Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 16.01.2005, 10:48   #1
TolBoy
towarzysz komisarz
 
Avatar użytkownika TolBoy
 
Data rejestracji: 24.06.2002
Lokalizacja: Rybnik
Posty: 124
TolBoy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
PenDrive 1GB USB 2.0 Flash

Witam, podczas kopiowania bardzo duzych plików np: obrazów płyt z dysku twardego do ww pamięci stopniowo spada transfer a procesor pracuje przy 100%, co moze byc przyczyną takich spadków transferu??

czas kopiowania 800MB to ok 5 min
a u znajomego 30 sekund
TolBoy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.01.2005, 12:14   #2
ThanatoS
Silent Hunter ;)
 
Avatar użytkownika ThanatoS
 
Data rejestracji: 18.05.2002
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2,921
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A jaki posiadasz pendrive? Ja osobiscie posiadam Kingston'a Elite, z najwyzszym wspolczynnikiem predkosci zapisu i odczytu z obecnych na rynku. Wyglada to na problem sprzetowo-programowy, typowe zachowanie gdy system sie dlawi. Mozliwe ze cos z dyskiem twardym jest.
__________________
Pozdrówka
--MODERATOR--
Opcja szukaj jest za darmo, ale nie na darmo
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2005, 19:37   #3
TolBoy
towarzysz komisarz
 
Avatar użytkownika TolBoy
 
Data rejestracji: 24.06.2002
Lokalizacja: Rybnik
Posty: 124
TolBoy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
PenDrive Actina, dysk jest OK.
Moze to zalezy od chipsetu u mnie na VIA cianko a u znajomego na nForce2 30sekund.
TolBoy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2005, 19:56   #4
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,452
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez TolBoy
PenDrive Actina, dysk jest OK.
Moze to zalezy od chipsetu u mnie na VIA cianko a u znajomego na nForce2 30sekund.
Oczywiscie na plycie masz gniazda USB 2.0, a nie 1.1.
Bo taki jest objaw jak bys mial wlasnie 1.1.

Ostatnio zmieniany przez yahol : 16.01.2005 o godz. 20:54
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2005, 20:35   #5
TolBoy
towarzysz komisarz
 
Avatar użytkownika TolBoy
 
Data rejestracji: 24.06.2002
Lokalizacja: Rybnik
Posty: 124
TolBoy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
2.0 na tej płycie nie ma 1.1 płyta tak jak w podpisie
TolBoy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2005, 18:33   #6
KarolluZ
Guru
 
Avatar użytkownika KarolluZ
 
Data rejestracji: 29.06.2002
Lokalizacja: Świdnik City
Posty: 1,199
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a w które gniazdo podłaczasz pendrive ? zauważyłem cośtakiego, że płyty główne mają owszem usb 2.0, ale jak na przykład podłączymy usb na mobo, to któro jest z przodu obudowy, to ono właśnie jest 1.1. Zresztą... to tylko teoria... więc spróbuj podłaczyć bezpośrednio do mobo.
__________________
KarolluZ ruleZ
KarolluZ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2005, 18:40   #7
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez KarolluZ
a w które gniazdo podłaczasz pendrive ? zauważyłem cośtakiego, że płyty główne mają owszem usb 2.0, ale jak na przykład podłączymy usb na mobo, to któro jest z przodu obudowy, to ono właśnie jest 1.1. Zresztą... to tylko teoria... więc spróbuj podłaczyć bezpośrednio do mobo.
i to jest wlasnie glupie, nie moge w pelni z mojego zena korzystac , ale jakos to przezyje.., bo wole miec usb z przodu niz usb2 z tylu
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2005, 18:49   #8
Edwardo
..::Blue Machine::..
 
Avatar użytkownika Edwardo
 
Data rejestracji: 12.11.2003
Lokalizacja: Krakow
Posty: 1,575
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
i to jest wlasnie glupie, nie moge w pelni z mojego zena korzystac , ale jakos to przezyje.., bo wole miec usb z przodu niz usb2 z tylu
pozdro

ale to przeciez zalezy od mobo...
z tego co kojarze, to niektore mobo maja piny do usb 2.0 oraz 1.1
od tych pinow sa wyprowadzone na sledziu do tylu pod grafike porty, oraz na przod budy w jakis panel albo na bok. wiec wystarczy odpowiednio piny pozamieniac...
no chyba ze 2.0 ma sie tylko kolo portu PS to wtedy to juz problem...
__________________
Ostatnio zmieniany przez Andrzej_Lepper : dzisiaj o godz. 11:55.
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2005, 22:10   #9
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 33,774
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Archeologia light...
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2005, 22:13   #10
REi
ClassicGOD
 
Avatar użytkownika REi
 
Data rejestracji: 24.02.2004
Lokalizacja: Tychy
Posty: 3,093
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
teraz wyjawie wam najbardzej strzezona tajemnice pamieci flash.... sformatuj pendriva na FAT32 - przyrost predkosci kopiowanianawet 10x (sposob sprawdzony z kartami pamieci SD, MS Pro Duo i CF)
__________________

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 04:10   #11
shuma02
Forumator
 
Avatar użytkownika shuma02
 
Data rejestracji: 06.12.2002
Lokalizacja: Miasto Aniolow
Posty: 729
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
pamietam jak to dwa lata temu kupilem pen drive 64mb za kosmiczna cene... dzisz dwa gigowe bym za ta cene mial... hmm...
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 09:54   #12
RoKFoR
d[-.-]b
 
Avatar użytkownika RoKFoR
 
Data rejestracji: 12.08.2003
Posty: 562
RoKFoR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1GB pendrive ~ 330zl
Hitachi 40GB dysk 2.5" + kieszen zewn. po usb2.0 ~ 360zl

To tak na przyszlosc jakby ktos kupowal i sie zastanawial co wziasc.
RoKFoR jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 10:45   #13
prometeusz
Guru
 
Avatar użytkownika prometeusz
 
Data rejestracji: 07.01.2003
Posty: 8,319
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Tak przy okazji bo to będzie dobre miejsce na to.
Obecnie używam ibm microdrive 1G zapis w aparacie w trybie RAW trwa ok 20s,
na starym CF ok 38s.
Czy CF II będzie szybszy od microdrive - czy jest sens go brać - ma ktoś jakieś doświadczenie
__________________



prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 10:49   #14
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
co wy tak przenosicie tymi pendrive'ami? , ja mam 5GB w zenie...
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 17:21   #15
shuma02
Forumator
 
Avatar użytkownika shuma02
 
Data rejestracji: 06.12.2002
Lokalizacja: Miasto Aniolow
Posty: 729
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
co wy tak przenosicie tymi pendrive'ami? , ja mam 5GB w zenie...
pozdro
ja mam 4gb na muvo2, ale 64mb na USB PenDrive uzywam zamiast 1.44 dyskietki (w laptopie nie ma juz floppy) a nawet male 64mb to juz wielki krok do przodu od 1.44mb...
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.