![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#2896 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale dla mnie tu chodziło raczej o legalność jego sprzedaży. Niby kupno to to samo, ale nie do końca, tak więc pozostaję przy tym, że konsument nie ma obowiązku znać wszystkich marek i być w stanie samodzielnie odróżnić, co jest oryginałem, a co nie (pomijając oczywiście wyraźną różnicę w cenie, która jest wystarczającą wskazówką podróbki).
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2897 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Windows Phone 7, iOS i Android ***8211; porównanie klientów e-mail Moim zdaniem w ogólnym rozrachunku najlepiej wypadł klient WP7.
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 30.08.2010 o godz. 19:37 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2898 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pojawiło się oficjalne FROYO na Galaxy - od wczoraj śmiga na fonie - całkiem przyjemnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2899 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Rozwiązania patentowe to nie tylko nazwa, ale także wiele różnych rozwiązań i coś nie musi być wcale dokładną kopią oryginału, żeby zostać uznane za podróbkę.
![]() |
![]() |
#2900 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moim zdaniem chodzi raczej o plagiat/imitację (designu, rozwiązań), bo podróbka ma na celu być sprzedana jako produkt oryginalny.
Podróbki iPhone zwykły użytkownik nie odróżni od prawdziwego. Będzie sie nazywać iPhone, mieć logo Apple, tyle tylko że nie będzie dziełem Apple i nie Apple na nim zarobi. Załóżmy że Foxconn sprzedał design innej chińskiej fabryce, a oni tłuką iPhone bez porozumienia z Apple. To jest podróbka i jest nielegalna. Klient chce wiedzieć że jego perfumy Chanel to prawdziwe Chanel, ale nie chińska podróbka kupiona w cenie oryginału. A jeżeli to imitacja, to niech nazywa sie Hanell i kosztuje pół tego co oryginał (i nawet niekoniecznie musi być gorsze od oryginału ![]() Głównym powodem walki z podróbkami jest chronienie marki producenta oryginału. Ktoś kupi chińską koszulkę "adidas" która straci kolory po jednym praniu, to oberwie sie firmie Adidas. Nie dość że nie zarobią, to jeszcze wizerunek marki straci. Ale jeżeli koszulka będzie identyczna ale marki Abidos to juz problemu nie ma ![]() Ale to co piszesz jest akceptowalne, bo podróbka jest w mowie potocznej właśnie tłumaczona jako imitacja. Imitacje iPhone zapewne nie naruszają nawet żadnego z patentów, ze względu słabe zaawansowanie technologiczne (brak multitouch itd). edit: widze że Andy mnie ubiegł. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 31.08.2010 o godz. 10:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2901 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
wlasnie dostalem do testow SE X10i
szczerze zadna rewelacja ... i jeszcze te problemy z dzialaniem widget'ow jako fanboy se moge stwierdzic jedno - kupa
![]() |
#2902 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
No uważaj, bo zostaniesz wykreślony dyscyplinarnie z listy fanbojów
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2903 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
ta ...
nokia 8800 arte shaphire - mi nie lezy Sony Ericsson X10 - to pomylka chcial bym sprawdzic jeszcze jakas sluchawke na androidzie - ale po wyczytaniu komentarzy przy aplikacjach w markecie "... na galaxy s nie dziala ...", "... nie uruchamia sie na x10 mini ..." to chyba sobie daruje ,,, iphone 3GS - jeszcze ujdzie moze jeszcze przetestuje SE w995 bo c905 ostatniego treningu nie przezyl ... ![]()
![]() |
#2904 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Rewelacyjny gadżet! Teraz tylko czekać aż urządzenia będą go natywnie obsługiwały. Do tego czasu pewnie spadnie cena, bo 274zł to za dużo moim zdaniem.
![]() |
![]() |
#2905 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
Chcę sobie kupić fona z Wi-Fi i dużym ekranem i nie wiem co wybrać -z dużych fonów to miałem tylko nokię N95 i Asus P750
![]() 1.Samsung Vawe 2.HTC Legenda 3.Nokia 5800 4.SE W995 Może ktoś miał i używał-bo recki na necie mówią że najlepszy jest vave ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2906 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2907 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Co ma do tego Katedra Handlu Miedzynarodowego i Kohima, w stanie Nagaland w Indiach?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2908 |
Get a Mac!
Bo jak polece dobry telefon z WiFi, duzym ekranem i najwygodniejsza na swiecie obsluga przegladarki (multitouch) to znowu mnie wszyscy od fanbojow zwyzywaja... :-P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2909 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2910 |
Get a Mac!
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć, Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać. W krainie jabłek, Gdzie zaległy cienie. :-P
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
mobile |
|
|