Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Network Attached Storage (NAS) Forum poświęcone urządzeniom typu NAS, służącym do przechowywania danych i umożliwiającym na dostęp do nich poprzez sieć komputerową (poprzez protokoły CIFS, NFS, FTP, etc). |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
16.04.2010, 10:01 | #16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.04.2010
|
Misiek4, sprzedawca w firmie mobil-team.com (partner handlowy) sam polecał mi te dyski i sam mi je zakupił. Przed ich zakupem/zamówieniem sprawdzałem z listą i był na tej liście (wiedziałem że ze wszystkimi dyskami to nie współpracuje). Wiec nie rób ze mnie idioty i jakiegoś amatora. To ze producent gra nieuczciwie to tylko przeświadcza mnie w przekonaniu że QNAPa trzeba szerokim łukiem omijać.
Rób człowieku co chcesz. Jeśli potrafisz tylko wyrzucać z wielkim hukiem a nie pomagać konstruktywnie to rób co potrafisz najlepiej i jak wolisz bronić nieuczciwego producenta. |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
16.04.2010, 12:23 | #17 |
____
Data rejestracji: 26.05.2000
|
Kolego, Twojego dysku nie ma na wymienionej liście i go nie bylo dwa tygodnie temu. Tak sie sklada, że sam również posiadam te dyski w jednym z NAS'ow i przed ich zakupem osobiscie to sprawdzalem. Czyli nie było i w dalszym ciągu nie ma, co można sprawdzić odwiedzając wymienioną w moim poprzednim poście stronę. Profesjonalista nie powinien mieć z tym problemu.
Jeżeli partner handlowy Ci coś polecał, a Ty to kupiłeś, to składaj reklamacje w miejscu zakupu, a nie wylewaj swoich żalów na tym forum. Swoje pretensje kieruj do sprzedawcy. W kwestii pomocy, kolega Pops wskazał potencjalne źródło rozwiązania problemów. Reszta Twoich tekstow to osobiste wycieczki i insynuacje pod adresem innych użytkowników. Ostrzegam po raz ostatni, daruj sobie.
16.04.2010, 12:46 | #18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.04.2010
|
Kolega pops jako JEDYNY podał rozwiązanie. Czy słuszne to się okaże bo na razie wszystko kopiuje. Mimo nie sprawdzenia do końca słuszności rozwiązania podziękowałem mu od razu. Był mój błąd że na stronie dystrybutora PL szukałem ostatniej wersji firmwaru. Tym bardziej że jak kontaktowałem się z serwisem i pytali się jaki jest wgrany soft, nic nie wspomnieli że jest przestarzały.
Do tego sprzedawca sugerował, że problemy z dyskami są rodzaju gabarytów fizycznych niż problemów z kopiowaniem plików. Misiek4, ostatni raz odpowiadam na Twój post, bo nie widzę większego sensu. Nic to nie wnosi (pozytywnego) do wątku, a tylko grozisz. |
16.04.2010, 12:56 | #19 |
Team Member
Zlotowicz
Data rejestracji: 18.10.2002
|
Zalamany, z tego co widzę, Twoje posty nie mają na celu nic innego, poza oczernianiem QNAPa z jakiegoś powodu. Może z konkurencji jesteś?
Kupiłeś dysk, którego nie ma na liście kompatybilnych urządzeń i masz za to pretensje do QNAPa. Reklamuj tam gdzie kupiłeś, a nie rzucaj się. |
Tagi |
nas, qnap, recenzja, test, ts-119 |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
Podobne dyskusje | ||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[ARTYKUŁ]Recenzja NAS Synology DS-209 | Bartez | Network Attached Storage (NAS) | 30 | 29.07.2010 10:37 |
[ARTYKUŁ]Recenzja QNAP TS-639 Pro | Bartez | Network Attached Storage (NAS) | 4 | 02.05.2010 22:14 |
[ARTYKUŁ]Recenzja NAS Thecus N4100PRO | Bartez | Network Attached Storage (NAS) | 0 | 10.03.2009 01:52 |
[ARTYKUŁ]Recenzja NAS Synology DS-108j | Bartez | Network Attached Storage (NAS) | 0 | 03.03.2009 02:41 |
[ARTYKUŁ]Recenzja QNAP TS-101 Turbo Station | Bartez | Network Attached Storage (NAS) | 7 | 20.02.2009 01:25 |