i roznoszący chałupę dwulatek) i czasem tylko na jednego wpadałem do tematu Imprezki +18..., zobaczyć co tam u Was gieje kochane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Zalezy co za usluga robi problem bo na jedna usluge w task manager moze sie skladac z nawet kilku/nastu skladnikow z services, trzeba ustalic ktora to i zatrzymac .
![]() |
#7 |
Guru
Znaleziono rozwiązanie tymczasowo idealne. Partycja systemowa się nie zapycha. Myślę że też nie jest to rozwiązanie oczywiste bo... pomogło utworzenie nowego konta użyszkodnika.
Format i tak będzie ale teraz przynajmniej można na spokojnie poździerać co ważniejsze rzeczy. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
ciągłe, dzienników, folder, nadpisywanie, się, temp, windows10, zapychający, zdarzeń |
|
|