![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Gry na konsole Dyskusje o grach na konsole |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja mysle wrecz przeciwnie na polsce swiat sie nie konczy a najwiecej dostanie za granicami
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli o tytuły na PS4 mowa, to jest taka nadzieja... jeśli o starsze produkcje nie liczył bym na to... o ile nie jest to już świadome retro. Ja ściągałem gry z Holandii i konsole, a że zjechałem całkowicie to mi się Eldorado urwało... (tylko tego mi szkoda z tej Holandii
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.11.2009
![]() |
Y2J, za TTT2 i TLoU ile zawołasz?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odmrożony leniwiec
Data rejestracji: 02.03.2018
![]() ![]() |
Fajnie tak, ale do czasu aż:
![]() Na Twoim miejscu wynegocjowałbym z żoną i własnym sumieniem pozostawienie gier wybitnych, a pozostałe "do żyda". Redukcja miejsca, zachowanie najcenniejszych okazów. Wilk syty i owca cała. Ostatnio zmieniany przez MajsterPopsuj : 05.03.2019 o godz. 18:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
A ja podchodze do tego inaczej , zadaje sobie pytanie czy gra jest z seri ZZZ ZakupZaliczZapomnij , czy tak mi sie spodobala ze kiedys do niej powroce, jesli tak to zostawiam, a jak nie to na handel bo nie ma co kisic
![]()
![]() |
#6 |
Guru
"Pasja zbieracza mnie przeistacza...,"
fakt T-Raperzy z nad Wisły śpiewali o spawaczach, ale jakie to aktualne... ![]() Scena jak i retro dopóty będą żyć, dopóki bezproblemowe będzie przechowywanie gier na nośnikach fizycznych, nie komplikujących swobodny dostęp do treści na kolejnym urządzeniu. Wersje cyfrowe poza domowym zastosowaniem to zuuuooo. A jako domowe zastosowanie mam na myśli... ulubioną grę kopiuję/instaluję i gram, a płyteczka się nie rysuje w pudełeczku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.02.2013
![]() |
Pytanie czy napęd wytrzyma dłużej niż pamięć masowa. I czy serwery zostaną zamknięte zanim padnie konsola. I czy na płycie rzeczywiście jest gotowy, ukończony produkt.
Jeśli wiecie co mam na myśli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guru
Cytat:
Wszystko ma swoją ograniczoną żywotność i przydatność, niektóre formy są skracane (wymuszane aktualizacje, brak kompatybilności, Alternatywnego sprzętu do uruchomienia) i to wszystko zaplanowane nawet przez producentów, ja wolę mieć wybór, a nie że mi ktoś będzie konto w PSN czy gdzie indziej czyścił. W internecie trwa zacięta walka z doktryną i paradygmatem prawa własności i nabycia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.10.2009
![]() |
Ale oprócz tego nieszczęsnego Xboxa resztę sprzętu można emulować bez problemu. To, że postęp względem innych emulatorów jest o wiele gorszy wynika z wielu czynników. Między innymi z braku dokumentacji podzespołów, zwłaszcza procesora graficznego. Z tego też powodu zamiast emulować sprzęt (LLE), próbowano symulować działanie jego (HLE), korzystając z podobieństw (jak się okazuje dość pozornych) systemu operacyjnego do tego, którego używamy na co dzień w komputerach. To była kolejna ślepa uliczka, bo różnice między pojedynczymi grami są dość duże - każda nowsza wersja bibliotek XDK to nowy sterownik, np. graficzny. I od nowa zaczynamy dostosowywać emulator do kolejnej gry.
Tak to mniej więcej wygląda. Jak ktoś ma w posiadaniu większy wokabularz techniczny i znajomość tematu, to proszę, aby mnie poprawił. ![]() Ostatnio zmieniany przez Iskander : 06.03.2019 o godz. 16:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Odmrożony leniwiec
Data rejestracji: 02.03.2018
![]() ![]() |
Na pewno bez problemu? Jak emulujesz Bandai Playdia? Jak 3DO np. Panasonic? I możesz powiedzieć że to złom, a Xbox wyjątek. Ale teraz spróbuj zdać sobie sprawę z tego, że do dziś nie ma emulatora PSX z prawdziwego zdarzenia, nie mówiąc już nawet o bezproblemowej emulacji Dreamcasta, PS2, a tym bardziej Saturna.
