![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
PNY Elite Steel USB 3.1 128GB
Pendrive w metalowej obudowie, strona producenta, cena 60-70zł.
![]() Deklarowane parametry pracy: odczyt 80MB/s, zapis 20MB/s. Sprzęt zaskoczył mnie odczytem na poziome 150 MB/s, zapis odbywa się skokowo, czasem bardzo szybko, czasem wręcz go przytyka, średnio około 25 MB/s, więc i tak szybciej niż deklaruje producent. ![]() Ogólnie za taką cenę warto ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Jeszcze kilka testów.
Zapis wygląda tak jak na obrazku: ![]() pendrive rozpędza się do znacznie większych prędkości niż deklarowane, potem zwalnia i niemal zatrzymuje się, aby ruszyć i znowu bardzo szybko nagrywać. Mimo, że mamy jakby przerwy w zapisie, to czasowo nagranie pliku trwa tyle ile deklaruje producent, czyli w granicach 20-25 MB/s ![]() ![]() Ciekawe czy urządzenie poradzi sobie w sytuacji, gdy transfer do nagrania musi być ciągły, choćby przy nagrywaniu na dekoderze TV, dam znać jak przetestuje.
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Testowałem pendrive'a na dekoderze TV MAG 250 HD z USB 2.0. Nagrałem kilka materiałów z telewizji w rozdzielczości HD. Wczoraj obejrzałem większość rzeczy i film o długości 90 minut.
Nie zauważyłem żadnych artefaktów i zacięć obrazu, przewijanie przód/tył reaguje bardzo szybko. Sprzęt działa zatem prawidłowo i nadaje się do dekoderów i telewizorów.
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
Przytyka go jak się nagrzeje, jak wszystko co ciepłe zwalnia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
128gb, elite, pny, steel, usb |
|
|