Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 14.10.2014, 09:28   #556
neptun505
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika neptun505
 
Data rejestracji: 13.10.2014
Posty: 45
neptun505 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przez USB. Za pierwszym razem udało mi się kliknąć enter i pojawiło sie meni wyboru instalcji.I na tym zwiecha.Wec restar kompa i już zwiecha na głownym ekranie.
neptun505 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.10.2014, 12:25   #557
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Sprawdz czy w biosie w opcjach USB masz włączone LEGACY.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2014, 12:50   #558
neptun505
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika neptun505
 
Data rejestracji: 13.10.2014
Posty: 45
neptun505 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam właczone ponieważ normlanie klawiatura działa. Wczesniej już to robiłem bo nie chciała działać. Ale dla pewnośći sprawdzę pózniej jeszcze raz.Bardziej zależy mi na tym aby Hirens startował.Mam go niby na innym pendrivie ale dobrze mieć na jednym wszystko .A drugi jest wolny na inne rzeczy .
neptun505 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2014, 14:30   #559
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
A co dokladnie Ci sie nie uruchamia w Hirens? Jak wrzucisz obraz Hiren15.2.iso do /cdrinfo.pl/iso/, to powinien sie uruchamiac (opcja "Hirens 15.2" z poziomu menu SysLinuxa jak i Gruba). Jedyne co może nie działać to programy "dosowe" (aby je uruchomic trzeba wypakowac katalog HBCD i przegrać go do glownego katalogu pendrajwa).

WindowsXP uruchamia się bez problemu i po starcie dziala graficzne menu Hirens.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2014, 14:41   #560
neptun505
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika neptun505
 
Data rejestracji: 13.10.2014
Posty: 45
neptun505 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Booting Hirens Boot
CD15.2 bezpośrednio z ISO
map/cdrinfo.pl/iso/Hiren 15.2.iso
(0xff)
Error15: File not Found

Taki mam komunikat. I aby kontynuwac klikni dowolny klawisz. Po czy wraca do menu.Nadal nie moge odpalic Visty nie wiem czy dobrze to zrobiłem.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-pen.jpg  

Ostatnio zmieniany przez neptun505 : 14.10.2014 o godz. 14:58
neptun505 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2014, 14:58   #561
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
"File not found", czyli "nie znaleziono pliku".

Twoj obraz iso ma nazwe "Hiren 15.2.iso" czy może jednak "Hiren15.2.iso"?
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2014, 14:58   #562
neptun505
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika neptun505
 
Data rejestracji: 13.10.2014
Posty: 45
neptun505 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hiren 15.2.iso
neptun505 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2014, 21:23   #563
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Usun ta spacje z nazwy pliku iso i z konfigu.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2014, 11:01   #564
neptun505
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika neptun505
 
Data rejestracji: 13.10.2014
Posty: 45
neptun505 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nic to nie pomaga. A może by kolega zrobił te pliki konfiguracyjne i wstawił gdzieś do pobrania.Podmieniłbym je u siebie.
neptun505 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2014, 11:15   #565
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Moje pliki konfiguracyjne, to są właśnie te, które masz okazję używać.

U Ciebie skrypt nie znajduje pliku z obrazem ISO Hirensa i stąd ten błąd (file not found). Dlaczego u Ciebie nie znajduje? Nie mam pojęcia, bo u mnie działa bez najmniejszego problemu.


Kod:
label Hirens
menu label Hir^ens 15.2
#Uruchamia Hirens bezposrednio z ISO
kernel /cdrinfo.pl/grub/grub.exe --config-file="map /cdrinfo.pl/iso/Hiren15.2.iso (0xff);map --mem /cdrinfo.pl/winvblock.img.gz (fd0);map --mem /cdrinfo.pl/winvblock.img.gz (fd1);map --hook;root (0xff);chainloader (0xff);"
TEXT HELP
	Uruchamia Hirens 15.2 bezposrednio z ISO
ENDTEXT
A obraz ISO Hirensa (Hiren15.2.iso) leży sobie w /cdrinfo.pl/iso/
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2014, 12:10   #566
neptun505
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika neptun505
 
Data rejestracji: 13.10.2014
Posty: 45
neptun505 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No widzisz mistrzu -skopiowałem ten kod który tu dałeś. Usunąłem wpis w moim pliku i wklejłem Twój wpis,po za tym ja obraz iso hirens miałem w auto iso . Przekopiowałem do iso i działa.To teraz wyczaruj jeszcze coś żeby mi vista śmigała z tego pendriva i zapraszam na dobrego browarka.
neptun505 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.10.2014, 11:01   #567
neptun505
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika neptun505
 
Data rejestracji: 13.10.2014
Posty: 45
neptun505 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam pytanko odnośnie tej Visty. Zrobiłem tak Windows7iso wrzuciłem jako Win7.A Viste jako Windows7-ale nadal Vista nie startuje. Czy może to być wina pliku iso ? Chodz robiłem ja na pendrivie i startuje. Tylko tu nie działa.A więc tak:usunąłem plik iso z Windows7 z pendriva. Zmieniłem nazwę Visty na Win7.iso i nie startuje.Czyli coś jest nie tak z tym menu na pendrivie.Prośba do autora tego menu aby zrobił cos z Vista..

Ostatnio zmieniany przez neptun505 : 16.10.2014 o godz. 12:24
neptun505 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.10.2014, 15:04   #568
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Nie startuje, czyli ciemnosc na ekranie, czy moze cos sie jednak pokazuje? Vista 32 czy tez 64 bit?
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.10.2014, 15:10   #569
neptun505
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika neptun505
 
Data rejestracji: 13.10.2014
Posty: 45
neptun505 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
32bit .Na ekranie pojawiaja sie czerwone napisy -jakieś błędy jest tego sporo.No i na końcu "wciśnij dowolny klawisz"wciskam i wraca do menu.
neptun505 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.10.2014, 00:04   #570
zarzeczny
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.10.2014
Posty: 3
zarzeczny w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
jest sposob zeby zmienic mojego pena z dysku lokalnego? bo tak go wyczytuje i nie moge zainstalowac cdrinfo...
i pytanko nr 2 czy jak uda mi sie juz wszystko zrobic i odpalic kompa na windowsie z pena to bede mogl odzyskac dane z dysku jakims programem do odzyskiwania recuva albo cos?
zarzeczny jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bootowalny pendrive, instalacja, instalacja windows z iso, iso, menu, menu na pendrive, menu na usb, pendrive, samouruchamialne usb, usb, windows 10, windows 8, windows 8 na usb, windows xp z usb, windows7

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB Berion Komputery 2 03.06.2012 23:52
Windows i Linux na jednym pendrive Berion Komputery 9 09.05.2012 21:43
Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero salo5 Dane 2 06.12.2006 19:00
Autorun na pendrive danielski12 Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB 19 20.10.2006 08:14
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) Martin_TP Off topic 7 15.05.2003 00:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.