![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Network Attached Storage (NAS) Forum poświęcone urządzeniom typu NAS, służącym do przechowywania danych i umożliwiającym na dostęp do nich poprzez sieć komputerową (poprzez protokoły CIFS, NFS, FTP, etc). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[ARTYKUŁ]QNAP HS-251 - NAS do salonu
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Brak wiatrakow i przyciskow z przodu sprawia, ze sie zaintereswalem. Za duzo jednak napisow na obudowie a pilot to dno totalne. Reszta akceptowalna :-).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.05.2002
![]() |
wyglada ciekawie ale pod tym adresem jest opinia jednego z nabywców odnośnie oglądania poprzez HDMI i u niego obraz się tnie. Czy możecie po potwierdzić?
"Skoro zakupiłem serwer z myślą o odtwarzaniu multimediów, czyli głównie wykorzystaniu go jako odtwarzacz, to powinien on te funkcje spełniać bez żadnego problemu. Niestety serwer nie daje sobie rady z pełnieniem tej roli. Głównie chciałem go wykorzystać do odtwarzania filmów (najczęściej MKV ze ścieżką dźwiękową AC3, DTS-HD) po kablu HDMI podłączonym do telewizora. Niestety odtwarzacz ma problem z płynnością. Najczęściej obraz się tnie, dźwięk w tym czasie charczy, zwalnia lub przyspiesza jak przy zepsutym gramofonie. Korzystam z najnowszej wersji programowego odtwarzacza tego serwera "KODI", który ma oszałamiającą liczbę funkcji (wybór wbudowanej w plik filmowy ścieżki dźwiękowej, czy wbudowanych lub zewnętrznych napisów, zmiana kroju czcionki i wielkości napisów, automatyczne pobieranie napisów z wcześniej wskazanej strony internetowej, synchronizacja napisów względem obrazu, wszystkie funkcje sterowania filmem - play, pauza, przewijanie itp.). "
![]() |
#4 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie spotkałem się z czymś takim. Ciężko się odnieść do wypowiedzi kogoś w internecie bez informacji np. o wersji oprogramowania, czy próbował innych odtwarzaczy itp. Spróbuję zreplikować problem w weekend, ale tak na chłopski rozum sprzętowo nie powinno być problemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oka, obciążałem serwer transferami i aplikacjami w czasie odtwarzania. Odtwarzacz nie przycinał. Jakby ktoś miał z tym problem to niech napisze w jakich warunkach dokładnie sytuacja występuje. Jeśli jeszcze serwer u mnie będzie leżeć to sprawdzę.
Tak czy inaczej u mnie hula. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
Cytat:
albo klatkować, albo będzie widoczny brak płynności ruchu. Zapewniam,że Kodi to rewelacyjny kombajn multimedialny i brak mu w tej chwili konkurencji. Wystarcza poprawna konfiguracja a wrażenia wizualne są olbrzymie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
hs-251, nas, qnap |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[ARTYKUŁ]Netgear ReadyNAS Ultra 2 - RNDU2000 - recenzja serwera NAS | Bartez | Network Attached Storage (NAS) | 10 | 29.01.2013 13:52 |
NAS z NVR + kwestja licencji | wodzurulez | Network Attached Storage (NAS) | 3 | 03.05.2012 01:37 |
NAS w domu - problemy techniczne | floran | Network Attached Storage (NAS) | 0 | 18.01.2012 14:33 |
Pomoc w przygotowaniu dużego artykułu o NAS | saqul | Network Attached Storage (NAS) | 3 | 25.04.2010 23:00 |
Prawo pracy za granicą a u nas | woitas | Off topic | 39 | 10.05.2006 21:19 |