Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 05.02.2016, 19:45   #736
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...1ee4e95ea2.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...e525a68bd1.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...26f5fdb3f2.jpg

Proszę, świeżo instalalowane.

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 06.02.2016 o godz. 06:02 Powód: Dżizas, większych już nie było?
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.02.2016, 19:54   #737
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,712
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Az sprawdzilem u siebie (dwa kompy + emu). Zero problemów. Może Twoj monitor nie obsluguje polskich znaków? A tak na poważnie, pod emu masz ten sam problem?
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2016, 20:00   #738
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...3747a6baf2.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...d91fd14cbd.jpg

Emu win 10 x64

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 06.02.2016 o godz. 06:03 Powód: :O
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2016, 20:10   #739
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,712
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ok, znalazlem przyczyne. Jezeli skorzystasz z bootloadera SysLinuxa, a potem przejdziesz do menu GRUB'a, to z poziomu SysLinuxa uruchamiana jest starsza wersja GRUB'a (grub.exe), która nie obsluguje ladowania czcionek. Niestety nowszej wersji grub.exe brak.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2016, 20:11   #740
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ok dzięki
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2016, 20:36   #741
AdvancedNet.pl - hosting
 
Avatar użytkownika chris996
 
Data rejestracji: 11.04.2005
Posty: 903
chris996 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
Ok, poczytałem trochę o persistent. Poniżej przykładowa instrukcja obsługi jak uruchomić Ubuntu Desktop 15.04 64-bit AMD z opcją persistent.

Daj znać, czy działa równie dobrze jak u nas.
Działa, ale nie obyło się bez problemów. Musiałem utworzyć na nowo plik casper-rw,
żeby Ubuntu zapisało zmiany. Do tego kernel musi mieć taką ścieżkę jak podałeś /casper/vmlinuz inaczej nie znajduje pliku i ubuntu się nie uruchamia.

Misiek, czy u was ubuntu zachowuje układ ikon na pulpicie? U mnie restuje je po restarcie.
__________________

Ostatnio zmieniany przez chris996 : 10.02.2016 o godz. 20:40
chris996 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2016, 07:09   #742
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,712
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Zachowuje, włącznie ze wszystkimi innymi ustawieniami oraz wgranymi plikami.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2016, 13:46   #743
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.02.2016
Posty: 2
programista1997 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wywala błąd

Witam.Ostatnio postanowiłem zrobic tak ze bym mial w jednym miejscu kilka systemow i tam jakies programy. No i jakas tam czesc mi nie dziala np dodalem sobie windows xp live cd i wybieram go i pokazuje mi sie cos takiego jak na zdjeciu. I dodam też że porobiłem pare zmian w menu poniewaz nie potrzebuje tyle programow moze cos zle zrobilem to podam ten plik co bedzie jakas mozliwos poprawki
Dołączone obrazki
File Type: png Bez tytułu.png (69.3 KB, 77 oglądane)
Dołączone pliki
File Type: rar menu.rar (1.6 KB, 11 oglądane)
programista1997 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2016, 21:11   #744
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,712
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Zmien nazwe obrazu ISO na taką w której nie będzie spacji i innych, dziwnych znakow.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2016, 08:42   #745
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.02.2016
Posty: 2
programista1997 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A dzieki nie zauważyłem. A mam jeszcze jedno pytanie bo chce to zrobic na dysku twardym i wczesniej byla mowa ze trzeba AutoUnattend.xml zintegrowac z obrazem systemu. Jak mam ten plik dodac? I z kad go wziaś? Z tej paczki bo widzialem gdzies tam taki plik. I o co chodzi z tym błedem 0x0000007B na niebieskim tle?

Ostatnio zmieniany przez programista1997 : 18.02.2016 o godz. 10:37
programista1997 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2016, 22:07   #746
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,712
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
W najbliższym czasie opiszemy jak zintegrowac pliki AutoUnattend.xml z obrazem ISO. A co błedu o którym piszesz, to poproszę o rozwinięcie tematu (tj. więcej szczegółów, kiedy sie pojawia, zrzut ekranu).
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2016, 07:51   #747
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 12.01.2016
Posty: 4
psejta3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
W najbliższym czasie opiszemy jak zintegrowac pliki AutoUnattend.xml z obrazem ISO. A co błedu o którym piszesz, to poproszę o rozwinięcie tematu (tj. więcej szczegółów, kiedy sie pojawia, zrzut ekranu).
Czekam na poradnik
psejta3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2016, 09:03   #748
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czym edytujecie plik conf.cfg? Przy próbie edycji i zapisaniu notatnikiem/WordPadem lub Notepad++ UTF-8 rozjeżdża mi się menu.
Posiadam Windows 10 64 bit.

Nazwa:  Zrzut ekranu (13).png, 
obejrzany:  172 razy, 
rozmiar:  132.0 KB.

przed edycją pliku cfg

Nazwa:  Zrzut ekranu (15).png, 
obejrzany:  162 razy, 
rozmiar:  867.2 KB.
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2016, 13:08   #749
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,712
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
http://www.flos-freeware.ch/notepad2.html
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2016, 16:41   #750
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
Dzięki, ale nie pomaga chcę tylko podmienić zmienne na własne.
set WIN10ISO_=windows10x64.iso
set WIN10ISOx86_=windows10x86.iso
set WIN81ISO_=windows8.1x64.iso
set WIN81ISOx86_=windows8.1x86.iso
set WIN7ISO_=windows7x64.iso
set WIN7ISOx86_=windows7x86.iso
set WINXPISO=Windows_XP.iso

Sprawdziłem na innym komputerze z Windows 7 x64 i to samo.
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bootowalny pendrive, instalacja, instalacja windows z iso, iso, menu, menu na pendrive, menu na usb, pendrive, samouruchamialne usb, usb, windows 10, windows 8, windows 8 na usb, windows xp z usb, windows7

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB Berion Komputery 2 03.06.2012 22:52
Windows i Linux na jednym pendrive Berion Komputery 9 09.05.2012 20:43
Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero salo5 Dane 2 06.12.2006 17:00
Autorun na pendrive danielski12 Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB 19 20.10.2006 07:14
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) Martin_TP Off topic 7 14.05.2003 23:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO