Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 15.03.2013, 16:42   #211
brovarek
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.02.2013
Posty: 51
brovarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Misiek a jak jest sprawa z dyskiem zewnetrnym i tym menu bo bodajze czytalem na poczatku ze raczej tylko na pamieci flash to dziala w miare dobrze?
brovarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.03.2013, 14:10   #212
akom
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 25.03.2013
Posty: 1
akom w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam, mam pytanie czy ktoś z was zrobił polecenie otwarcia Open Suse w formie iso w submenu1.lst w grub?

Mam dwa pliki do wpisania:
openSUSE-12.1-GNOME-LiveCD-i686.iso
openSUSE-12.3-DVD-x86_64.iso
akom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2013, 10:33   #213
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Obawiam się, że bezpośrednio z ISO OpenSuse nie uruchomisz.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2013, 20:35   #214
adaxus
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 29.03.2013
Posty: 7
adaxus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam

Próbuje sobie zrobić menu instalacyjne z windowsami ale jest problem.
Otóż po wybraniu INSTALACJA WINDOWSA 7 lub 8 z menu SYSLINUXa od razu włącza mi się Grab4dos i stoi w miejscu - nie przenosi mnie na kolejną graficzną planszę z wyborem windowsów.

Ma ktoś może takie menu, żeby na pierwszym planie było po prostu instaluj windows 7 i instaluj windows 8 i to wszystko ?

Jak się ma instalacja z obrazów ISO na prędkość ? Czy na bieżąco rozpakowuje na HDD czy na pendriva tymczasowe pliki do instalacji ?
adaxus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2013, 20:39   #215
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Czy w emulatorze tez Ci sie tak dzieje? Pliki tymczasowe trafiaja na dysk na ktorym instalujesz system.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2013, 20:41   #216
adaxus
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 29.03.2013
Posty: 7
adaxus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W sumie na razie tylko w emulatorze to testuje
Zastanawiam się czy nie można by zostawić instalacji normalnie z folderu a nie z ISO, przeciez jakis % czasu potrzeba na wypakowanie plików na HDD ?
adaxus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2013, 20:42   #217
Tahion
Bywalec
 
Data rejestracji: 24.08.2008
Posty: 50
Tahion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
U mnie w emulatorze też kompletnie nie działało o czym pisałem a instalacja na Laptopach czy PC idzie bez problemu.
Tahion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2013, 20:44   #218
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No to sprawdz dokladnie, zanim napiszesz posta. W drugiej kwestii pliki z ISO nie sa wypakowywane, poniewaz ISO jest montowane jako wirtualny naped.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2013, 20:46   #219
Tahion
Bywalec
 
Data rejestracji: 24.08.2008
Posty: 50
Tahion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Rozumiem, że to odpowiedź do adaxus.
Tahion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2013, 20:48   #220
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Tahion Podgląd Wiadomości
Rozumiem, że to odpowiedź do adaxus.
Tak, byles odrobine szybszy...
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2013, 20:48   #221
adaxus
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 29.03.2013
Posty: 7
adaxus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Oki, dzieki zaraz spróbuje na żywo
A jak tam z obsługą USB 3.0 ? Już działa ok ?

Rozkminie tylko jeszcze jak zrobić wybór instalacji windosa na pierwszym planie
adaxus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2013, 20:52   #222
Tahion
Bywalec
 
Data rejestracji: 24.08.2008
Posty: 50
Tahion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Po niewielkich modyfikacjach udało mi się uruchomić paczkę cdrinfo.pl z syslinuxem 5.1.
Jeżeli administracja nie ma nic przeciwko to wstawię. W paczce nie jest nic zmienione poza syslinuxem i plikami niezbędnych do prawidłowego działania.

Ps. Na pierwszym ekranie nie zadziała.

Ostatnio zmieniany przez Tahion : 29.03.2013 o godz. 21:08
Tahion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2013, 20:55   #223
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Tahion, nikt nie zabrania wrzucania plikow. Wrecz namawiamy do wrzucania, jezeli ktos ma cos ciekawego do pokazania.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2013, 20:59   #224
Tahion
Bywalec
 
Data rejestracji: 24.08.2008
Posty: 50
Tahion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak rozumiem. Tylko to modyfikacja Twojej pracy dlatego pytam.

Na tą chwilę udało się przeprowadzić poprawną instalację z tak zmodyfikowanej paczki bezpośrednio z ISO:
Win7 All in One x86 x64
Win 8 x86
Win 8 x64
HB DLC 15.1
HB CD 15.2
XP Sp3 - z winblok (fira nigdy u mnie nie działała)
Win 7 repaid Disk x86
Win 7 repaid Disk x64
Partition Boot CD 2.0

menu-pendrive-cdrinfo_pl_1_9 z syslinux 5.1

Ps. Co do prędkości nie ma problemu. Wszystko ładnie idzie a do testów używam zwykłego pena 32G GoodRam

Ostatnio zmieniany przez Tahion : 29.03.2013 o godz. 21:11
Tahion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2013, 21:14   #225
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Praca traktuje jako publiczną, nie moją. W kazdym razie dzieki Tahion. Jak cos, to wykorzystamy Twoje zmiany (za pozwoleniem).
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bootowalny pendrive, instalacja, instalacja windows z iso, iso, menu, menu na pendrive, menu na usb, pendrive, samouruchamialne usb, usb, windows 10, windows 8, windows 8 na usb, windows xp z usb, windows7

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB Berion Komputery 2 03.06.2012 23:52
Windows i Linux na jednym pendrive Berion Komputery 9 09.05.2012 21:43
Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero salo5 Dane 2 06.12.2006 19:00
Autorun na pendrive danielski12 Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB 19 20.10.2006 08:14
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) Martin_TP Off topic 7 15.05.2003 00:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.