Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 12.02.2013, 12:00   #166
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki kolego nie doczytalem do konca wczesniej moja wina. Bede probowal zobaczymy co mi wyjdzie z tego jak cos to jeszce napisze Jeszce jedno mam pytanie odnosnie HIrens -menu graficzne jak to uruchomic ??
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.02.2013, 13:07   #167
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Kopiujesz katalog HBCD (razem z cala zawartoscia) z iso Hirens do glownego katalogu pendrive'a. To wszystko.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2013, 15:44   #168
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Skopiowalem Katralog HBCD z wersji 15.2 i jak wlanczam hirens menu graficzne to sie pojawia tylko czarne tlo i pisze boot: jak daje enter to wraca do glownego menu.Hirens dos boot menu chodzi By dlc tez a tu nic ?

Ostatnio zmieniany przez brovarek : 12.02.2013 o godz. 15:48
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2013, 18:28   #169
4miras4
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 12.02.2013
Posty: 4
4miras4 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam pytanie: czy udało się komuś uruchomić Win 7 z DLC 2013 v1.1 ?
U mnie przy próbie bootowania wyskakuje błąd:
File:\Boot\BPE
Status:0xc000000f
Info: An error occured write attempting to read the boot configuration data

Gdy wybieram programy DOS-owe i Win Xp jest wszystko OK tylko wybór Win 7 wyrzuca w/w błąd.
4miras4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2013, 18:45   #170
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Potwierdzam sprawdzilem nie dziala
Status:0xc000000f
Info: An error occured write attempting to read the boot configuration data
a Hirens boot menu graficzne dziala Ci bo nie moge uruchomic
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2013, 19:04   #171
4miras4
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 12.02.2013
Posty: 4
4miras4 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nie korzystam z wbudowanego w szablon odnośnika.
Dodałem sobie własny wpis do menu startowego
4miras4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2013, 19:26   #172
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam wersje hirens boot 15.1 rebuild v2.0
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2013, 00:01   #173
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a ta wersje DLC 2013 v1.1 to jak uruchomiles kolego bo wrzucilem katalog DLC1 ale tam brakuje pliku dos.gz jest cos takiego jak dossoft.iso i tam jest niby to rozpakowalem i wkleilem dos.gz ale przy probie uruchomienia caly czas laduje loading m.... nie czekalem za dlugo i wylaczylem
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2013, 10:36   #174
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Wpis uruchamiajacy menu graficzne:

Kod:
LABEL Hirens 15.2 - menu graficzne
    kernel /cdrinfo.pl/vesamenu.c32
    APPEND /HBCD/isolinux.cfg 
TEXT HELP
	Uruchamia menu graficzne Hirens (katalog HBCD)
ENDTEXT
W katalogu HBCD 15.2 powinien znajdować się plik /HBCD/isolinux.cfg. Jeżeli się tam znajduje, to podany powyżej wpis musi działać.

Co do Win7, to nie mam pod ręką DLC1. Musiałbyś podać wpis, który odpowiada za uruchomienie Win7.

W Hirens 15.2 Win7 dziala bez problemu (ew. trzeba skopiować plik bootmgr z głównego katalogu Hirens 15.2 do katalogu HBCD na pendrive i zmienić ścieżkę do bootmgr w pliku konfiguracyjnym HBCD/os.lst).
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2013, 12:01   #175
badboy23
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Misiek4 dałoby się zrobić takie menu na bazie Windows 3.11?
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2013, 12:15   #176
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Badboy, nie mam pojecia. Win 3.11 widzialem ostatnio 20 lat temu.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2013, 14:00   #177
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki Misiek4 dziala menu graficzne juz,Mialem zly wpis taki byl:
APPEND /syslinux.cfg po zmianie na APPEND /HBCD/isolinux.cfg elegancko dziala
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2013, 14:07   #178
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Dostepne jest menu w wersji 1.9. Zmiany:

- zaktualizowano SysLinuxa do wersji 4.06
- dodano wpis do uruchomienia systemu Windows 8 Live
- zaktualizowano wpisy dla HBCD 15.2
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2013, 14:45   #179
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W Hiren's Boot 15.1 Rebuild by DLC v2.0 w katalogu DLC1 /Isolinux.cfg/ jestr wpis taki
label win7pe
menu label Mini Windows 7 Portable
COM32 /DLC1/chain.c32 ntldr=/DLC1/bootw7p
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2013, 15:57   #180
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
O ile dobrze pamietam, to w przypadku DLC musisz przegrać na pendrive katalog /Boot wraz z zawartościa. Ale moge sie mylic.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bootowalny pendrive, instalacja, instalacja windows z iso, iso, menu, menu na pendrive, menu na usb, pendrive, samouruchamialne usb, usb, windows 10, windows 8, windows 8 na usb, windows xp z usb, windows7

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB Berion Komputery 2 03.06.2012 23:52
Windows i Linux na jednym pendrive Berion Komputery 9 09.05.2012 21:43
Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero salo5 Dane 2 06.12.2006 19:00
Autorun na pendrive danielski12 Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB 19 20.10.2006 08:14
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) Martin_TP Off topic 7 15.05.2003 00:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.