Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 21.09.2012, 10:37   #46
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.09.2012
Posty: 8
Dropsiur w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez badboy23 Podgląd Wiadomości
Witam, przy probie instalacji Windows 7 po przygotowaniu do instalacji w momencie gdy powinno się pojawić okienko wyboru systemu wyskakuje oto takie okienko. W biosie mam ustawione IDE nie AHCI zna ktoś rozwiązanie?

Próbowałem podać sterowniki lecz nie przyjmuje.

Próby robiłem na 1.3-1.5
U mnie nie ma takiego błędu. Instalator prosi i wybór systemu, po czym wybieram swoją wersję, czyli w tym przypadku professional, akceptuję licencję i następnie pokazuje się okno wyboru partycji, wszystko jest poprawnie wykrywane. Więc w moim przypadku siódemka rusza bez problemu. Działało na wersji 1.3, oraz 1,4a, na tej najnowszej nie wiem, gdyż nie sprawdzałem.
Dropsiur jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.09.2012, 11:08   #47
Bywalec
 
Data rejestracji: 24.08.2008
Posty: 50
Tahion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
O czyli wiadomo, że u kogoś to w ogóle działa. To poszukam w czym problem
Tahion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2012, 22:02   #48
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dropsiur Podgląd Wiadomości
U mnie nie ma takiego błędu. Instalator prosi i wybór systemu, po czym wybieram swoją wersję, czyli w tym przypadku professional, akceptuję licencję i następnie pokazuje się okno wyboru partycji, wszystko jest poprawnie wykrywane. Więc w moim przypadku siódemka rusza bez problemu. Działało na wersji 1.3, oraz 1,4a, na tej najnowszej nie wiem, gdyż nie sprawdzałem.
Ja posiadam Windows 7 SP1 nie wiem jak jest u Dropsiur;1223177?
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.09.2012, 08:33   #49
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.09.2012
Posty: 8
Dropsiur w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez badboy23 Podgląd Wiadomości
Ja posiadam Windows 7 SP1 nie wiem jak jest u Dropsiur;1223177?

Oczywiście moja wersja To Windows 7 SP1 PL 32 bit. Nie dopisałem wcześniej, że zawiera service packa bo wydało mi się to nie istotne. U mnie działa do tego momentu jak wyżej, nie zainstalowałem jednak systemu bo narazie nie mam czasu za bardzo ale wszystko przemawia za tym że powinien pójść bez problemu. Jak by to kogoś interesowało to test był robiony na pendrivie Toshiba Trans Memory 8 GB.
Dropsiur jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.09.2012, 09:07   #50
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dropsiur Podgląd Wiadomości
Oczywiście moja wersja To Windows 7 SP1 PL 32 bit. Nie dopisałem wcześniej, że zawiera service packa bo wydało mi się to nie istotne. U mnie działa do tego momentu jak wyżej, nie zainstalowałem jednak systemu bo narazie nie mam czasu za bardzo ale wszystko przemawia za tym że powinien pójść bez problemu. Jak by to kogoś interesowało to test był robiony na pendrivie Toshiba Trans Memory 8 GB.
Ja to robie na dysku tej samej firmy ale USB 3.0 500 gb podłączony do USB 2.0
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.09.2012, 16:27   #51
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Znalazłem coś takiego aczkolwiek nie testowałem http://www.rmprepusb.com/tutorials/firawiniso
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.09.2012, 16:34   #52
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,712
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Potestuje i dam znac.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.09.2012, 17:45   #53
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,712
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ok, instalacja Windows 8 dziala. Dzieki badboy23 za wskazowke. Nowa wersja dostepna jak zawsze tutaj.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2012, 10:59   #54
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
Ok, instalacja Windows 8 dziala. Dzieki badboy23 za wskazowke. Nowa wersja dostepna jak zawsze tutaj.
Nie ma problemu .

Mam cały czas problem z tym Windows 7 woła sterowniki, pytanie tylko jakie? Wgrałem Windows 7 luzem na dysk bez menu problem że sterownikami znikł.

Więc wina tkwi w menu może sterowniki do FiraDisk?

_________________________________________________
CPU AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core 5200+
MOBO GIGABYTE GA-M56S-S3
RAM DDR2 4 GB DUAL ASUS 800mhz
HDD SAMSUNG 640gb
GPU Galaxy GeForce 9600GT 512/256 DDR3 1,0 ns PCI-E
Toshiba CanvioÂŽ Basics 3.0 500 GB
_________________________________________________
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2012, 13:35   #55
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,712
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Badboy, postaraj sie zrobic zdjecie okienka z linia komend, ktora wyswietla sie (?) podczas instalacji systemu.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2012, 15:10   #56
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.09.2012
Posty: 8
Dropsiur w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Potwierdzam, działa instalacja W8, oraz W7, jednak w wersji 1.6 pojawił się i u mnie błąd związany z brakiem sterowników przy próbie uruchomienia W8. Przestudiowałem cały kod w pliku "win_iso.lst" i okazało się, że po zmianie małych liter na duże w zwrocie "MYISO" we wszystkich niezbędnych miejscach w całym pliku "win_iso.lst", problem magicznie znikł . Jak odpalicie ten plik, to zwróćcie uwagę że raz jest pisane MYiso, a raz MYISO, teoretycznie nie powinno mieć to wpływu ale, że jest tam również stosowany operator "%", to może zmieniać postać rzeczy. Nie wiem czy moje rozumowanie jest poprawne, ale ważne, że działa. Wyedytowałem również plik syslinux.cfg, gdyż w głównym menu, jest zwrot "Instalacja systemu Windows 7 z obrazu ISO", dodałem tylko "Windows7/8", skoro ósemka wraca do gry . Pozmieniajcie te zwroty i sprawdźcie jak się będzie zachowywać instalacja siódemki po tym zabiegu
Dropsiur jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2012, 16:19   #57
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
Badboy, postaraj sie zrobic zdjecie okienka z linia komend, ktora wyswietla sie (?) podczas instalacji systemu.
Proszę bardzo, o to chodziło Misiek4?

http://www.youtube.com/watch?v=EfN1v...ature=youtu.be

Wszystko się wyjaśniło, na 2 dyskach HDD 1. 500 GB USB 3.0 2. 80GB USB 2.0 woła sterowniki zrobiłem to samo na pendrive 8 GB USB 2.0 i co się okazało eureka działa. Czyli coś z dyskami to menu nie chce współpracować.

Dodam że na pendrive wyskakuje mi okienko DOS na początku "instalacji Znaleziono naped USB widoczny jako itp." a na dyskach nie.

Ostatnio zmieniany przez badboy23 : 23.09.2012 o godz. 17:41
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2012, 21:16   #58
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,712
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Niestety to jest fakt - czyli cala zabawa dziala tylko z pamięciami typu flash.

PS Dropsiur - poprawione w wersji 1.6a - thx.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2012, 10:12   #59
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
Niestety to jest fakt - czyli cala zabawa dziala tylko z pamięciami typu flash.

PS Dropsiur - poprawione w wersji 1.6a - thx.
A da się coś z tym zrobić? chodzi głównie że nie chce ładować pliku LOADISO.CMD, jak ten LOADISO.CMD załaduję z poziomu DOS instalator idzie.

PS. wersji 1.6a nie ma na serwerze
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2012, 11:47   #60
Bywalec
 
Data rejestracji: 24.08.2008
Posty: 50
Tahion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez badboy23 Podgląd Wiadomości
Proszę bardzo, o to chodziło Misiek4?

http://www.youtube.com/watch?v=EfN1v...ature=youtu.be

Wszystko się wyjaśniło, na 2 dyskach HDD 1. 500 GB USB 3.0 2. 80GB USB 2.0 woła sterowniki zrobiłem to samo na pendrive 8 GB USB 2.0 i co się okazało eureka działa. Czyli coś z dyskami to menu nie chce współpracować.

Dodam że na pendrive wyskakuje mi okienko DOS na początku "instalacji Znaleziono naped USB widoczny jako itp." a na dyskach nie.
A u mnie dokładnie taki efekt pojawia się właśnie na Pendrive a nie na dysku.
Ale fakt pozamieniam to MYiso i zobaczę może to jest błą
Tahion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bootowalny pendrive, instalacja, instalacja windows z iso, iso, menu, menu na pendrive, menu na usb, pendrive, samouruchamialne usb, usb, windows 10, windows 8, windows 8 na usb, windows xp z usb, windows7

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB Berion Komputery 2 03.06.2012 22:52
Windows i Linux na jednym pendrive Berion Komputery 9 09.05.2012 20:43
Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero salo5 Dane 2 06.12.2006 17:00
Autorun na pendrive danielski12 Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB 19 20.10.2006 07:14
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) Martin_TP Off topic 7 14.05.2003 23:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO