![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#151 | |
![]() |
Tylko po co skoro już tam taki wpis istnieje i jak wspomniałem Hirens uruchamia się.
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#152 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.10.2003
![]() |
Witam, dawno mnie tu nie było
![]() Przy próbie instalacji Windows 8 Pro PL finalna wersja systemu wyskakuje mi komunikat znany z Windows 7. ![]() Wersja 1.6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
To ciekawe. Wersja angielska dziala bez problemow. Postaram sie pozyczyc plyte win8 PL i potestować.
![]() |
#154 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
znalazłem coś takiego # NEW MENU - NOT IN DOWNLOAD! # Note: User must enter the Product Key first title 5 INSTALL Windows 8 32-bit\nThis will install Windows 8 32-bit to your hard disk debug off set MYISO=Windows8-32bit-English.iso dd if=()/firadisk/auWin8.xml of=()/AutoUnattend.xml set /p /u KEY=Enter Product Key (AAAAA-BBBBB-CCCCC-DDDDD-EEEEE-FFFFF) : cat --locate=TK8TP --replace=%KEY% /AutoUnattend.xml > nul dd if=()/firadisk/spaces.txt of=()/firadisk/ISONAME.CMD write ()/firadisk/ISONAME.CMD SET MYISO=\\iso\\%MYISO%\r\n map --mem (md)0x800+4 (99) map /ISO/%MYISO% (0xff) map (hd0) (hd1) map (hd1) (hd0) map --hook write (99) [FiraDisk]\nStartOptions=cdrom,vmem=find:/ISO/%MYISO%;\n\0 chainloader (0xff)/BOOTMGR ![]() # ... more Win8 RP and 2012 menu entries are also included in the download and are here... Mozna ręcznie wpisać klucz windy lub wcale nie podawać nic. How to avoid needing a product key for Windows 8 If you don't want to have to edit the auWin8.xml file or have the user enter a product key each time, you can do this by modifying the ISO file. Using UltraIso, load the iso file and edit the \sources\ei.cfg file so that it contains just two lines: [Channel] Retail Save the iso file again (and make sure you run WinContig on it to ensure it is contiguous afterwards). You will now not be prompted for any Product Key, however you will still need to enter a valid product key and activate it before 30 days have elapsed. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Witam, zrobiłem dwa takie same nośniki 1. Pendriwie 2. dysk 500gb USB 3.0.
Przy próbie instalacji z dysku HDD USB wyskakuje ten komunikat ze sterownikiem ale przy próbie instalacji z pendrive instaluje się prawidłowo, z tą różnicą że że z dysku HDD USB pojawia się 1 okno z pytaniem jaki jest twój język 2 okno z wyborem języka instalacji i region i klawiaturę. Z pendrive instalacja jest po angielsku nie wyskakuje 1 okno od razu przechodzi do 2 okna pyta o język instalacji region, i klawiaturę, system instaluje się poprawnie. ![]() Ostatnio zmieniany przez badboy23 : 06.02.2013 o godz. 18:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
____
![]() ![]() ![]() |
Fira dziala tylko z pamieciami flash.
![]() |
#157 |
![]() |
Chcialbym jeszce raz zapytac o uruchomienie Hirens Boot CD 15.2 programy dosowe nie chodza komunikat HBCD folder not found a jest w glownym katalogu ten folder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
____
![]() ![]() ![]() |
Jezeli w glownym katalogu pendrajwa masz HBCD, to w HBCD powinienes miec katalog "Dos" a w nim "doz.gz", do którego jest odwolanie w menu. Czy tak jest u Ciebie?
![]() |
#159 |
![]() |
Dobra dzieki za odzew problem rozwiazany. Poprostu jak uruchamiam jakis program jak wyskakuja na poczatku okienko z sterownikami dawalem auto a nie NTFS i tu tkwil problem .Jeszce mam dwa pytanie co do obrazow windows gdy wrzucalem z dluzszymi nazwami to wyskakiwal mi blad jak pozmienialem na krotkie to bylo ok czy tak ma byc?? I windows 7 idzie mi z katalogu windows 7 z wybranego obrazu iso jak dam samo windows 7 to error i win xp wrzucony obraz iso i idzie tylko przez sterownik firadisk krok 1 a z pliku iso zaladuje obraz i na koncu wcisnij enter wyciagnij usb
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Jak na teraz wygląda sprawa instalacji XP działa czy nadal sypie bluescreena?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.08.2008
![]() |
Działa po opisanych modyfikacjach ale są czasem problemy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
![]() |
Xp uruchomilem tylko z z kroku pierwszego w menu F6 jak sie zaczyna instalka i zaladowalem winvblock bus 32bit i poszlo nie robilem calej instalacji do konca oczywiscie wiec na 100% czy tak bedzie dobrze to niewiem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.08.2008
![]() |
Ja robiłem cały.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
![]() |
niektore instalki win 7 i vista nie poszly mi taki blad error 60:file for drive emulation must be in one contiguous diska area robilem fragmentacje jak zalecaja ale nic nie pomoglo ktos cos moze mial podobnego?
a czy ktos wie jak zmienic druga tapete w podmenu instalacji windows |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 | ||
____
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB | Berion | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 2 | 03.06.2012 23:52 |
Windows i Linux na jednym pendrive | Berion | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 9 | 09.05.2012 21:43 |
Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero | salo5 | Dane | 2 | 06.12.2006 18:00 |
Autorun na pendrive | danielski12 | Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB | 19 | 20.10.2006 08:14 |
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) | Martin_TP | Off topic | 7 | 15.05.2003 00:20 |