![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pendrive ntfs
czy warto ??
czy bezpiecznie ?? nie chcę ryzykować utraty danych ![]() dzięki za info ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oczywiście ze sie da.
I w zależności od zastosowań - warto. Na plus: - dziennik zabezpiecza przed utratą danych w wypadku nagłego wyjęcia pena - jest kompresja - mozna nagrywać pliki > 4GB Na minus - dziennik spowalnia zapis duzej ilosci malych plikow - dziennik przyspiesza nieco zuzycie pamieci (dodatkowe zapisy). Ale nie jest to poziom o ktory trezba sie martwic. Obecne flashe mają wear-levelling. W skrajnych wypadkach można sobie zrobic hybryde. Mam taką w serwerku i służy mi za energooszczędny dysk [główny się wyłącza]. Dwie partycje - jedna FAT32 i jedna NTFS. Można sobie dla wygody połączyć junkcją, to wtedy mamy tylko 1 dysk a 2 systemy ![]() Partycja FAT32 jest intensywnie wykorzystywana (cache www), a na NTFS trzymam różne dane które się raczej nie zmieniają i są cenniejsze (strona www itp) oraz...uwaga... swap file ![]() Tylko ze w XP i Vista partycjonowanie pendrive normalnie nie działa. W Win2000 - tak. I komu to przeszkadzało? PS. Ciekawe kiedy ten pen sie zajeździ. Kosztował ~20zł za 4GB więc płakać nie będę - Kingston DT100. Test heavy duty ![]() Przynajmniej nie powiem że padł sam z siebie ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 20.02.2009 o godz. 12:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dzięki za info - doczytałem i chyba sobie na razie daruję
![]() przerzuciłęm pliki popakowane na pena ![]() aczkolwiek jak wyczyszczę go to może dla próby się skuszę |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Instalacja winxp z pendrive | KarolluZ | Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB | 1 | 14.03.2008 09:28 |
Bootowalna płytka ze skryptem z obsługą NTFS. Problem z NTFS | killer123 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 2 | 04.02.2008 22:02 |
Moge nagrywac DVD z FAT32 ale nie z NTFS - Pomocy | wertex | Napędy optyczne DVD | 12 | 29.03.2006 12:35 |
WYTŁUMACZCIE mi jedną rzecz, abym wiedział i nigdy nie popełnił tego błędu... (NTFS) | CIAPEK | Off topic | 16 | 24.12.2003 17:41 |
W98PLSE i NTFS | Druss | Off topic | 9 | 03.11.2003 15:05 |