![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#241 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w playu maja boxy - placisz okreslona kwote za modem i jakas tam ilosc GB masz w cenie
powinno wyjsc w miare kozystnie ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#242 |
Guru
Data rejestracji: 05.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dawno mnie nie było, ale postanowiłam odszukać temat, który jest zbliżony problemowo. szukam i liczę na waszą pomoc.
mam mix w sieci orange. wykupiłam sobie 1000min wymiennie na smsy i mmsy na nr ukochanego. wczoraj rozmawiajac z nim przerwalo mi i okazalo sie ze nie mam nic na koncie. gdy sprawdzalam na stronie orange swoj biling rozmow wyszlo mi ze np. dnia 19 listopada rozmowa trwajaca ok.37min kosztowala mnie 15zl, mmsy zamiast 1gr- 40gr, no i smsy zamiast0,5gr -20gr. zadzwonilam do BOK i pani mnie poinformowala ze u niej wychodzi na to ze wygadalam 1000min, bo oni licza ze mam 400zl i z tej kwoty odejmuja. u nich jest liczone poprawnie. jezeli mam 1000min a min miala kosztowac 1gr, to po rozmowie 37min powinnam zaplacic 37gr, a nie 15zl. pewnie troche zamotalam. ale jak mam z nimi dojsc do porozumienia, albo jak rozwiazac umowe bez plaenia kary. umowe mam przedluzona i liczy sie dopiero 4mies. a jeszcze czekac 26miesiecy i dac robic sie balona to ja strace bardzo duzo. narazie nie sa to duze kwoty, ale sa. pomocy
![]() |
#243 |
Author
Zlotowicz
no to sama sobie odpowiedzialas
![]() przeczytaj wiec raz jeszcze |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Author
Zlotowicz
historia dluga
a miala byc krotka POSTANOWILEM SPROBOWAC PLAY 1 grudnia wygadalem konto TakTak nalezace do mnie (mam dwa - jednego uzywam ja, drugiego Zona) ale uzywane przez lepszejsza polowe - ostalo sie tam 7gr 2 grudnia zlozylem w punkcie sprzedazy Play wniosek o aktywacje, wniosek zostal zaakceptowany, dostlem karte startowa i info, ze dostne SMS z data przeniesienia tego samego dnia kolo 19tej (bezpieczna godzina - wszystko zamkniete i nic zalatwic sie juz nie da!) SMS z Ery, ze sa niezgodne dane! 3 grudnia dzwonie do BOA Ery, gdzie dostaje info, ze zmienic dane moge przesylajac skan dowodu na adres boa@era.pl, ze niezgadza sie numer dowodu (w ciagu 5 lat zdazylo mi sie dowod wymienic - fakt) ale brak tez numeru PESEL (a to ciekawe - skoro PESEL znam na pamiec a numeru dowodu nie, to moglo by byc wlasnie odwrotnie przy uzupelnianiu danym - w ten sposob to ktos tu w ch. tnie wedlug mnie) 4 grudnia dla pewnosci zachodze do punktu Ery, gdzie trafiam na praktykanta - bardzo mily Pan sam stwierdza, ze chyba poje...lo tych z Boa, bo fakt, ze dane niezgodne, ale bzdury uslyszlem przez telefon, a na koncie klienckim po prostu ktos nie wpisal drugiego imienia poprawil co trzeba, zapisal mi na kartce co ma on wpisane w system zeby sie zgadzalo chwile pozniej tel z BOA, ze prosilem o poprawienie danych, a te juz poprawione ![]() tego samego dnia tez zglosilem w punkcje Play, ze dane poprawione, oni zglosili sprawe do zamkniecia i zaprosili mnie dnia nastepnego 5 grudnia - jestem ponownie w Play, zakladam nowa sprawe przeniesienia numeru podpinajac otrzymany wczesniej starter weekend 7 grudnia - Era informuje, ze w dniu 8 grudnia przestanie dzialac numer Play informuje, ze mam sie zglosic po starter (PRZECIEZ JUZ GO MAM ![]() sprawdzam jeszcze na streonie statusu przenoszenia numeru - to samo dzwonie do BOA Play - mam sie zglosic, zarejestruja starter, ktory juz mam ![]() ![]() 8 grudnia - rano era przestaje dzialac odwiedzam punkt Play, rejestruja ponownie starter, ponoc ma sie wlaczyc kolo polnocy Play sie nie zalaczyl 9 grudnia - dzwonie do Play - dowiaduje sie, ze start mojego startera zostal wyznaczony na 8 grudnia ![]() ![]() zglaszaja sprawe do dzialu technicznego oddzwaniaja, ze start nastpi po poludniu poznym wieczorem dzwonie do Play, by... nie dowiedziec sie niczego ![]() 10 grudnia - Play nie dziala, jade do punktu, gdzie wymieniaja mi starter, nowy ma wystartowac... w nocy przy okazji zostaje poinformowany, ze... do BOA NIE WARTO DZWONIC, bo tam sie nie da nic zalatwic - szkoda czasu, ppieniedzy i nerwow z tym w pelni sie zgadzam 11 grudnia - Play zaczyna dzialac ![]() przeniesienia mialo trwac 24h (wedlug reklam i zapewnien poczatkowaych), a skonczylo sie na 9 dniach, z czego 3 to opoznianie sprawy przez Ere, a 6 to juz wina Play pierwsze obserwacje: niezly system online, zobaczymy jak bedzie w praktyce Paly ma wyraznie lepszy zasieg w Poznaniu niz Era, szczegolnie 3G zobaczymy jak bedzie dalej ![]()
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 11.12.2009 o godz. 23:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mój współpracownik rozbił ajfona (z folią
![]() Ajfon ubezpieczony m.in. od uszkodzenia, za pośrednictwem Orange, u zewnętrznego ubezpieczyciela. Za 15 zł miesięcznie. Czytamy warunki ubezpieczenia - jest OK, spełniamy. Telefony do ubezpieczyciela - odbierają chyba 20 z kolei .... No i mówią, że nie mają w swoich bazach takiej umowy, że pewnie Orange coś zawalił. Orange mówi, że nic nie wie i że to nie ich sprawa itd itp Po iluś tam jeszcze telefonach sprawa staje na tym, że telefon należy przekazać do salonu Orange. Jedziemy do salonu. Na drzwiach salonu nalepka: "ubezpieczamy Twój telefon" - fajno, szkoda że z błędem. Stajemy w kolejce. Przed nami zrozpaczony klient dopytuje się, czemu już musial podpisać dwie umowy i czemu one są nieważne i co to ma być. Odpowiedź paniusi z warkoczykami: "komputer pomylił się i napiszemy trzecią umowę, ale musimy poczekać aż tamta wygaśnie". I najlepsze " Pan jest jakiś pechowy" ![]() No dobra, dajemy jej ajfona. Ona mówi, że jest "zdewastowany". My, że uszkodzony, w mordę. Kłótnia rozkręca się. Paniusia mówi, że nic nie słyszała o żadnym ubezpieczeniu i że to jakiś "absurd" !!!! Ja otwieram drzwi salonu, pukam w nalepkę. No dobra, przyznaje się, że wie. Ale mówi, że "na serwerze sprzedaży" nie ma żadnych formularzy. Chcemy dzwonić do tego ubezpieczyciela, ale nie mamy z czego, bo zresetowaliśmy już ajfona, a mój rozładował się. Zabieramy paniusi telefon i dzwonimy. Dajemy jej faceta, który jej tłumaczy gdzie są formularze. No dobra, mamy już formularz. Ale ona wtedy wymyśla, że telefon jest na Matkę kolegi. Fakt, ale on jest wpisany jako użytkownik. Nic to nie daje. Daliśmy sobie spokój w tym momencie i już tylko utrzymywaliśmy dla jaj, że ja jestem Matką kolegi, ale religia nie pozwala mi na noszenie dokumentów. Poszliśmy sobie. Aha, paniusia jest właścicielką i kierowniczką tegoż salonu. We wtorek będziemy mieli dowód Mamy kolegi i musimy jakiś czador skombinować. Ja będę robił za Mamę, która przeszła na islam i twarzy nie może odsłonić. No, zobaczymy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Można rozbić ajfona z folią? Nie można! Można zdewastować. |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
Ale dzięki tej folii ajfon dalej jest w kupie, tylko zdewastowany
![]() niezłe jajca btw - morał ? Nigdy żadnych umów.
