![]() |
Taaa... ostatnio "próbowałem" zakupić grę z TheHut.com - ta stronka co Berion podał... czekałem 3 tygodnie na grę, aby potem dostać maila że jednak gra jest "out of store" i już nie będą jej mieli w sprzedaży i zostaną mi zwrócone pieniądze...
|
Nikt nie napisał jeszcze o Amazonie, a należy o nim wspomnieć. Odział w Niemczech, czy Wielkiej Brytani. Na niektóre gry, czy filmy dają niezłe promcje. Opinie ludzi z Polski co do wysyłki są pozytywne, także możesz kupować bez obaw.
|
Cytat:
Za wcześnie się urodziłem jeśli chodzi o niektóre aspekty życia ale nie żałuję bo dzieciństwo było chyba lepsze bez tych komputerów i cudów techniki. Gdybym nie wyganiał dzieciaków od komputera i telewizora to pewnie przeczytałyby tylko wymagane w szkole książki (i to streszczenia dostępne w necie) i nie bawiły by się w wiele fajnych zabaw które rozwijają ich osobowość i charakter. Uff ale się rozpisałem i przy okazji odbiegłem od tematu. Pozdrawiam. |
Angielski znać trzeba. Jak nie znasz, to się naucz, bo tracisz wiele (tym bardziej jeśli chcesz kupować za granicą, gdzie zazwyczaj dużo taniej niż w PL).
A paypala tłumaczyć nie trzeba, bo (jak już napisano) jest po polsku. https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/helpweb?cmd=_help |
Cytat:
Zamieszczam mały poradnik, myślę że ktoś skorzysta Jak płacić przez PayPal 1. Oczywiście nie w każdym sklepie można płacić przez PayPal, ale bardzo wiele miejsc akceptuje tę formę płatności. Koniecznie sprawdźmy to, zanim zrobimy zakupy! Jeśli można płacić przez PayPal, to zapełniamy nasz koszyk towarami i przechodzimy do płatności. 2. Zaznaczamy więc punkt PayPal i klikamy na Płacę. http://s2.ifotos.pl/img/oplpaypal_hhwaaws.JPG 3. Przechodzimy do strony, na której musimy tylko zalogować się do systemu PayPal. Następnie sprawdzamy, czy wszystkie dane są prawidłowe, i klikamy na przycisk Zapłać teraz. Transakcja została dokonana. |
Wszystko jest opisane w pomocy, na stronie paypal'a.
|
Zdaje mi się że to jest na zasadzie, że wtedy kiedy klikasz "Pay with Paypal" to nie podajesz im swojego loginu, ani hasła, tylko jakby ze strony się logujesz na PayPala, i automatycznie pobierają to z Twojego konta. Tak mi się wydaje, jest to logiczne ;)
|
Cytat:
|
|
Musisz założyć konto PayPal i powiązać je z kontem bankowym. Następnie jak dodasz jakąś grę "do koszyka" kliknąć coś co brzmi "Pay with PayPal" - coś takiego ;) i podać swoje dane - bodajże mail i hasło do PayPala ;) I w sumie to wszystko ;)
|
paypal jest po polsku
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak, te dane wystarczą.
Mogą i szukaj wiatru w polu. Raz (na kilkanaście gier) mi się zdarzyło, że nie dotarł i dostałem darmowy replacement. Ale lepiej nie nadużywać zaufania. ;] W każdym razie polecam sklep, szczególnie bardzo dobre jest podejście do klienta. W zupełnej opozycji do sklepów Polskich gdzie to klient jest zawsze złodziejem, cwaniakiem i nie zna się na niczym, a ekspedient/-ka to Bóg za ladą. :P |
Co do kart to polecam prepaidowa eKarte w mBanku. Nabijasz jaka kwota chcesz i ryzyko ze kto naciagnie Ci na tysiace dolcow kradnac numer karty spada do zera (nigdy nie mam na niej wiecej niz 100 PLN na podstawowe potrzeby zakupow w iTunes).
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:21. |