Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 29.12.2008, 00:01   #1
tomled26
Bywalec

Data rejestracji: 09.01.2007
tomled26 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
SDHC 8G Turbo Class lapek nie widzi

Niedawno kupiłem do aparatu kartę pamięci SDHC 8G Turbo Class.Problem polega na tym że mój czytnik w laptopie nie widzi tej karty i nie wiem dlaczego.Wcześniej używałem takiej karty tylko z pamięcią 256MB i lapek ją normalnie widział.Jestem zielony w tych sprawach i nie wiem co muszę przestawić i jak ,żeby czytnik widział tę moją nową kartę....za podpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam.

Tomek
tomled26 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.12.2008, 00:57   #2
jesi
Forumator

Data rejestracji: 11.09.2006
jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomled26 Podgląd Wiadomości
Niedawno kupiłem do aparatu kartę pamięci SDHC 8G Turbo Class.Problem polega na tym że mój czytnik w laptopie nie widzi tej karty i nie wiem dlaczego.Wcześniej używałem takiej karty tylko z pamięcią 256MB i lapek ją normalnie widział.Jestem zielony w tych sprawach i nie wiem co muszę przestawić i jak ,żeby czytnik widział tę moją nową kartę....za podpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam.

Tomek
Możliwe i najbardziej prawdopodobne, że czytnik w laptopie nie obsługuje kart SDHC. Druga sprawa, nawet gdyby jakoś tą kartę zobaczył to może ją łatwo uszkodzić.
jesi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2008, 03:53   #3
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
czemu od razu uszkodzic?
jezeli nie czyta sdhc (czyli 4GB i wiekszych) to nie kombinuj
a jakby czytal to by nie uszkodzil
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2008, 11:13   #4
murt
Rejestrowany

Data rejestracji: 07.07.2002
murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W moim starym HP czytnik nie widzial nawet kart 2GB, wiec wszystko zalezy od wbudowanego czytnika.
murt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2008, 11:32   #5
jesi
Forumator

jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
czemu od razu uszkodzic?
jezeli nie czyta sdhc (czyli 4GB i wiekszych) to nie kombinuj
a jakby czytal to by nie uszkodzil
Uszkodziłby, uszkodził U mnie w lapie czytnik obsługuje tylko SD, no i kiedyś wrzuciłem do niego SDHC 4GB (SD 4GB też były), za którymś razem załapał i odczytał kartę, no i poszła do kosza, już następnym razem wieszała system, a po teście już w normalnym czytniku same błędy.
Stary 29.12.2008, 11:40   #6
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no jak sie zmusza diesla do jazdy na benzynie to co sie dziwic

tak z ciekawosci - dala sie sformatowac karta do stanu pierwotnego? rozumie ze bledami sypnelo po samym odczycie, bez proby zapisu?
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2008, 11:54   #7
jesi
Forumator

Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
no jak sie zmusza diesla do jazdy na benzynie to co sie dziwic

tak z ciekawosci - dala sie sformatowac karta do stanu pierwotnego? rozumie ze bledami sypnelo po samym odczycie, bez proby zapisu?
Heh, zmusza się od razu Chciałem zobaczyć jaka będzie reakcja, karta leżała nieużywana już, można było potestować i przekonać się łopatologicznie, bo jeżeli czytnik obsługiwał maksymalnie 4 GB to może jeszcze SDHC zobaczy Nie dało się jej już sformatować, a błędami zaczęło sypać prze próbie zapisu, a później to już system wisiał, przy próbie formatowania też zwiecha.
Stary 29.12.2008, 12:20   #8
tomled26
Bywalec

Data rejestracji: 09.01.2007
tomled26 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czyli bym musiał kupić taki czytnik do podłączenia na USB,żeby lapek widział kartę...jaki polecacie do mojej karty?Dzięki chłopaki za pomocDobrze,że na czas do Was tu zajrzałem ,bo na pewno jeszcze bym kombinował i 70zł poszło by strzałeczkąNie znam się na takich gadżetach i dla mnie to była po prostu normalna karta SD tylko z dużą pamięcią,a tu się dowiaduję,że to inna bajka

Tomek
tomled26 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2008, 12:26   #9
joujoujou
***1022; ***1023;
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Polecamy to, co mamy.

Sandisk Micromate SDDR-113.

Opisywany w tym temacie.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2008, 14:52   #10
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
badz w tym
czytnik to lexar RW047-7000
LEXAR professional SDHC 4GB 133x speed

prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: