![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A czy ja napisalem gdzies ze dostajesz na wlasnosc ? napisalem ze jest dostarczany przez operatora bo on ma homologacje na urzadzenie i jak piszesz tez i koncesje, a czy to bedzie dzierzawa to juz inna para kaloszy
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
dokladnie
![]() ale przez to odkupienie czyjegos sprzetu (stan prawny na PL) nawet pochodzacego od operatora jest rownoznaczne z kupieniem takiego od chinczyka - brak odpowiednio skonstruowanej umowy powoduje, ze jest to nielegalne jak jest w IE nie sprawdzalem - trzeba przeczytac ustawe i odpowiednie rozporzadzenia regulujace |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Moderator
Pewno i tak samo, tylko ze irl to stan umyslu i operator ma w to wywalone po czasie umowy, przewaznie cie zobowiazuje do wywiezienia sprzetu na recycling a jak to wyglada to wiesz
![]() ![]()
![]() |
#34 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie ten repeater sie nie sprawdzil. Przy oknie niby lapie nawet 2 kreski(zazwyczaj 1
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
Zle uzywasz w takim razie nie kierujesz w ta strone co trzeba lub sie sygnal zapetla co by swiadczylo o skakajacych kreskach bo out zawsze ma miec 3 kreski jedyny powod skakania out to kiedy jest feedback loop, lub twoj provider ciagle uzywa do polaczen glosowych 2G w co watpie bo w zasadzie wszystko idzie teraz po 3G . Zainstalowales opensignal ? co tam ci wyswiela z jakimi BTS-ami sie laczysz jaka moc sygnalu itd. Sie nie sprawdzil nalatwiej powiedziec panie fura gwizda ino kierowca ....
![]()
![]() |
#36 |
Guru
No out mial prawie zawsze te 3 kreski - to sie zgodze, ale in juz tylko 1, bardzo rzadko 2 a probowalem na pietrze gdzie mam lepszy zasieg. Po 2 i tak repeater przyszedl uszkodzony bo ktos go zapakowal w koperte i sie te zaczepy z tylu polamaly wiec bede go zwracal.
Zaraz edytuje post i pokaze tobie jak to wyglada. Jak zrzuty z innego miejsca w apce to daj znac. Jeszcze raz podlaczylem. Okno na pietrze - lapie 2 oddaje 2 kreski - cos moze w srodku nie styka bo jak tylko rusze urzadzenie to zmienia sile sygnalu OUT na 1-3 i sobie skacze a ruszam o centymetry albo lekko podniose. Wtedy w tym pomieszczeniu zejdzie do 60dbm ale jak juz wyjde z tego pokoju to 90 i schodze w dol to juz 100 przy drzwiach wejsciowych a w salonie 117. Wiec albo cos jest walniete albo siedze w czarnej D.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez loki7777 : 24.08.2020 o godz. 20:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Moderator
Pametaj ze antena jest kierunkowa i ma wejscie z jednej strony i MUSI byc skierowana w strone nadajnika, czy jak odlaczysz antene to sygnal wejsciowy spada ? Musi dzialac cos zle ustawiasz bo musi oddawac 3 kreski uruchomie u siebie i pokaze . Sprawdzilem apka ktora masz u mnie tez pokazuje 113dBm sprawdz na innej np. phone signal,network signal info,signal check,open signal.
A tak to wyglada u mnie bez/bez i z wzmacniaczem. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Reballing, BGA, Reflow, Service of all consoles and devices. Based in IRELAND for all your needs. Ostatnio zmieniany przez misiozol : 25.08.2020 o godz. 00:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Guru
Jutro sprawdze jeszcze raz. Po jaki czasie laduja ci sie te wykresy bo mi po 3/5 min nic nie chcialo sie zaladowac. Zakladka dashboard nie pokazuje mi do jakiej sieci jestem podlaczony ani rodzaju polaczenia. Dzis bede w Sligo to sprawdze jak to wyglada tam w apce.
Antena jest kierunkowa ale przeciez jest przyssawka do okna i ona niejako ustawia kierunek. Nie dalem rady odlaczyc tej anteny, musze zobaczyc w instrukcje jak to sie robi dokladnie a nie chce nic popsuc bo i tak bede to zwracal bo ten tylny panel caly sie rusza(moze to ma wplyw na wygnal out ale to tylko plastik(chyba)??). |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
Wszystkie dane mam odrazu, moze nie masz nadanych uprawnien dla apek ? Antena ma byc skierowana w strone bts-a ktorego jestes polaczony w/g apek, jak sygnal za slaby to antene za okno, a nadajnik ma byc przestawiony wzgledem anteny aby sie sygnal nie zapetlal , wklej fote co jest uszkodzone to ci powiem czy to ma wplyw .
![]() |
#40 |
Guru
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Moderator
Te plastiki sa malo wazne, u mnie tych bocznych bialych nawet nie ma
![]() ![]()
![]() |
#42 |
Guru
Nie bede tego rozkrecal ale cos w srodku jakby bylo luzne - moze tez jakas antena jest i sie obijalo o scianki. ALe tak jak pisalem anpost plus koperta a nie karto = sie problem. Do tego ekonomiczna przesylka bez ubezpieczenia i dupa blada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Moderator
U mnie to dziala kwestia odpowiedniego ustawienia anteny i wzmacniacza aby sie nie zapetlal .
![]() |
#44 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
6310i, czym, dla, internetu, mobilnego, nokię, po, połączeń, udostępnianego, zamienić |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|