Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 15.10.2012, 10:43   #106
Tahion
Bywalec
 
Data rejestracji: 24.08.2008
Posty: 50
Tahion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Misiek sorki ale to oczywiste.
Ani na 7 ani na 8 niestety nie działa niby się ładuje ale zawsze jest jaki błąd albo BOSD. Na każdym systemie jest inaczej ale.
Ten sam pen wzięty do lapa i wszystko działa.
Tym bardziej , że pod mobiola instalacja się zaczyna ale zawsze jest jakiś zonk.

Ostatnio zmieniany przez Tahion : 15.10.2012 o godz. 10:45
Tahion jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.10.2012, 10:46   #107
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Mozesz sprobowac skorzystac z innego emulatora PC. Zawsze to wygodniejsze niz restartowanie kompa...
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2012, 10:52   #108
Tahion
Bywalec
 
Data rejestracji: 24.08.2008
Posty: 50
Tahion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dokładnie. Ale mam wolne lapy więc nie ma problemu.
Tahion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2012, 17:33   #109
Dajmenus
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.10.2012
Lokalizacja: Włocławek
Posty: 4
Dajmenus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Dajmenus Podgląd Wiadomości
Witam ponownie, dzięki za zainteresowanie. Problem tkwi w tym, że te dwa screeny są identyczne z tymi przy bootowaniu z pendrive`a normalnie na lapku, chodzi mi tylko menu główne i pozycja oparta na syslinuxie, a te czarne ekrany pojawiają się przy pozycji Instalacja Windows i Menu Gruba. A Mobe odpalam zawsze z uprawnieniami administratora. W czym więc tkwi problem ? Wcześniej korzystałem z poprzedniej edycji tej opartej na Grubie tylko, że brakowało mi właśnie opcji instalacji windowsa z pendrive`a a ta obecna Syslinuxa właśnie ją ma. Tylko, że na swoim penie (Kingston DT 16 GB) miałem wcześniej parę dystrybucji Linuksa do ogólnie mówiąc bezproblemowego ratowania Windy i takowe chciałbym mieć teraz tylko dodatkowo z opcjami instalacji windowsa. Jeśli ktoś by był chętny pomóc będę wdzięczny
W menu CDRa nie zmieniałem nic poza obrazem tła no i oczywiście wpisaniem nazw moich wersji windowsa (wrzuconych do do folderu win iso) we właściwym miejscu w winiso.cfg
Dajmenus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2012, 14:15   #110
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Automatyczny instaler

W zalaczeniu automatyczny instaler naszego menu, który:

- automatycznie formatuje napęd USB (pamięć flash)
- zakłada partycję NTFS
- kopiuje wszystkie pliki z katalogami
- instaluje SysLinuxa z bootloaderem

Wersja beta - błędy proszę zgłaszać w tym wątku.

Instrukcja obsługi: rozpakuj i skopiuj archiwum z menu do dowolnego katalogu na dysku twardym i skopiuj tam również plik instalacja_menu.bat z załącznika (poniżej). Następnie uruchom instalację poprzez podwójne kliknięcie "na pliku" instalacja_menu.bat.

UWAGA: proszę zachować ostrożność przy wyborze napędu - o zrobieniu kopii zapasowej plików z pendrajwa nie będę wspominał.
Dołączone pliki
File Type: zip instalacja_menu.zip (1.3 KB, 70 oglądane)
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2012, 12:05   #111
badboy23
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Misiek4 da się wyłączyć tą czarną ramkę wokół napisów w menu
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2012, 12:17   #112
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
O ile wiem, to mozesz tylko zmieniac jej kolor lub polozenie. W dokumentacji nie widze opcji jej wylaczenia, ale moge sie mylic.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2012, 12:30   #113
badboy23
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
O ile wiem, to mozesz tylko zmieniac jej kolor lub polozenie. W dokumentacji nie widze opcji jej wylaczenia, ale moge sie mylic.
A które wpisy są za to odpowiedzialne?
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2012, 12:34   #114
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
O ile dobrze pamietam to:

menu color border 30;44 #40000000 #00000000 std

wiecej w dokumentacji
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2012, 15:31   #115
badboy23
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
O ile dobrze pamietam to:

menu color border 30;44 #40000000 #00000000 std

wiecej w dokumentacji

menu color border 0;0 #00000000 #00000000 none

I po ramce
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2012, 15:34   #116
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
dociekliwy z Ciebie gosc
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2012, 15:38   #117
badboy23
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tylko trochę . Długość napisów w menu jest ograniczona?
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2012, 15:45   #118
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Pozwolisz, ze tym razem, nie bede sie wypowiadal
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.10.2012, 10:36   #119
Tahion
Bywalec
 
Data rejestracji: 24.08.2008
Posty: 50
Tahion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
W zalaczeniu automatyczny instaler naszego menu, który:

- automatycznie formatuje napęd USB (pamięć flash)
- zakłada partycję NTFS
- kopiuje wszystkie pliki z katalogami
- instaluje SysLinuxa z bootloaderem

Wersja beta - błędy proszę zgłaszać w tym wątku.

Instrukcja obsługi: rozpakuj i skopiuj archiwum z menu do dowolnego katalogu na dysku twardym i skopiuj tam również plik instalacja_menu.bat z załącznika (poniżej). Następnie uruchom instalację poprzez podwójne kliknięcie "na pliku" instalacja_menu.bat.

Od razu napiszę, robię z prawami administratora na Win8

UWAGA: proszę zachować ostrożność przy wyborze napędu - o zrobieniu kopii zapasowej plików z pendrajwa nie będę wspominał.
To ja napisze jako pierwszy. Sam instalator moim zdaniem zbędny ale może komuś się przyda.
1. U mnie pen nie jest formatowany. Obojętnie jaki mam na nim system i co jest nagrane tak zostaje.
2. Nie jest kopiowany plik AutoUnattend do głównego katalogu. (chyba, że już nie jest potrzebny)

poza tym wszystko kopiuje się OK
Tahion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.10.2012, 23:05   #120
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,480
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Tahion Podgląd Wiadomości
To ja napisze jako pierwszy. Sam instalator moim zdaniem zbędny ale może komuś się przyda.
1. U mnie pen nie jest formatowany. Obojętnie jaki mam na nim system i co jest nagrane tak zostaje.
2. Nie jest kopiowany plik AutoUnattend do głównego katalogu. (chyba, że już nie jest potrzebny)

poza tym wszystko kopiuje się OK
Uruchamiałeś jako administrator?
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bootowalny pendrive, instalacja, instalacja windows z iso, iso, menu, menu na pendrive, menu na usb, pendrive, samouruchamialne usb, usb, windows 10, windows 8, windows 8 na usb, windows xp z usb, windows7

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB Berion Komputery 2 03.06.2012 22:52
Windows i Linux na jednym pendrive Berion Komputery 9 09.05.2012 20:43
Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero salo5 Dane 2 06.12.2006 18:00
Autorun na pendrive danielski12 Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB 19 20.10.2006 07:14
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) Martin_TP Off topic 7 14.05.2003 23:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.