![]() |
#248 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie ma nic gorszego niż polskie serwisy gwarancyjne.
Przynajmniej te współpracujące z Apple'em, Samsungiem i chyba Nokią. Jak znajdę, to podrzucę parę linków, masakra, kantują, że telefony zalane i odsyłają, nawet specjalnie czymś podlewają i przesyłają zdjęcia zalanych płyt głównych, gdzie użytkownicy są pewnie, że ich telefon nigdy nie miał styczności z wilgocią! Ja zawsze każdy sprzęt traktuję i obchodzę się jak z jajkiem, ponieważ szanuję pieniądze, które ciężko zarobiłem i na niego wydałem, takich ludzi jest na pewno więcej, a bardzo się skarżą na serwisy. Smutna rzeczywistość - kupujesz telefon za 1,5 tysiąca, odsyłasz, tam Ci go "podlewają" jak kwiatka ;-) i masz po gwarancji i niedziałający telefon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Pingwin specjalista.
Z laptopami tak samo często się dzieje. Strach cokolwiek słać.
![]() |
#250 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Komuna ma się u nas dobrze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Jeżeli oddaje się urządzenie do reklamacji w miejscu zakupu, to nie można w takim przypadku sporządzić notatkę o jego stanie? Opis uszkodzeń mechanicznych lub informacja o ich braku, obecność lub nie plomb itd.
![]() |
#252 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#253 |
Ja się nie zdziwię... Nauczony doświadczeniem oddając jakiś sprzęt do naprawy proszę o dokładne opisanie stanu technicznego wraz z najdrobniejszymi ryskami na obudowie i tym, co działa, a co nie. Bo raz zdarzyło mi się w serwisie gwarancyjnym Ericssona, że oddałem telefonik do wymiany joysticka bez najmniejszej ryski na obudowie i przyklejoną folią poliwęglanową na ekranie, którą zdjąłem tuż przed wizytą w serwisie (cholera wie po co?), a chcieli mi wcisnąć z tak porysowanym ekranem, jakby 100 tysięcy pijanych kotów tańczyło na nim kankana.
Z początku stwierdziłem, że to nie mój telefon, ale numery seryjne się zgadzały. Oczywiście panienka twierdziła, że oni dbają o powierzany sprzęt, że serwis pracuje na specjalnych suknach, z dodatkowo zabezpieczonym ekranem folią. No i oczywiście zaczęła się awantura, dopiero w wyniku której wymienili mi całą obudowę na nową. Łaskawcy... |
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Czy oni aż tak mało zarabiają, że lubią klientom robić na złość, czy może po prostu robią to dla zabawy?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
polska mentalność - jeśli jest okazja, to bierze. nawet jeśli nie potrzebuje...
a do tego brak konsekwencji i "ciche" (bo jak inaczej wytłumaczyć to, co się dzieje?) przyzwolenie góry robi swoje. |
![]() |
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Poradnik dla hakiera (PFO fabrini) | Patrixs | Off topic | 15 | 07.11.2023 21:04 |
Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp | Calme | Fotografia | 2839 | 29.01.2021 13:46 |
Teksty nauczycieli | Tribunal | Off topic | 47 | 11.04.2004 23:39 |
535 śmiesznych tekstów | mallow | Humor | 6 | 01.06.2003 17:49 |