Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 17.10.2014, 08:36   #571
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez zarzeczny Podgląd Wiadomości
Witam.
jest sposob zeby zmienic mojego pena z dysku lokalnego? bo tak go wyczytuje i nie moge zainstalowac cdrinfo...
i pytanko nr 2 czy jak uda mi sie juz wszystko zrobic i odpalic kompa na windowsie z pena to bede mogl odzyskac dane z dysku jakims programem do odzyskiwania recuva albo cos?
1. Musisz troche jaśniej napisać, co masz na myśli.
2. Odpalić kompa na windowsie z pena? Jak sie domyślam chcesz uruchomić system Windows z pena. Do odzyskiwania danych jest masa programow, ktore nie wymagaja uruchamiania systemu Windows. Jeden z lepszych to np TestDisk, ktory mozna uruchomić bezpośrednio z menu CDRinfo.pl.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.10.2014, 14:27   #572
zarzeczny
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.10.2014
Posty: 3
zarzeczny w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
1 po prostu program nie chce sie zainstalowac na penie wyswietla komunikat ze jest juz zainstalowany czy zainstalowac t/n klikam t i po chwili czerwone tlo sie pojawia i ze nie da sie zainstalowac... myslalem ze to dlatego ze mojego pena komp wykrywa jako dysk lokalny a nie urzadzenie przenosne.
2 test disk hmm ale czy odzyska on dane wyciete z dysku? bo takie proboje odzyskac... sprawa wyglada tak ze komp nie startowal wiec uruchomilem windowsa z plyty jakiegos unbotu czy jakos tak i dalem kolezance zeby sobie przekopiowala co chce na pendrivea niestety zamiast skopiowac wyciela te dane na pena a pen przepadl... ostatecznie mozna wyjac dyk i jakos probowac podlaczyc do innego kompa ale to troche zabawy wiec szukam innego sposobu.
zarzeczny jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2014, 20:38   #573
zarzeczny
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.10.2014
Posty: 3
zarzeczny w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziekowac za testdiska wszystko ladnie odzyskane szkoda ze zmienilo strukture folderow ale ogolnie gitarrra
zarzeczny jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2014, 13:48   #574
neptun505
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika neptun505
 
Data rejestracji: 13.10.2014
Posty: 45
neptun505 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Misiek4-mozna liczyc na to ze zrobisz cos z Vista?
neptun505 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2014, 14:39   #575
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Vista powinna dzialać bez problemu. Jak mi pokażesz screen z błędami, to zobaczymy dlaczego u Ciebie nie działa.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2014, 15:11   #576
neptun505
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika neptun505
 
Data rejestracji: 13.10.2014
Posty: 45
neptun505 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Może być tak?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-20141019_160501.jpg  
neptun505 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2014, 15:20   #577
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Przeczytaj sobie raz jeszcze cały artykuł http://dyski.cdrinfo.pl/artykuly/pen...fs-instalacja/ a znajdziesz rozwiązanie swoich problemów.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2014, 15:28   #578
neptun505
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika neptun505
 
Data rejestracji: 13.10.2014
Posty: 45
neptun505 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nic mi to nie mówi. Nie możesz napisać co zle robię? Trudno . .
neptun505 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2014, 15:32   #579
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Owszem mogę napisać. Ale wolę, aby niektórzy zmusili się do myślenia. Ostatnia podpowiedź: przeczytaj uważnie ostatnią stronę artykułu i porównaj ją ze screenem, który wkleiłeś w poście nr 576.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2014, 15:36   #580
neptun505
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika neptun505
 
Data rejestracji: 13.10.2014
Posty: 45
neptun505 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A.Muszę zrobic defragmentację pliku iso Visty .Ale jak to zrobić? Progrma pokazuje ze niepofragmetowane.

Ostatnio zmieniany przez neptun505 : 19.10.2014 o godz. 15:45
neptun505 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2014, 17:04   #581
neptun505
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika neptun505
 
Data rejestracji: 13.10.2014
Posty: 45
neptun505 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zrobiłem tak. Format pendriva. Pózniej wrzuciłem na niego menu-pendrive-cdrinfo_pl_2.11.Następnie do każdego folderu wrzuciłem odpowiedni plik iso. Po czym zainstalowałem menu. I nadal Vista nie startuje. .Do folderu windowsxp wrzucilem dwa xp o róznych nazwach. Nie ma wyboru ktory ma byc instalowany. .

Ostatnio zmieniany przez neptun505 : 19.10.2014 o godz. 17:41
neptun505 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2014, 21:47   #582
neptun505
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika neptun505
 
Data rejestracji: 13.10.2014
Posty: 45
neptun505 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Uporałem sie z Vista. A czy da sie uruchomić dwa rózne Winxp? np:jeden plik iso o nazwie winxppro. A drugi winxpvlk. Tak żeby w menu można bylo wybrać który chcę instalować.
neptun505 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2014, 16:23   #583
sali
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 21.10.2014
Posty: 2
sali w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Panowie siedzę już z 3 dni nad tym i nic mi nie wychodzi . Szukam informacji jak mogę zrobić pena z instalkami win 7 32 i 64 - 4 szt. różne języki , win 8 , win xp , ubuntu , win8 live. Szukam jedno menu klikam wybieram i instaluje lub uruchamiam. Czy naprawdę nie ma już nic prostszego? po co to pod menu itd. Przecież to ma być tylko możliwość instalacji ,a nie do oglądania. Opis na stronie z błędami. Dla kogoś kto się zna na tym może błędy nie istotne ale dla kogoś kto próbuje sam wprowadzają w błąd.
sali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2014, 17:28   #584
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
O jakich błędach piszesz?
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2014, 17:39   #585
neptun505
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika neptun505
 
Data rejestracji: 13.10.2014
Posty: 45
neptun505 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam od kolegi płyte z systemami .Wkładam plyte w napęd bootuje się i pojawia sie menu z wyborem systemu jaki chcesz instalowac. Ale jak to zrobić na pendrivie? Sam kombinuje jak zrobić liste WinXp np: Pro, WinXp VLK i powiedzmy Home i wybieram który chce.Ale za diabła nie wiem jak to zrobić.
neptun505 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bootowalny pendrive, instalacja, instalacja windows z iso, iso, menu, menu na pendrive, menu na usb, pendrive, samouruchamialne usb, usb, windows 10, windows 8, windows 8 na usb, windows xp z usb, windows7

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB Berion Komputery 2 03.06.2012 22:52
Windows i Linux na jednym pendrive Berion Komputery 9 09.05.2012 20:43
Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero salo5 Dane 2 06.12.2006 18:00
Autorun na pendrive danielski12 Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB 19 20.10.2006 07:14
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) Martin_TP Off topic 7 14.05.2003 23:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.