![]() |
Chyba si***281; nie rozumiemy. :nie:
Na m***243;j rozum, interfejs USB s***322;u***380;y (w du***380;ym uproszczeniu) do komunikacji komputera z czytnikiem. Natomiast (znowu w du***380;ym uproszczeniu) SD determinuje spos***243;b komunikacji czytnika z kart***261;. St***261;d te***380; nie ma znaczenia interfejs czytnika - czy to USB, czy PCI, czy B***243;g wie jaki jeszcze. :nieee: Je***347;lim w b***322;***281;dzie - czekam na sprostowanie. :ja_chce: _________________________________________________ A je***347;li chodzi o czytnik w lapie - o swoich wiem tylko tyle, co widzia***322;em w managerze urz***261;dze***324; + google, czyli niewiele. |
kolega za bardzo wnika
chce koniecznie osiwiec szybciej niz ja to zrobilem porownywanie specyfikacji USB i SDHC ma sie do siebie jak... nie wnikaj - kupuj, bedzie dzialac, skoro pisze ze do ego przeznaczone a w czytniku elektronika? pare drutow - karty same z siebie sa pamieciami wymiennymi, niektore SD nawet maja wbudowane porty USB przeciez... |
Ilość załączników: 3
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zgodnie z tym co pisałem poprzednio - kupiłem sobie czytnik MicroSDHC oraz kartę microSDHC 8 GB. Mieliście rację, działa. :D Wybaczcie moje niedowiarstwo. :sciana: Na dowód że w czytniku jest jednak elektronika, poniżej zamieszczam zdjęcia które zrobiłem gdy rozebrałem czytnik. :spoko: P.S. Do nano-elementów jeszcze się nie dogrzebałem, ale to tylko kwestia czasu. || |
niestety jestes w bledzie
SDHC mozna czytac tylko w czytnikach USB 2.0, poniewaz... jak wprowadzono SDHC, to USB juz dawno mialo specyfikacje 2.0 drugim powodem jest wlasnie transfer a elektronika jest niezwykle prosta, tania i mala nie pisalem,ze jej nie ma (moze sie zle zrozumielismy) - chodzilo mi tylko o to, ze nie jest skomplikowana, czasem, razem z portem, umieszczana w karcie np w CF jest zgodne z IDE (nie kazde - malutki uklad...) |
Cytat:
Cytat:
Po raz kolejny powtarzam - nic wsp***243;lnego nie ma interfejs czytnika od strony karty z interfejsem od strony komputera (poza wsp***243;ln***261; obudow***261; :mruga: ). I znowu si***281; powtarzam - stary czytnik nie widzi SDHC, ale USB nie ma tu ***380;adnego znaczenia - a jakby czytnik by***322; np. na firewire, to jakby***347; t***322;umaczy***322; ***380;e co***347;tam USB 2.0 i SD 2.0? :> |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:57. |