I nie to, że ja jestem taki ortodoks sprzętowy. Nie jestem. Jestem natomiast orędownikiem własności i niezmienności, a tego cyfrowa dystrybucja w żadnym stopniu nie zapewnia i tego np. M@X nie może objąć swoim umysłem bo dla niego to tylko "przyjemność teraźniejsza" (>> będzie to ok, nie będzie to trudno). Kontroluje ją ktoś inny niż ja, więc jest z definicji zła. I oczywiście nic na to nie poradzę bo jak sam zauważyłeś, gry na płycie dla PS4 niczym się nie różnią od gier cyfrowych, a bywają i nawet gorszymi edycjami (vide remake'i Spyro czy premierówki z bugami krytycznymi, o DLC i pierdylione płatnego mniejszego syfu nie wspominając). Dzisiaj nie da się kupić gry kompletnej, ani nawet nie da się jej kupić w pełnym tego słowa znaczeniu. I będę występować zawsze przeciw takiej filozofii bo chcę i mam do tego etyczne prawo by to co kupuję działało wiecznie i można było komuś przekazać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Get a Mac!
Cytat:
W duzym skrócie - jeśli w licencji gry na płycie znajdzie sie tekst, ze w dowolnym momencie licencja moze zostać cofnięta, to jesli za 15 lat producent nadal bedzie istniał i powie ze kazdy kto nabył nośnik z gra ma przestać jej używać BO TAK to ma do tego prawo, bo zgodziłeś sie na to klikając âI Agreeâ. Jesli jako właściciel NOŚNIKA złamiesz wtedy LICENCJE gry ktora sie na nim znajduje to jestes w świetle prawa takim samym złodziejem jak ktos, kto za licencje nue zapłacił i pobrał ja z internetu. Tyle. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guru
Cytat:
![]() Ale zgodzę się, w cyfrowym świecie usilnie forsują zmianę dogmatów postrzegania posiadania czegoś na własność, z tym że biegun jest tutaj tylko jeden i bardzo niekorzystny dla użytkowników/nabywców ![]() Dodaję po chwili... Właśnie się zorientowałem z kim piszę po avatarze... i nasuwa mi się pytanie. Czy wszyscy fani Apple mają już fazę na takie postrzeganie otoczenia i produktów z usilnym wciskaniem tego innym, czy tylko ja mam takiego pecha na takich trafiać? Serio @M@X nie gniewaj się, bo nic do Ciebie nie mam, jednak w otoczeniu mam kilku użytkowników Apple'a którzy nie mają gruntownej wiedzy o archiwizacji, backupach, CFW i tym podobnym zagadnieniach... są wręcz ślepi na argumenty, że nie ma idealnego rozwiązania, a i tak upierają się przy swoim nie potrafiąc zarazem dać rozwiązania zadanych problemów. Straszna ignorancja i podejście, że się należy do jakiejś elyty czy jak... ![]() Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 06.03.2019 o godz. 21:47 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Get a Mac!
Cytat:
![]() ![]() macOS to platforma ktorej używam od ponad dekady. Umiem napisać skrypt basha, połączyć się przes SSH z moim Raspberry Pi na odległość, wyedytować w Terminalu *.plist w nano, wyłączyć narzucona kontrole integralnosci plików, skonfigurować sobie automatyczny backup via SMB, a pośród zainstalowanych aplikacji dzielnie w docku prężą się XCode i IntelliJ IDEA. Nie okreslilbym sie mianem laika, ale tez dlatego macOS to świadomy wybor na codzień - to UNIX ktory zawsze i po każdej aktualizacji działa, w przeciwieństwie do Linuxa, dlatego nie wyobrażam sobie lepszego środowiska do pracy na codzień ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 16:39 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |