Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 13.02.2013, 18:27   #181
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
faktycznie dziala! dzieki Misiek
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.02.2013, 20:43   #182
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a takie pytanie o xp z iso krok drugi da sie to uruchomic bo wczyta obraz i pisze zeby wyciagnac usb i tyle
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2013, 20:46   #183
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Przeczytaj ten watek. Bylo to juz walkowane...
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2013, 13:06   #184
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jezeli ktos wie jak uruchomic DLC Boot 2013 v1.1 to prosze o pomoc .Jak pisalem wczesniej tam nie ma pliku dos.gz ,jest tylko plik iso dossoft w ktorym po rozpakowaniu jest plik dos.gz i inne pliki jezeli wrzuce to sie uruchamia ale tylko w dosie nie wiem jak uruchomic ta menu graficzne w ktorym jest miedzy innymi win7. Robilem instalacje wedlug opisu co byl dolaczony ne pendriva czystego i chodzi ok a chce zeby sie wlanczal z tego menu z forum??
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2013, 08:23   #185
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Co do DLC 1.1: skopiuj z głownego katalogu iso DLC1 plik isolinux.cfg do katalogu DLC1 na Twoim pendrajwie. Następnie do menu glownego dodaj taki wpis:

Kod:
LABEL DLC ^1.1
MENU LABEL DLC ^1.1
kernel /cdrinfo.pl/vesamenu.c32
    APPEND /DLC1/isolinux.cfg
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2013, 10:59   #186
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki Misiek dziala tylko ze cos tu jeszce brakuje bo ani mini xp nie pojdzie ani win 7 tylko dosowskie pojda skopiowalem folder boot ale nic to nia dalo hmmm??
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2013, 14:08   #187
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Mozesz pojsc na skroty i uruchomic DLC 1.1 bezposrednio z ISO. Czyli kopiujesz dlc.iso do katalogu /cdrinfo.pl/iso/ i w pliku /cdrinfo.pl/grub/menu.lst dodajesz wpis:

Kod:
title DLC 1.1
map /cdrinfo.pl/iso/dlc.iso (0xff)
map --hook
root (0xff)
chainloader (0xff)
boot
Po restarcie wchodzisz w "Menu Grub" i powinno dzialac.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2013, 14:50   #188
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki jeszce raz dziala tak ! a mam takie pytanie jeszcze czy jezeli sobie tam wstawie xp czy win 7 to jest jakas roznica miedzy windowsem z glownego menu bo mam taki problem na starym laptopie procesor 1 ghz pamiec 512 i nie zaladuje . Usb wykrywa w biosie ma taka opcje pierwsze menu zaladuje ale podmenu windows jak klikne i i wybiore przykladowo xp to nie widzi odrazu error 15 bodajze i koniec ze nie znaleziono obrazu co ciekawe na innym kompie dziala lepszym duzo ale normalnie aha jak puszcze przez moba live na tym laptopie wirtualnie chodzi wszytklo ok . Np w wersji starszej 1.8 menu to tylko pierwsze menu a podmenu windows wogole nie weszlo i neiwiem co to moze byc moze ktos mial podobne problemy??
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2013, 14:54   #189
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Sposob, ktory podalem powyzej dziala przez mapowanie obrazu ISO. Niestety ma on jedna zasadnicza wade: jest pamięciożerny i dlatego nie dziala na Twoim kompie z 512 MB ramu. Jezeli zalezy Ci, aby uruchomić tylko WinXP, W7, to da sie to zrobic bezposrednio z naszego menu. Musialbym tylko gdzies znalezc to DLC 1.1 i posprawdzac pare rzeczy.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2013, 19:32   #190
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czyli zebym mogl zainstalowac win xp na starym komputerze z pendriva to trzeba miec ile tej pamieci minimum ?? i do win7 zakladam ze pewnie jeszce wiecej
Bo mi chodzilo w tamtym poscie o instalacje windows xp na starym laptopie z 512 ramu. Poprostu nie znajduje obrazu error 15 a na lepszym komputerze jest ok

Ostatnio zmieniany przez brovarek : 15.02.2013 o godz. 21:18
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2013, 10:36   #191
4miras4
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 12.02.2013
Posty: 4
4miras4 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja z kolei mam pytanie: czy jest taka możliwość aby podczas instalacji systemu Windows 8 zamiast FiraDisk można użyć WinVBlock ?
Myślę że tu jest problem tego że instalator woła o sterowniki nośników.

Mam z FiraDisk na mojej płycie głównej Intel P45 problem (podobnie jest podczas instalacji Win XP - nie widzi chipsetu) tyle że podczas instalacji Win XP moge wskazać instalatorowi aby korzystał z WinVBlock + AHCI. Instalator wtedy rusza prawidłowo. Zmiana w BIOS ustawień na IDE nic nie daje.

Jaka wyglądałaby ścieżka dostępowa poprzez WinVBlock w win-iso.lst instalując Windows 8 ?
4miras4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2013, 01:11   #192
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Misiek jak wyglada sprawa z uruchomieniem instalki windy ale nie z obrazu tylko rozpakowanego juz iso? gdzie to wrzucic i ewentualnie jaki wpis dodac ?
Pozdrawiam
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2013, 08:53   #193
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez brovarek Podgląd Wiadomości
Misiek jak wyglada sprawa z uruchomieniem instalki windy ale nie z obrazu tylko rozpakowanego juz iso? gdzie to wrzucic i ewentualnie jaki wpis dodac ?
Pozdrawiam
http://forum.cdrinfo.pl/f115/artykul...ml#post1224616

Ahh, mowisz o rozpakowanym ISO XP? Spróbuj YUMI. O ile sie nie myle powinien automatycznie rozpakowac ISO i przygotowac pendrajwa.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .

Ostatnio zmieniany przez Misiek4 : 18.02.2013 o godz. 09:09 Powód: ...
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2013, 10:12   #194
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a rozumie czyli ze do tego tutaj co mamy to nie da sie tak zrobic bede kombinowal z yumi ale ostatnio probowalem z xp i nie wychodzilo mi ale jescze poprobuje ok dzieki Misiek piwo dla Ciebie za dorady;P MIeszkam kolo tarnowa takze podrzuce osobiscie kiedy
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2013, 16:51   #195
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Misiek mam takie pytanie chodzi mi o pendrive jaka roznica jest w szykosci czy wogole jest jesli bym sformatowal pendriwa diskpartem ustawil go jako partycje aktywna powiedzmy w ntfs i skopiowal plyte z plikami windows a tutaj miedzy tym stworzonym menu z obrazami iso windows .Glownie chodzi mi o instalacje windows i tak sie zastanawiam czy jest jakas roznica no bo kolega ma pentium 4 bodajze nie pamietam procesora ale pamieci ma 3gb i bardzo wolno mu to idzie instalowanie z tego menu tutaj u mnie szyko ale mam lepszy duzo sprzet. i tak myslalem ze jak by disk partem zrobil i wrzucil pliki windy czy by nie bylo szybciej moze ktos inny tez cos wie w tym temacie ??
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bootowalny pendrive, instalacja, instalacja windows z iso, iso, menu, menu na pendrive, menu na usb, pendrive, samouruchamialne usb, usb, windows 10, windows 8, windows 8 na usb, windows xp z usb, windows7

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB Berion Komputery 2 03.06.2012 22:52
Windows i Linux na jednym pendrive Berion Komputery 9 09.05.2012 20:43
Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero salo5 Dane 2 06.12.2006 18:00
Autorun na pendrive danielski12 Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB 19 20.10.2006 07:14
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) Martin_TP Off topic 7 14.05.2003 23:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.