![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.01.2003
![]() |
Wierna kopia pamięci SD - czym?
Witam.
Czy jest jakiś program który potrafi wykonać wierną kopię pamięci SD na której jest oryginalna mapa z nawigacji - potrzebna kopia bezpieczeństwa ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chmm nigdy nie hakowałem SD
![]() Może WinHex ? Tam chyba można wykonywać kopie binarnie razem z tablicą i systemem plików na SD...
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Dzięki Patrix. Faktycznie można zrobić odczyt - tylko później z jakiś powodów nie potrafi wszystkiego do końca zapisać na innej karcie. A co ciekawe na końcu oryginału są jakieś dane. Jednak i tak wykonana kopia da się uruchomić i wygląda, że wszystko jest OK.
![]() |
#4 |
Pingwin specjalista.
Fajnie, że działa. Jeśli użyłeś opcji "clone disk" (ctrl+d) nie powinno być błędów, możliwe, że karty różnią się "paroma" sektorami pojemności i w tym przypadku przy kopiowaniu "większej" na "mniejszą" mogło sypnąć błędem
![]() Tak nawiasem, rozumiem, że zwykłe przekopiowanie plików już nie działa ? Pytam z ciekawości.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 21.01.2009 o godz. 20:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Przyznam, że nie próbowałem zwyczajnie skopiować po lekturach różnych for, gdzie pisano, że tak nie zadziała. Z tą pojemnością to pewnie masz rację - wgranie obrazu z karty 2GB na 4GB już bez błędów - choć karta 4GB widziana jest później jako 2GB
![]() Tak przy okazji zapytam, czy znasz jakiś program, który pozwoli zrobić format karty, której się nie da odczytać w eksploratorze w windzie (a programy odzyskujące dane z karty widzą zawartość)? Z góry dzięki.
![]() |
#6 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
Z tej dziedziny już wiem mniej ale miałem takiego jednego gada co mi system zawieszał to go potraktowałem programem instalacyjnym windows (moment gdzie jest podział na partycje) poprostu wykryło go jako normalny dysk - tam zrobiłem wolnego formata na NTFS - wtedy karta była już widziana w systemie - jednak aby kartę zobaczyły normalne urządzenia (aparat, telefon, mp3) trzeba ją znowu przeformatować na FAT16/32 - w tym przypadku jak karta nie zawiesza systemu to jest drobnostka.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Karta pamięci 1GB - propozycje | VIZZARD | Fotografia | 21 | 24.03.2008 22:18 |
nagrywanie na kartach pamięci SD | luk29 | Off topic | 1 | 31.08.2005 11:15 |
Karty pamięci SD i MMC oraz siemens sl45i | Gadzina18 | Off topic | 4 | 28.05.2005 02:40 |
Karty pamięci (SD?) - jak, gdzie i za ile??? | andrzejj9 | Off topic | 0 | 03.11.2004 17:22 |
Mandrake Linux 9.2 PL | Patrixs | Off topic | 81 | 09.02.2004 16:56 |