Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Telefony (Smartfony)



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 10.05.2019, 17:36   #1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 10.05.2019
Posty: 6
zbysok w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Brak dźwięku z pliku mp3 - co może być przyczyną?

Mam nurtujący mnie problem z którym nie potrafię sobie poradzić.
Wgrałem na telefon kilka plików mp3 - EncSpot pokazuje, że oprócz długości i objętości, WSZYSTKIE pozostałe parametry są identyczne
(sprawdziłem, bo myślałem, że to np. rodzaj encodera może mieć znaczenie).
Więc jeśli to nie wina encodera, to co innego może być przyczyną, że niektóre z nich nie "dają dźwięku" gdy chce je odtworzyć na telefonie?
Nieistotne czy jest to Android czy IOS, nie ma znaczenia jakiego odtwarzacza użyję (Google Play, Foobar, Musicolet); efekt jest taki, że program odtwarzający je widzi i uruchamia, ale nie ma dźwięku lub jest bardzo cichy i mocno zniekształcony.
Na komputerze WSZYSTKIE te pliki odtwarzają się prawidłowo.
zbysok jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.05.2019, 18:18   #2
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,906
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Czy pliki maja DRM ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2019, 20:56   #3
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 10.05.2019
Posty: 6
zbysok w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Czy pliki maja DRM ?
Nie mają.

Mam dwa foldery z audycjami radiowymi, w jednym 6 odcinków, w drugim 43.
Chciałem je sobie wrzucić na telefon i stamtąd odsłuchiwać.
Jeśli chodzi o ten drugi folder, to jedyną różnicą i cechą wspólną (jaką udało mi się odkryć) jest to, że wszystkie te pliki, które nie dają dźwięku, są zakodowane za pomocą różnych wersji encodera FhG.
Jednakże mam dość sporo piosenek, które -jak się okazało- również są kodowane różnymi odmianami FhD i one grają bez problemu. Więc, to raczej nie ten powód..
Poza tym przekonwertowanie (na Lame za pomocą Cdex lub Audacity albo dBpowerAMP) felernych audycji nic nie daje...

Jeszcze "ciekawszą" sytuację mam w pierwszym folderze - WSZYSTKIE pliki mają IDENTYCZNE parametry, m.in. Lame 3.98 (a przynajmniej ja nie potrafię znaleźć różnicy); 5 gra normalnie, a z ostatniego nie wydobywa się żaden dźwięk...
zbysok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2019, 07:39   #4
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,906
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Zalacz te pliki obkukamy
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2019, 11:24   #5
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 10.05.2019
Posty: 6
zbysok w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Zalacz te pliki obkukamy
No właśnie chciałbym, ale jak?
Nie mogę wgrać plików, bo pewnie mają za duży rozmiar, a linka do google drive też mi nie pozwala zamieścić...
zbysok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2019, 14:54   #6
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 32,904
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie pozwala, bo to zabezpieczenie antyspamowe. Takie czasy, że 99% nowych rejestrowało się tylko po to żeby wkleić reklamę.

Obejście jest, na przykład takie - wrzuć linki do pliku tekstowego, a ten już załączysz bez problemu raczej.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2019, 23:30   #7
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 10.05.2019
Posty: 6
zbysok w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za podpowiedź
W pliku jest link do dwóch na pozór takich samych plików, oba są z paczki pobranej ze strony sluchowiska.ugu - jeden daje dźwięk, drugi już nie (na telefonie)
Jest tam także ten jeden felerny odcinek Cioci i Kazia.
Dołączone pliki
File Type: txt porownanie.txt (84 Bajtów, 7 oglądane)
zbysok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.05.2019, 07:23   #8
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,906
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jesli o mnie idzie to ktos przegiol z rozstawieniem dziweku przestrzennego i tylko jeden z tych plikow jest normalny ten 21 pozostale maja poprzesuwane kanaly audio .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.05.2019, 11:11   #9
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 10.05.2019
Posty: 6
zbysok w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak, coś w tym stylu

Ktoś, kto miał podobny problem podzielił się ze mną wyjaśnieniem, co niniejszym i ja czynię, ku potomnym

Te felerne nagrania mają obrócony jeden z kanałów. Jeśli nagrania dokonano w mono, to skutek jest taki, że L(t)=-P(t). Póki słuchamy przez słuchawki lub 2 głośniki - wszystko jest w porządku, jeśli słuchamy przez jeden głośnik (większość telefonów) to urządzenie dodaje do siebie te dwa kanały i wychodzi cisza.

Tak przy okazji, to wyszło, że jestem chyba jakiś niedzisiejszy - bo kto słucha fonii z telefonu nie przez słuchawki...
zbysok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
brak dźwięku na DVD z pliku vob iras-i-dwa DVD-Video 6 14.03.2006 14:09
brak pliku VTS_01_0.bup Grumens DVD-Video 2 03.01.2006 15:05
wystąpił reset - co może być przyczyną? tosli DVD-Video 15 30.07.2005 11:38
Brak dźwięku przez wyjście cyfrowe rafaljasinski DVD-Video 2 24.01.2005 13:19
Może wiecie, co może być tego przyczyną? salvinia Napędy optyczne CD 2 26.08.2004 21:14


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO