Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 17.09.2012, 18:20   #31
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,710
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Do ściągnięcia wersja 1.4. Poprawiono mały błąd powodujący problemy z instalacją Windows 7 oraz Windows 8.

Dla Windows 8 proszę wyedytować plik cdrinfo.pl/firadisk/auWin8.xml
i wpisać poprawny numer seryjny (w dwóch miejscach). Artykuł powstał w okresie, gdy dostępna była tylko jedna wersja Windows 8 (beta). Niestety ze względu na brak dostępu do oryginalnych obrazów/nośników Win8 nie jesteśmy w stanie dokładnie przetestować tej opcji. Dajcie znać jak to u Was wygląda.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.09.2012, 18:27   #32
Słodki
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wahszawa
Posty: 36,733
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No to już chyba wiem dlaczemu u mnie nie chciało ruszyć.
__________________
Wszystkich won! Roztargnionych też.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2012, 11:40   #33
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.09.2012
Posty: 8
Dropsiur w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Plik wyedytowany, wpisany poprawny klucz dla systemu Windows 8 (licencja MSDNAA), jednak nie w tym problem. Teraz w ogóle nie znajduje obrazów iso "siódemki" ani "ósemki" pojawia się błąd taki jak na screenie (proszę wybaczyć jakość, zdjęcie robione na szybko telefonem). Wydaje się że problem może leżeć w składni poleceń w pliku "win_iso.lst", niestety w programowaniu nie jestem zbyt biegły więc prosiłbym o przyglądnięcie się temu problemowi autorom projektu Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam!

-cam00005.jpg
Dropsiur jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2012, 12:42   #34
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,710
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No tak, brakuje jednego pliku. Proponuje korzystać z opcji 3 lub 4 (reczne wpisanie nazwy obrazu ISO). Wieczorem poprawimy braki. Pardon za zamieszanie.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2012, 12:53   #35
Bywalec
 
Data rejestracji: 24.08.2008
Posty: 50
Tahion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to może ruszy coś w temacie. Przetestuje i powiem co i jak.
Tahion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2012, 17:00   #36
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.09.2012
Posty: 8
Dropsiur w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
No tak, brakuje jednego pliku. Proponuje korzystać z opcji 3 lub 4 (reczne wpisanie nazwy obrazu ISO). Wieczorem poprawimy braki. Pardon za zamieszanie.
Problem w tym, że to właśnie od ręcznego wpisywania nazwy obrazu zacząłem testy i niestety przy każdej z 4 opcji wywala ten sam błąd, również i przy tej
Dropsiur jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2012, 17:18   #37
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,710
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ok - bledy poprawione. Wersja 1.4a online.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2012, 19:15   #38
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.09.2012
Posty: 8
Dropsiur w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Po krótkim teście:

Windows 7:

Więc tak...Opcja instalacji z podaniem nazwy pliku ISO działa lepiej, tzn pojawia się znowu czarne okno konsoli z informacją o tym, że system nie potafi znaleźć odpowiedniej ścieżki, jednak po 2 sekundach okienko znika samo i wyskakuje pierwsze okno z wyborem języka-czyli instalacja przypuszczam spokojnie pójdzie dalej.

Windows 8:

Tu jest podobnie, również czarne okno konsoli z tą samą informacją znikające po chwili, lecz niestety pozostał błąd z kluczem systemu (dodam, że wyedytowałem wspomniany plik, wpisując swój cd-key, użyłem programu notepad++). Screen z błędem zamieszczam poniżej.

-cam00006.jpg

Opcje instalacji nie wymagające podania nazwy (opcja 1 i 2) wyrzucają błąd, iż nie można znaleźć wymaganych plików (Error 15), podobnie jak to było we wcześniejszej wersji projektu, mianowicie 1.4.

Pozdrawiam!
Dropsiur jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2012, 19:25   #39
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,710
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Opcja 1 i 2 z zalzoenia wymaga, abys recznie w pliku win-iso.lst wpisal nazwe wlasnego obrazu ISO (jak do niego zagladniesz, to bedziesz widzial, gdzie wstawic nazwe wlasnego obrazu ISO). Na wzor tego wpisu mozesz sobie zrobic wlasne menu z mozliwoscia wyboru roznych obrazow ISO. Co do Windows 8, to pytanie brzmi: jakiej wersji uzywales?
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2012, 19:28   #40
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.09.2012
Posty: 8
Dropsiur w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
Opcja 1 i 2 z zalzoenia wymaga, abys recznie w pliku win-iso.lst wpisal nazwe wlasnego obrazu ISO (jak do niego zagladniesz, to bedziesz widzial, gdzie wstawic nazwe wlasnego obrazu ISO). Na wzor tego wpisu mozesz sobie zrobic wlasne menu z mozliwoscia wyboru roznych obrazow ISO. Co do Windows 8, to pytanie brzmi: jakiej wersji uzywales?
No tak faktycznie, mój błąd, nie wpisywałem nazwy w tym pliku. Wersje systemów, zarówno 7 i 8 to wersje z uczelnianego systemu MSDNAA, obydwie to wersje professional PL w wersji 32 bitowej.
Dropsiur jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2012, 20:28   #41
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,710
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No niestety zle wiesci. Na ta chwile bootowanie Windows 8 z obrazu ISO nie dziala. Aby nie wprowadzac zamieszania, usunelismy wszystkie wpisy dotyczace Windows 8 w wersji 1.5. Oczywiscie nie poddajemy sie, ale wymaga to czasu z ktorym jest ciezko.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2012, 20:57   #42
Bywalec
 
Data rejestracji: 24.08.2008
Posty: 50
Tahion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A już myślałem, że tylko ja mam problemy
Tahion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2012, 09:24   #43
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam, przy probie instalacji Windows 7 po przygotowaniu do instalacji w momencie gdy powinno się pojawić okienko wyboru systemu wyskakuje oto takie okienko. W biosie mam ustawione IDE nie AHCI zna ktoś rozwiązanie?

Próbowałem podać sterowniki lecz nie przyjmuje.

Próby robiłem na 1.3-1.5


Ostatnio zmieniany przez badboy23 : 21.09.2012 o godz. 09:27
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2012, 09:30   #44
Bywalec
 
Data rejestracji: 24.08.2008
Posty: 50
Tahion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
U nie jest tak samo.
Instalacja w zasadzie żadnego systemu się nie powiodła. 7 zatrzymuje się właśnie w tym miejscu.
Działa tylko Hiren's Boot, oraz jego modyfikacja.
Tahion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2012, 09:45   #45
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ciekawe o jaki sterownik chodzi?
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bootowalny pendrive, instalacja, instalacja windows z iso, iso, menu, menu na pendrive, menu na usb, pendrive, samouruchamialne usb, usb, windows 10, windows 8, windows 8 na usb, windows xp z usb, windows7

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB Berion Komputery 2 03.06.2012 22:52
Windows i Linux na jednym pendrive Berion Komputery 9 09.05.2012 20:43
Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero salo5 Dane 2 06.12.2006 17:00
Autorun na pendrive danielski12 Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB 19 20.10.2006 07:14
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) Martin_TP Off topic 7 14.05.2003 23:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO