![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#811 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Te ceny co ja podaję są aktualne, netto i dla małych firm. W sierpniu miałem zawieszoną działalność a teraz odwiesiłem i wracam do tematu. Taryfy biznesowe są zawsze lepsze...
Ponieważ ewidentnie nie potrzebuję 200GB LTE, ba nawet nie będę z niego korzystał to ekonomiczniejsza jest oferta Plusa. Net w domu mam stary Dialog czyli Netia a teraz Plus. Czyli jak zmuszą mnie do przejścia na światłowód to będę miał bonus 10zł miesięcznie. A już mnie straszą, że nie mają modemów i tunerów TV na wymianę (w razie awarii). Jednak się pytam aby potem ew. nie żałować decyzji.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#812 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Też mam taryfy biznes dla małych firm (choć ponoć mi dali z dużych firm, nie wiem - trzeba pyskować), mam dwa pojedyncze numery i za każdy płacę 25pln brutto - czyli razem 5 dych. Dokładnie to jest 15zł za telefon + 10zł za TV ale to jest nierozdzielne. Tej TV w abonamencie nawet nigdy nie sprawdzałem, bo bez sensu. Żadne tam rodzinne abo czy inne cuda na kiju. Synek ma na kartę też za 25, ale to bez mms (reszta no limit i 7GB), nie chciałem dla niego abo, bo nie wiadomo co taki wywinie, a tak co najwyżej straci jedno doładowanie. No i wszystko sobie działa i jeść nie woła.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
![]() Oferta specjalna dla 2 x SIM karta głosowa (brak dodatkowej karty internetowej), łączny koszt: 52,40 zł netto ***8226; Nielimitowane połączenia do wszystkich sieci komórkowych ***8226; Nielimitowane połączenia na numery stacjonarne ***8226; Nielimitowane SMSy i MMSy ***8226; Nielimitowany internet w telefonie z pełną prędkością do 10 GB ***8226; Nielimitowane rozmowy, sms-y i mms-y w roamingu UE Dalej drożej niż Plus ![]()
![]() |
#814 |
XV1100
To chyba to co mam, nie wiem jak z limitem UE bo nie używam, do tego TV. Cena 25zł brutto za jeden numer - załatwiane pojedynczo w odstępie 2 tyg. Znaczy to, że trzeba negocjować - może nie w salonie, bo mogą nie mieć uprawnień, ale w centrali w dziale utrzymania klienta. Przy przenoszeniu numeru chyba podobnie dają w promocjach.
A karta dla synka wzięta w salonie bez żadnych targów - przy doładowaniu 25 zł/mc włączasz sobie sam no limit (musisz mieć min 25 zeta na koncie żeby włączyć, później wystarczy pilnować żeby nie brakło na kolejny m-c i jest aktywne z automatu). PS Jeśli masz no limit na kartę za 25 zeta (bez mms) bez łaski, to czy warto się tak boksować i bawić z jakimiś fakturami? Kup sobie starter za piątaka i sprawdź jak chodzi przed podjęciem decyzji. Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 16.01.2019 o godz. 14:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
nju mobile:
dwa numery 38 PLN pelna predkosc neta do 10 GB (limit jest laczny na oba numery) przez pol roku, potem 20 GB i potem dalej rosnie umowa abonamentowa na miesiac - czyli mozesz wypowiedziec w kazdej chwili (od nastepnego cyklu) nielimitowane polaczenia wszedzie laczenie ze stacjonarnymi nielimitowane SMS i MMS za granica poaczenia za free, internet do chyba 2 GB tez imho bezkonkurencyjne chodzi na zasiegu Orange |
![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Bezkonkurencyjne?
Plush Abo - 2 numery 40 zł Rozmowy (stacjonarki też), SMS, MMS - no limit Internet 10GB na numer + 10GB na yooutuba, do tego stażowe GB. Brak zobowiązania czasowego, chodzi na Plusie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Orange Free na kartę:
- 25 zł miesięcznie - Rok ważności konta - Nielimitowane rozmowy i sms'y - Obsługa esim - minus to nie działa z Apple Watch LTE, ale ponoć ma niedługo to obsługiwać - WiFi Calling - nie działa za granicą - chyba, że mamy wersję abonamentową - Brak umowy - mogę zmieniać operatora kiedy mi się zechce - Internet 15 GB na start potem rośnie do maksymalnie 20 GB co miesiąc + masa GB po każdym doładowaniu, dodatkowo net się kumuluje i nie przepada - aktualnie już mam ponad 100 GB (w przeciągu 3 miesięcy się nazbierało) nie jestem w stanie tego wykorzystać. Nic lepszego nie znalazłem. Warto było uciec od PLAY ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 16.01.2019 o godz. 21:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
XV1100
Jak zrobiłeś te ponad 100GB w 3 m-ce, skoro za 25 zeta masz no limit?
![]() Jak widać wybór jest spory w normalnych pieniądzach, kwestia co kto lubi. U mnie wszystko powiązane z orange odpada - najgorszy zasięg, praktycznie zerowy. Ostatnio najlepszy zasięg mam na pleju, choć też dupy nie urywa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#819 | |
Guru
Cytat:
A więc po kolei: 15 GB + 16 GB + 17 GB = 48 GB z pakietu standardowego za 25 zł miesięcznie, przez trzy miesiące kosztowało mnie to 75 zł 25 GB + 25 GB = 50 GB za to, że ogóle doładowałem telefon kwotą 50 zł, doładowałem dwa razy - czyli mam na opłacenie abonamentu 25 zł jeszcze przez miesiąc - doładowuję co dwa miesiące Czyli już mamy 98 GB do tego doliczamy doładowywanie z konta INTELIGO, czyli kolejne 10 GB + bonus 15% za to że doładowałem przez stronę banku Pomijam już kwestie darmowych GB za przeniesienie numeru Więc mamy 108 GB + 15% kwoty 50 zł która idzie na tzw. konto promocyjne ważne przez miesiąc, z którego przelewamy na tzw konto skarbonka - ważne przez rok. Do tego dochodzi bonus świąteczny 10 Gb z grudnia, czyli na dzień dzisiejszy, jak bym nic nie zużył miał bym 118 GB internetu będąc użytkownikiem Orange przez 3 miesiące. ![]() Gdzie w PLAY miałem w porywach 20-30 GB (w okresie 3 miesięcy) płacąc tyle samo - w analogicznym okresie czasu. Będąc ich klientem 5 czy 7 lat już nie pamiętam dokładnie - praktycznie od samego ich początku jak tylko rozpoczęli działalność.
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 16.01.2019 o godz. 22:03 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
XV1100
Po tym, co napisałeś wyżej nie sposób było sobie tego wyobrazić. Nawet teraz trudno pojąć, ale orange zawsze tak potrafił namotać że to było trudne.
Co to miałem na myśli....otóż mało który "zwykły" użytkownik telefonu (również smart) regularnie jest w stanie wykorzystywać te GB internetu na małym ekraniku. Trzeba się wysilić, żeby wydoić choćby te 10 GB/mc. Normalny człowiek pracuje i nie pozwalają mu na zabawy z telefonem albo przełożeni, albo brak czasu. Niewielki odsetek pracuje telefonem i to wykorzystuje dla pożytku. A dzieciaki? Te to potrafią np. oglądać w telefonie Bonda - tego samego, który właśnie równolegle leciał w TV (sic!), nie zważając na oczy. Tacy przekroczą każdy limit. Tak więc do mnie akurat nie przemawiają te coraz większe pakiety, za to reszta no limit jak najbardziej, no i oczywiście cena na m-c. |
![]() |
![]() |
![]() |
#821 | |
Guru
Cytat:
![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 16.01.2019 o godz. 22:29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#822 | |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#823 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
mgit - troche za duzo kombinacji
![]() Reetou - toz to tak samo wychodzi ![]() Grzeniu ma racje, najwazniejsze ze jest wybor i ceny naprawde przyjemne jak mialem pierwszy telefon placilem 3 PLN za minute (taktowane co minute!), SMSy nie istnialy a internet byl tylko przez 0202122, ale to juz z innego telefonu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
![]() Prawie. W Plushu początkowy net na 2 numery to 20GB+20GB na youtuba, a rośnie do 40+20GB |
![]() |
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Poradnik dla hakiera (PFO fabrini) | Patrixs | Off topic | 15 | 07.11.2023 21:04 |
Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp | Calme | Fotografia | 2839 | 29.01.2021 13:46 |
Teksty nauczycieli | Tribunal | Off topic | 47 | 11.04.2004 23:39 |
535 śmiesznych tekstów | mallow | Humor | 6 | 01.06.2003 17:49 |