Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 24.11.2017, 07:52   #961
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 24.11.2017
Posty: 3
JaroFon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeżeli chodzi o BIOS to mam jeszcze problem z całkowitym opanowaniem poruszania się po nim a w szczególności opanowania wszystkich opcji tym bardziej że mam mały problem z angielszczyzną Mam ustawione tak jak widać na foto. Jak mam to ustawić inaczej? Tu nie chodzi tylko o instalację systemów, z mojego PenDrive korzystam dość często, i jak akurat zrestartuję komputer to zawsze zapomnę wyjąć PenDriwe żeby nie wystartowało z automatu botowanie z niego:
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-20171124_083121.jpg  
JaroFon jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.11.2017, 08:03   #962
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 24.11.2017
Posty: 3
JaroFon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Już to opanowałem W BIOSIe ustawiam mój dysk jako pierwszy botujący, a przy uruchamianiu systemu w moim przypadku wciska F12 i wybieram PenDrive jako tymczasowe botowanie. Dzięki za pomoc
JaroFon jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2017, 12:16   #963
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.04.2016
Posty: 3
Kover w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Używam od dawna, działa rewelacyjnie.
Pytanie jak zrobić taki sam tylko dla GPT ?
Nie zauważyłem podczas instalacji opcji formatu pod GPT.
Będę miał zawsze pod ręka obie opcje.
Kover jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2017, 13:45   #964
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,712
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Z założenia menu przeznaczone było/jest dla pamięci masowych widzianych przez system Windows jako urządzenia zewnętrzne, czyli napędy flash typu pendrive. Szczerze mówiac nie pamiętam, czy GRUB w wersji 1.xx obsługuje GPT.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2018, 10:00   #965
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,712
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Dla wszystkich chcących zintegrować sterowniki dla kontrolerów USB 3.0, SATA, NVMe dla Windows 7/8 polecamy program MSI Smart Tool , który szybko i automatycznie wykona integracje umożliwiając instalację Windows 7/8 na najnowszych komputerach opartych o chipsety AMD oraz Intela.

__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2018, 21:57   #966
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam, ma ktoś sprawdzony sposób na meni z instalkami Windowsa 7,8,10 pod uefi? zrobiłem sobie takowy na bootloaderze BCD wszystko działa do momentu



nie wiem jak sobie z tym poradzić.

Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
Jeżeli posiadasz dysk twardy, to niestety sa dwie opcje:
1. modyfikacja obrazów ISO (trzeba wgrać odpowiedni dla danej wersji plik AutoUnattend.xml do obrazu .wim, który wcześniej trzeba rozpakować a później spakować i zbudować obraz ISO)
Wiesz może jak powinien wyglądać ten AutoUnattend.xml?

Ostatnio zmieniany przez badboy23 : 23.04.2018 o godz. 22:10
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2018, 22:10   #967
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,712
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Rzuć okiem na: AIO Boot
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2018, 22:17   #968
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
OK. dzięki ki sprawdzę, a co do pliku AutoUnattend.xml masz jakiś pomysł? chciałbym z integrować z obrazem .win.
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2018, 22:25   #969
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,712
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A tak dokładniej, co chcesz uzyskać?
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2018, 22:33   #970
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pozbyć się tego komunikatu o sterownik. No i chciałbym zrobić to na dysku SSD-USB.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio zmieniany przez badboy23 : 23.04.2018 o godz. 22:50
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.06.2018, 02:40   #971
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 29.06.2018
Posty: 3
kmalcherczyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wczytywanie

Cześć,

Nie wiem czy temat jeszcze żyje ale mam pewien problem i liczę na waszą pomoc.
Jak usunąć na początku wczytywania:

"Press "S" to boot previous MBR, any other key to start GRUB...
Timeout: 5

Chciałbym żeby się to nie pojawiało tylko od razu startowało.
kmalcherczyk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.06.2018, 20:55   #972
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,712
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
W pliku instalacyjnym (instalacja.bat) znajdź linijkę:

Kod:
grubinst_new.exe -v -t=4 --skip-mbr-test --force-backup-mbr -k=s %naped%:
i usuń z niej "-t=4"

I zainstaluj menu raz jeszcze.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.06.2018, 18:51   #973
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 29.06.2018
Posty: 3
kmalcherczyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za szybką odpowiedź, zainstalowałem na nowo według twoich zaleceń natomiast nadal jest odliczaniem chciałbym aby w ogóle się nie uruchamiały napisy tylko od razu pendrive. Masz pomysł? Najlepiej jakbyś wiedział jak to zrobić w gotowym już zainstalowanym programie bo już mam menu zrobione pod siebie itp. A jeśli trzeba na nowo to trudno, tylko jak ?
kmalcherczyk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.07.2018, 13:01   #974
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 29.06.2018
Posty: 3
kmalcherczyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak samo mam problem z obrazkiem w tle, gdy zaczytuje obrazek komendą:
splashimage /cdrinfo.pl/gfx/back.jpg

podczas ładowania pendrive mam czarno i koniec, miga tylko kursor.
Nie pojawia się okno do wpisania hasła etc.
kmalcherczyk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bootowalny pendrive, instalacja, instalacja windows z iso, iso, menu, menu na pendrive, menu na usb, pendrive, samouruchamialne usb, usb, windows 10, windows 8, windows 8 na usb, windows xp z usb, windows7

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB Berion Komputery 2 03.06.2012 22:52
Windows i Linux na jednym pendrive Berion Komputery 9 09.05.2012 20:43
Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero salo5 Dane 2 06.12.2006 17:00
Autorun na pendrive danielski12 Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB 19 20.10.2006 07:14
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) Martin_TP Off topic 7 14.05.2003 23:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO