Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 22.02.2013, 08:46   #196
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,704
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Moim skromnym zdaniem nie bedzie żadnej różnicy w prędkości działania lub będzie minimalna (plik ISO nie jest skompresowany). Czasami może być nawet znacznie wolniej (w przypadku, gdy pliki na pendrajwie są pofragmentowane).

Fakt jest faktem, że większość tanich pendrajwow to szajs, który należy omijać z daleka. Transfery liniowe sa moze i akceptowalne, ale kopiowanie małych plików to udręka i zwykle plyty CD/DVD sa od nich kilkanaście razy szybsze. Jeżeli chcesz, żeby bylo szybko, kup szybkiego pena. Np. Corsair z serii Voyager GT lub Voyager GT Turbo. Tam transfery zarowno malych jaki dużych plików sa masakrycznie wysokie (szczególnie jak masz USB 3.0).
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.02.2013, 15:45   #197
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki Misiek a powiedz mi jescze jak wyglada sprawa wpisu zeby instalka poszla win7 np z rozpakowanej plyty nie z iso i ewentualnie gdzie wrzucic do glownego katalogu??
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2013, 11:15   #198
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,704
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/insta...ws-z-pendrive/
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.02.2013, 11:59   #199
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Misiek mam pytanko wiem ze troche przynudzam Otoz mam taki problem z hirens boot cd 15.1 gdy wchodze w katalog DLC uruchamiam program jakis np total comander i wyskakuje mi komunikat :

Tu akurat na zdjeciu inny program. Chodzilo wczesniej cos namieszalem nie wiem co?? W katalogu dlc jest oryginalnie wszystko nic nie brakuje nawet od nowa sciagalem i to samo uruchamialem z prawami administrtora i to samo
http://imageshack.us/photo/my-images/594/hhhmo.jpg/

Ostatnio zmieniany przez brovarek : 26.02.2013 o godz. 12:12
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.02.2013, 13:54   #200
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,704
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Sorry, ale nie jestem w stanie Ci pomóc. Wygląda na odwołanie do napędu B:. Niestety nie wiem skąd i dlaczego.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.02.2013, 15:16   #201
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 12.02.2013
Posty: 4
4miras4 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Rozpakowałeś obraz .iso DLC i wchodzisz z systemu poprzez DLC1Menu ?
Czy też wchodzisz poprzez pendrive w DLC1Menu ?
4miras4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.02.2013, 20:43   #202
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dobra Panowie dzieki za pomoc zrobilem formata zainstalowalem system i jest ok cos namieszalem w kazdym razie jak bym nie wchodzil wczesniej nawet z plyty tez nie poszlo
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2013, 19:59   #203
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak by ktoś jescze pomogl uruchomic dlcboot 2013 uruchomic ale nie z pliku iso tylko z dlc jak w hirens MIsiek mi tam podawal sposoby ale ten jeden niby sie uruchamia ale dzialaja tylko dosowskie programy i plop manager z tego menu tam mini windowsy i inne programy nie chodza niewiem czemu i nie moge tego rozryzc za bardzo
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2013, 09:57   #204
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.01.2013
Posty: 1
milqfxp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
odnosnie walkowania tematu instalacji windowsa xp bez koniecznosci zrzutu w ram.. nie wiem czy juz jest to ruszone i rozwiazane.. ale prostym, sprawdzonym sposobem jest utworzenie przez winsetupfromusb w zakladce RMPrepUSB pamieci flash zaznaczajac kolejno XP/BartPE ... (NTLDR), NTFS oraz boot as hdd.. pendrive bedzie widoczny jako zew. dysk usb.. pozniej spreparowac w poprzednim menu instalki/e wg uznania i na sam koniec rypnac wspanialym menu instalatorem cdrinfo i dopiecie stworzonego menu przez winsetupfromusb pod gruba. mam nadzieje ze komus sie wskazowka przyda.
milqfxp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2013, 12:58   #205
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 115
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jest już Syslinux 5.1 Da się zrobić aby dysk-USB był widoczny jako pendrive? wiem że na odwrót jest to możliwe

Ostatnio zmieniany przez badboy23 : 03.03.2013 o godz. 13:05
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2013, 01:23   #206
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
co do syslinuxa 5.1 to robie aktualizacje wg opisu i wywala mi failed to load COM32 file /cdrinfo.pl/vesamenu.c32 o co chodzi pomoze ktos??
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2013, 08:40   #207
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,704
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Musisz podmienić również pliki *.c32 na te z nowszej wersji SysLinuxa. Z tego co kojarzę, to w wersji 5 pozmieniało się dużo rzeczy i nasze menu w obecnej formie raczej nie zadziała.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2013, 10:10   #208
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no niestety nie zadziala
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2013, 15:52   #209
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.08.2004
Posty: 12
MaTyS_72 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Udało mi się ogarnąć wszystko prócz instalki Visty z ISO. Pojawia się znajomy komunikat z prośbą o sterowniki... . Można to jakoś ugryźć ??
MaTyS_72 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2013, 01:29   #210
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W biosie ktos pisal zeby przestawic na IDE.Ja osobiscie u mnie instalowalem na ide zmienialem nie dawno na ahci i nie mialem problemu zadnego.W laptopie malym pojawilo mi sie to gdy chcialem instawloac win 7 z portu usb3.0 szukalem owych strownikow ale nic dopiero z usb 2.0 poszlo normalnie.Ktos tez pisal zeby instalke windy inna wrzucic jednemu pomoglo drugiemu nie.Tak naprawde to nie ma chyba jednego konkretnego sposobu uniwersalnego moze ktos inny jeszce sie wypowie na ten temat??
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bootowalny pendrive, instalacja, instalacja windows z iso, iso, menu, menu na pendrive, menu na usb, pendrive, samouruchamialne usb, usb, windows 10, windows 8, windows 8 na usb, windows xp z usb, windows7

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB Berion Komputery 2 03.06.2012 23:52
Windows i Linux na jednym pendrive Berion Komputery 9 09.05.2012 21:43
Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero salo5 Dane 2 06.12.2006 18:00
Autorun na pendrive danielski12 Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB 19 20.10.2006 08:14
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) Martin_TP Off topic 7 15.05.2003 00:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO