![]() |
Cytat:
Cóż.. nie ukrywam, że nie przepadałem za energoelektroniką. Na zagadnienie spojrzałem poprzez pryzmat zwykłego transformatora elektroenergetycznego... i chyba to nie było właściwe. Biję się w pierś :) |
Cytat:
wystarczy taki ? |
Cytat:
|
Cytat:
Ale oczywiście swoje zadanie ORIENTACYJNIE jako tako spełniają... |
ja ma CODAGEN 400 watt i jestem zadowolony
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a ja 300 wat i chce fortrona 350 i nie ma, no nie bylo.Co myslicie o zamianie rubikona (tez codegen:) na fortrona 350mdn http://allegro.pl/show_item.php?item=81466400
|
Cytat:
|
Cytat:
@Loki Bierz tego fortrona. Tata dziś kupił miernik to sobie napięcia zmierzyłem i wyszło ~5,1 i 12,2. Moja maszyna już swoje lata ma ale bardziej jej służy ten fortron niż poprzednie codegeny i megabajty :) Pomimo że oba wcześniejsze działają ale to już inna historia :P |
Cytat:
Ale i tak znajdzie się ktoś kto napisze, że 300Wat wystarczy. ;) |
A co polecacie wsrod 350watowych zasilaczy i w cenie do 70 zl, mam na mysli fortrona czy modecoma?
|
zasilacz nie ma transformatora.....a to dobre.....
do zasilacza dostarczasz prad przyeminny, ktory przechodzi przez trasformator a dopiero potem jest przeksztalcany w prad staly straty, straty i jeszcze raz starty....rosna wraz z moca ale tylko w watach bo procenty sie nie zmieniaja bo oczywistym jest, ze stracic np 20% z 400w a stracic 20% z 500w to nie to samo (oczywiscie w watach bo w % jest tyle samo) ktos pisal o normach UE - po to sie montuje w zasilaczach PFC jest to korektor fazy - i wcale nie jest powiedziane, ze zasilacz 500w musi brac wiecej pradu niz 400 bo wlasnie po to jest m in PFC zeby brac tyle ile potrzebuje co do tanich zasilaczy to modecom podaje moc prawdziwa w przeciwienstwie do lipy typu codegen czy tracer itd |
Dla zainteresowanych budową zasilaczy polecam ten artykuł .
|
No i kupiłem zasilacz Tagan 380-U01
do tego jeszcze zmieniłem wentylator na Pentagram QVC-100 Cu Teraz gdyby nie ten wentylator na mojej karcie Asus GF6800 to było by bardzo cicho . A on buczy jak traktor :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:08. |