![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#121 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.08.2008
![]() |
Tak oczywiście z prawami administratora zalogowany jako admin.
A może dodam Win8 x32. Zobaczę zaraz działanie skryptu pod win7 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#122 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Kopiowanie pliku będzie poprawione. Co do WIn8, niestety nie mam gdzie tego sprawdzić, ale postaram się coś pomyśleć. BTW czy pod Win8 skrypt prosi o podniesienie praw, gdy jest uruchomiony bez praw administratora?
![]() |
#123 |
Bywalec
![]() |
Więc tak na win 8 jak klikam prawy klawisz i piszę uruchom jako administrator wszystko przechodzi OK o nic nie pyta.
Jeżeli zrobię to normalnie przez uruchom to wyświetla się jakiś monit na chwilkę ale nie sposób odczytać -bo zaraz znika i dalej kopiuje pliki, instaluje syslinuksa i pisze, że OK. Na windows8 dla pliku CMD nie ma możliwości ustawienia na stałe atrybutu uruchom jako administrator (w właściwościach) tak jak dla plików np. exe. Próbowałem na win XP i to samo pen nie jest formatowany. Kopiowane są na niego pliki. i instalowany syslinux czyli tak samo jak na win8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
____
![]() ![]() ![]() |
Ok, błędy poprawone...
![]() |
#125 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.10.2003
![]() |
Misiek4 znasz się dobrze na komendach Dos? potrzebuje że by plik BAT znalazł mi katalog na dysku i przypisał do zmiennej. Druga sprawa, da się wyświetlić w Dos listę wszystkich dysków?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
____
![]() ![]() ![]() |
Nie znam sie, ale google pomaga:
drugi temat: Kod:
@ECHO OFF IF NOT EXIST A: GOTO B :A VOL A: :B IF NOT EXIST B: GOTO C VOL B: :C IF NOT EXIST C: GOTO D VOL C: :D IF NOT EXIST D: GOTO E VOL D: :E IF NOT EXIST E: GOTO F VOL E: :F IF NOT EXIST F: GOTO G VOL F: :G IF NOT EXIST G: GOTO H VOL G: :H IF NOT EXIST H: GOTO I VOL H: :I IF NOT EXIST I: GOTO J VOL I: :J IF NOT EXIST J: GOTO K VOL J: :K IF NOT EXIST K: GOTO L VOL K: :L IF NOT EXIST L: GOTO M VOL L: :M IF NOT EXIST M: GOTO N VOL M: :N IF NOT EXIST N: GOTO O VOL N: :O IF NOT EXIST O: GOTO P VOL O: :P IF NOT EXIST P: GOTO Q VOL P: :Q IF NOT EXIST Q: GOTO R VOL Q: :R IF NOT EXIST R: GOTO S VOL R: :S IF NOT EXIST S: GOTO T VOL S: :T IF NOT EXIST T: GOTO U VOL T: :U IF NOT EXIST U: GOTO V VOL U: :V IF NOT EXIST V: GOTO W VOL V: :W IF NOT EXIST w: GOTO X VOL W: :X IF NOT EXIST X: GOTO Y VOL X: :Y IF NOT EXIST Y: GOTO Z VOL Y: :Z IF NOT EXIST Z: GOTO END VOL Z: :END ![]()
![]() |
#127 |
Bywalec
![]() |
Kopiowanie OK
Ale... jest problem z katalogiem jaki kopiujemy. W katalogu cdrinfo.pl jest plik ldlinux.sys. Jeżeli składnia pliku CMD jest taka jak teraz instalujemy syslinuxa a potem nadpisujemy plik ldlinux.sys jeszcze raz i niestety tak nie działa. więc albo z katalogu instalacyjnego trzeba usunąć ldlinux.sys. albo odwrócić kolejność najpierw kopiować pliki a potem instalować syslinuksa i sam nadpisze sobie ldlinux.sys Reszta wydaje mi się OK. A jest jeszcze problem z nazwą pena. Win8 Zgłasza, że "." jest znakiem niedozwolonym /V:cdrinfo.pl Ale niby działa. Ja zmieniłem dla pewności na /V:multiboot Ostatnio zmieniany przez Tahion : 26.10.2012 o godz. 14:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
____
![]() ![]() ![]() |
Ok, dzięki Tahion. Poprawki wprowadzimy niedługo...
![]() |
#129 | |
![]() |
Zastanawiam się dlaczego uzywacie syslinuksa skoro i tak wiekszosc funkcji dziala na grubie. Ja calkowicie wywalilem syslinuksa. Pen sformatowany na ntfs do tego zainstalowany grub4dos i tyle. Po co glowne menu na syslinuksie a potem w kazdej opcji uruchanianie gruba i wykonywanie jego polecen? Nie lepiej od razu wszystko na grub?
Wystarszy maly programik BatchX i przerobisz na exe Cytat:
Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 27.10.2012 o godz. 20:08 Powód: EDYTUJ NIE GRYZIE!!! To nie jest czat, tylko forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Bywalec
![]() |
Tylko exe nie jest do niczego potrzebny. Jak już pisałem nawet ta instalacja menu jak dla mnie nie potrzebna. Ale każdy ma swoje upodobania. Ale dobry pomysł z pominieciem meny linuxa też mnie to denerwuje. i sam o tym myślałem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
____
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#132 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Szukanie katalogu rozwiązałem
for %%x in (C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z) do if exist %%x:\BIOS\nul echo BIOSow szukaj w %%x:\BIOS |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
for %%x in (A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z) do if exist %%x:\nul echo Dysk - %%x: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
![]() |
:)
Dla mnie w tym przypadku syslinux jest zbedny. Albo robimy wszystko na grub albo syslinuxie. Samo menu startowe na sl, a reszta na grub jest bez sensu. Mam zrobionego gotowca z mozliwoscia instalacji z iso XP W7 W8 takze z opcja instalacji na dyskach USB (co juz takie oczywiste i latwe nie jest) + Ubuntu, do tego Mini XP i W7 z wim + Acronis Disk Director + Acronis True Image + one klick ghost Do tego w menu mozliwosc uruchomienia narzedzi z HBCD i DLC1 Wszystko pieknie smiga na grubie.
![]() Ostatnio zmieniany przez areckypdz : 27.10.2012 o godz. 22:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
![]() |
Cytat:
Areckypdz nikt Cie nie zmusza abyś korzystał z rozwiązania które przedstawił misiek4. Tak jak już nie raz pisałem na forach, im więcej rozwiązań tym lepiej. Każdy wybiera sobie to, które najlepiej mu pasuje. Dla mnie połączenie SL i grub'a pasuje jak najbardziej, nie mam żadnych problemów z PD, a dodatkowo, jednocześnie mogę bawić się SL i poszerzać zakres wiedzy, oraz grzebać w grub'ie j.w. Pozdro P&L |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB | Berion | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 2 | 03.06.2012 23:52 |
Windows i Linux na jednym pendrive | Berion | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 9 | 09.05.2012 21:43 |
Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero | salo5 | Dane | 2 | 06.12.2006 18:00 |
Autorun na pendrive | danielski12 | Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB | 19 | 20.10.2006 08:14 |
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) | Martin_TP | Off topic | 7 | 15.05.2003 00:20 |