![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Network Attached Storage (NAS) Forum poświęcone urządzeniom typu NAS, służącym do przechowywania danych i umożliwiającym na dostęp do nich poprzez sieć komputerową (poprzez protokoły CIFS, NFS, FTP, etc). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Welland ME-747AN-S
Mam problem z tym NASem mianowicie, podczas odpalania kazał formatować dysk i zatrzymał się przy 100% i stał tak chyba z 15 minut więc wyłączyłem klawiszem i odpaliłem na nowo uruchomił się ale dioda system świeci się ciągłym światłem nie widać go w sieci teraz świecą mi się wszystkie 3 diody (niebieska mruga bo to jest od LANu) ale nic nie idzie zrobić. Da się zrobić jakiś hardreset ? Bo ten z przytrzymaniem przycisku reset przez kilka sek. nic nie daje ;( (dioda system nie zaczyna mrugać)
Ma ktoś jakiś pomysł? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A długo trzymasz ten przycisk? Porządnie go wciskasz? Inaczej zresetować się nie da. Uruchamia się bez dysku? Jakieś dźwięki wydaje? Sprawdzałeś czy dysk jest kompatybilny z urządzeniem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
A więc tak wciskałem reset i trzymałem przez ok 15sek i nic to nie dawało. Znalazłem w necie takie coś jak firmware recovery, które wgrywa się po lanie (znając MAC urządzenia) i udało się w końcu odzyskać go do życia, znalazłem dwa pliki z firmware recovery jeden z 2009 roku a drugi z 2008 ten z 2009 nie działał tzn nie dawało się wgrać w żaden sposób softu dopiero tym z 2008 udało się przywrócić go do życia ftp://fen.pl/sterowniki/Welland/Well...747AN-S%20v.1/ pliki są tutaj.
Ktoś wie jak w tym NASie uzyskać roota? Bo po telnecie można wejść na konsole systemu ale nie można nic instalować i modyfikować nie mając roota ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|