Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
18.02.2023, 23:16 | #1 |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
|
Zarządzanie sprzętem komputerowym w firmach
Zastanawiam się czy jest jakiś program, który pozwolił by mi prowadzić jakąś ewidencję sprzętu w firmie, a może dokładniej w firmach spółki.
Ostatnie 2 słowa mają duże znaczenie, bo nie mogę komputera opisać jako PC001, PC002, NotB001, NotB002 (gdybym startował od zera to może było by to jakieś rozwiązanie, ale mam do dyspozycji organizację z dużym stażem), muszę to jakoś mądrze przemyśleć i poprowadzić by taki rejestr miał ręce i nogi. Potrzebował bym:
Narzędzie nie musi być Online, bo wiem że są jakieś tam narzędzia do audytów. Do tego też sobie usiądę i na serwerze coś postawię, ale mnie na chwilę obecną interesuje bardziej coś co pozwoli mi prowadzić taką ewidencję również sprzętu, który nie pracuje w sieci a jest na stanie. Komputery mamy w domenie, ale tak jak mówię mimo że jest kilka firm w spółce, zdarza się że sprzęt jest przekazywany i pasuje też wiedzieć kiedy został i dla kogo zakupiony. Nie mam dostępu do faktur więc odpada opisywanie takim indeksem przewodnim (niestety). |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
19.02.2023, 10:56 | #2 |
Moderator
Data rejestracji: 26.10.2008
|
Exel i nalepki na komputerach
19.02.2023, 18:42 | #3 |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
|
jeśli o raporty idzie to jak najbardziej, samo sortowanie mogło by być bardzo przejrzyste, ale czytaj co napisałem wcześniej. Muszę mieć możliwość dodawania i przeglądania załączników, a samo to dyskredytuje takie rozwiązanie. Przenoszenie jednostki powinno być proste na zasadzie przepisania do innej grupy.
Zastanawiam się aktualnie czy na serwerze nie postawić tylko dla siebie jakiejś Joomli i nie zrobić tego na zasadzie sklepu. Nie jest powiedziane że muszę mieć program który służy wyłącznie do tego co potrzebuję (jako rozwiązanie domyślne) ale można by zrobić customizację czegoś co działało by na podobnej zasadzie. Sugestie mile widziane. |
Tagi |
firmach, komputerowym, sprzętem, zarządzanie |
|
|