Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 23.03.2016, 08:30   #811
Penerros
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 11.03.2016
Posty: 14
Penerros w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieje sie to na obrazach ze strony winclub.pl
(wstawił bym link ale brakuje mi jeszcze 4 postów )
Penerros jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.03.2016, 10:00   #812
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Sprawdziłem menu w wersji 2.15 na 12 nowych laptopach (kupionych w przeciągu ostatniego roku). Zero problemów z instalacją Windows 7. Brakuje punktu zaczepienia, dlaczego u Ciebie występują tego typu problemy (sprawdzałeś różne pendrajwy?).

W kwestii źródeł obrazów ISO, to polecamy oryginalne obrazy ISO Windows 7, 8.1, 10 dostępne w najnowszej wersji bezpośrednio z MS. Jak je ściągnąć?

1. Ze strony raymond.cc ściągamy zmodyfikowany skrypt autorstwa rosyjskiej grupy WZor i kopiujemy jego zawartość do schowka. Dla leniwych kopia skryptu w załączniku poniżej.

2. Korzystając z przeglądarki Chrome (lub innej, która umożliwia zmianę kodu wyświetlanej strony www) odwiedzamy stronę MS, gdzie dostępne są do ściągnięcia obrazy Windows 10. Należy wyłączyć wszelkie adblockery i inne dodatki blokujące javaskrypt.

3. W Chrome otwieramy konsolę wciskając kombinację klawiszy SHIFT+CTRL+J i wklejamy zawartość schowka. Potwierdzamy enterem. Po tej operacji pojawią się linki do ściągnięcia obrazów ISO Windows 7 (starter, basic, home, pro, ultimate) oraz 8.1
Dołączone pliki
File Type: txt Wzor_download_script_modded_by_raymondcc.txt (1.1 KB, 384 oglądane)
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.03.2016, 21:41   #813
badboy23
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
@badboy23
W jaki sposób zrobiłeś że Windows rozpoznał pendrive jako HDD (bo inaczej będzie widział tylko pierwsza partycję)?
Myślę że to wynikało z błędów jakie są w Windows 10, teraz zainstalowałem windows 7 i mam tylko jedną partycję
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.03.2016, 23:33   #814
badboy23
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Penerros Podgląd Wiadomości
Dzieje sie to na obrazach ze strony winclub.pl
(wstawił bym link ale brakuje mi jeszcze 4 postów )
Podaj nazwę przeróbki.
Nikka czy A-team?

Ostatnio zmieniany przez badboy23 : 23.03.2016 o godz. 23:36
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2016, 22:03   #815
Penerros
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 11.03.2016
Posty: 14
Penerros w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A-Team
Penerros jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2016, 22:05   #816
Penerros
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 11.03.2016
Posty: 14
Penerros w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Używamy tych obrazów ze względu na wkompilowane co 3 miesiące aktualizacje
Penerros jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2016, 22:06   #817
badboy23
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sprawdzę jutro rano i dam znać. PS. Ja też ☺
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2016, 23:39   #818
chris996
AdvancedNet.pl - hosting
 
Avatar użytkownika chris996
 
Data rejestracji: 11.04.2005
Posty: 903
chris996 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jakieś rady, żeby przenieść Ubuntu Persistent z USB na SSD?
Czy taka metoda z przeniesieniem danych zda egzamin (lub polecenie dd)?
http://www.dobreprogramy.pl/command-...SSD,65867.html
Oczywście Ubuntu na SSD ma pracować na partycji ext3 / ext4, więc sprawa się komplikuje.
__________________

Ostatnio zmieniany przez chris996 : 24.03.2016 o godz. 23:46
chris996 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2016, 10:30   #819
badboy23
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sprawdziłem na barażach A-team, mnie wszystko dobrze działa.
Mobo asrock H87 fatal1ty
CPU i5 4670k
Ram 8GB
SSD plextor M6S 128GB
AHCI on



badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2016, 20:10   #820
Penerros
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 11.03.2016
Posty: 14
Penerros w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie zwróciłem uwagi na AHCI Przy najbliszej okazji muszę to sprawdzić
Penerros jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.03.2016, 12:54   #821
Penerros
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 11.03.2016
Posty: 14
Penerros w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wiem gdzie tkwił błąd, zmiana na AHCI nic nie wnosiła.
Winne błędu są obrazy A-TEAM z strony winclub.pl po wrzuceniu obrazu NIKKA nie ma tych problemów wszystko działa jak należy.
Penerros jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2016, 12:39   #822
ciekawskiUser
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 31.03.2016
Posty: 4
ciekawskiUser w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zastanawiam się dlaczego na najnowszej wersji Hiren musi być w katalogu iso/auto-iso zamiast normalnie jak wcześniej na poziomie wyżej?
A nawet jak się już to iso wczyta to nie zawsze działa. Wcześniej używałem wersji 2.12(albo 11, przyznam się nie pamiętam z której aktualizowałem) i było ok.
ciekawskiUser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2016, 13:10   #823
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Hiren nie musi być w katalogu iso/auto-iso. Możesz go umieścić gdziekolwiek chcesz.
Ale masz racje, że coś może nie działać, bo prawidłowy wpis powinien wyglądać następująco:

Kod:
title Hirens Boot CD 15.2 bezposrednio z ISO \n
map /cdrinfo.pl/iso/auto-iso/Hiren15.2.iso (0xff)
map --mem /cdrinfo.pl/winvblock.img.gz (fd0)
map --mem /cdrinfo.pl/winvblock.img.gz (fd1)
map --hook
root (0xff)
chainloader (0xff)

I tego co pamiętam, to aby można było uruchamiać programy DOS'owe z pakietu Hiren, musisz rozpakować katalog HBCD z obrazu ISO i przegrać go do głównego katalogu pendrajwa.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2016, 16:12   #824
ciekawskiUser
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 31.03.2016
Posty: 4
ciekawskiUser w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja testowałem jeszcze mini xp z hirena i teraz po wystartowaniu nie ma menu hbcd na pulpicie (w poprzedniej wersji działało normalnie), trzeba wejść w menu mini xpeka i zamontować obraz hirena żeby móc użyć programów które się tam znajdują. Niby niewiele roboty ale potrafi to zdenerwować
ciekawskiUser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.04.2016, 13:52   #825
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Hmm czyli po tym wpisie z postu 823 nie uruchamia sie WinXP, a wcześniej się uruchamiał?
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bootowalny pendrive, instalacja, instalacja windows z iso, iso, menu, menu na pendrive, menu na usb, pendrive, samouruchamialne usb, usb, windows 10, windows 8, windows 8 na usb, windows xp z usb, windows7

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB Berion Komputery 2 03.06.2012 23:52
Windows i Linux na jednym pendrive Berion Komputery 9 09.05.2012 21:43
Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero salo5 Dane 2 06.12.2006 19:00
Autorun na pendrive danielski12 Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB 19 20.10.2006 08:14
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) Martin_TP Off topic 7 15.05.2003 00:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.