Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.08.2019, 21:34   #1
DarkSlide97
Kiedyś to było
 
Avatar użytkownika DarkSlide97
 
Data rejestracji: 17.11.2013
Posty: 1,722
DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Zawieszający się komputer - SSD?

Mam ostatnio mały (duży) problem z komputerem. Mianowicie pracuje normalnie i nagle - zawiesza się kompletnie i wywala bluescreen. Jedyne co zdążyłem odczytać to nazwa błędu: BAD_POOL_HEADER.
Mam podejrzenia co do mojego dysku SSD którego kupiłem niedawno i na którym system jest zainstalowany. Ale w HDTune wszystko wygląda OK.

Wcześniej system był zainstalowany na starym HDD z laptopa który był bardzo nieładnie i niedelikatnie traktowany - wszystko działało. Dlatego podejrzewam dysk. Ale nie ma żadnych błędów więc nie wiem o co chodzi
__________________
Intel i5 3470 / 16GB RAM / GF9600GT 512MB / SSD 240GB / HDD 320GB / HDD 3TB / LG GH24NS95 / Windows 7 Pro

DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN
DarkSlide97 jest online   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.08.2019, 21:56   #2
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo
 
Avatar użytkownika - Deckard -
 
Data rejestracji: 23.05.2006
Lokalizacja: A.D 2019
Posty: 4,693
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Takie coś znalazłem,doszukiwałbym się stertowników. Po zmianie dysku na ssd instalowałeś winde ?
Cytat:
BAD_POOL_HEADER - Najczęściej błąd powoduje driver/sterownik jak również błąd może być spowodowany wadliwym działaniem dysku bądź pamięci.
Rozwiązanie:
-Aktualizacja sterowników.
-Sprawdzenie dysku pod kątem wystąpienia bad sektorów, SMART -> hd tune z podanego wyżej pakietu lub victoria
-Sprawdź pamięć RAM -> program memtest86
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.08.2019, 22:25   #3
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,181
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Zrzut pamieci powinien zapisywac sie na dysku, jak nie to mozna ustawic aby sie zapisywal i odczytac dokladnie co jest nie tak.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.08.2019, 08:28   #4
DarkSlide97
Kiedyś to było
 
Avatar użytkownika DarkSlide97
 
Data rejestracji: 17.11.2013
Posty: 1,722
DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Tak, kupiłem dysk a zaraz potem zainstalowałem Windowsa.

Co ciekawe nie mogłem zaszyfrować tego nowo zainstalowanego systemu VeraCryptem, bo pokazywał błąd, że to nie jest dysk systemowy.

Nie wiem do końca co się tu dzieje.
__________________
Intel i5 3470 / 16GB RAM / GF9600GT 512MB / SSD 240GB / HDD 320GB / HDD 3TB / LG GH24NS95 / Windows 7 Pro

DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN
DarkSlide97 jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2019, 22:47   #5
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Sprawdź w manualu mobo, które gniazda sata na mobo są przeznaczone pod bootable media. Zazwyczaj nie wszystkie Może podpiąłeś do złego i nie widzi go jako systemowy.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.08.2019, 06:17   #6
DarkSlide97
Kiedyś to było
 
Avatar użytkownika DarkSlide97
 
Data rejestracji: 17.11.2013
Posty: 1,722
DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Może masz rację, nigdy jakoś nie zwracałem na to uwagi.
__________________
Intel i5 3470 / 16GB RAM / GF9600GT 512MB / SSD 240GB / HDD 320GB / HDD 3TB / LG GH24NS95 / Windows 7 Pro

DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN
DarkSlide97 jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.08.2019, 15:45   #7
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,766
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Zformatowales dysk , pytanie brzmi jak ? czy jako systemowy czy jako zwykly wolumin i na nim zainstalowales system ? ma partycje 100mb na poczatku ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.08.2019, 22:06   #8
DarkSlide97
Kiedyś to było
 
Avatar użytkownika DarkSlide97
 
Data rejestracji: 17.11.2013
Posty: 1,722
DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Mam partycję 100MB, nie ruszałem jej.

Zrobiłem tak:


1. Odszyfrowałem stary dysk 320GB (był cały zaszyfrowany)
2. Przegrałem z niego co potrzebne
3. Sformatowałem go całego.
4. Podłączyłem dysk SSD
5. Włączyłem instalację Windowsa, i podczas instalacji podzieliłem go na dwie partycje - na system i na aplikacje.

6. Po instalacji chciałem zaszyfrować dysk ale pokazało mi że dysk nie jest systemowy
__________________
Intel i5 3470 / 16GB RAM / GF9600GT 512MB / SSD 240GB / HDD 320GB / HDD 3TB / LG GH24NS95 / Windows 7 Pro

DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN
DarkSlide97 jest online   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Apple flame war (było: Apple iPad) Bartez Systemy operacyjne i aplikacje 8008 20.04.2020 17:13
Komputer sam się wyłącza (losowo), a nawet włącza... Smartek Komputery 1 30.04.2013 11:48
Samo resetujacy sie komputer slomek Off topic 11 20.03.2004 01:05
Czy opłaca się kupić taki komputer. kraluk Off topic 29 05.03.2004 23:15


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.