Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
10.07.2020, 11:10 | #5536 | |
Author
Zlotowicz
Data rejestracji: 29.03.2003
|
halo halo, podbijam
zwykle zaczynaja sie dyskusje Samsung vs Apple vs reszta a teraz cisza Cytat:
|
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
10.07.2020, 12:19 | #5537 |
Moderator
Data rejestracji: 26.10.2008
|
No ale co ci napisac ? Podaj dokladnie jaka specyfikacje IPX czy tez moze wojskowa MIL oczekujesz i wtedy pogadamy .
10.07.2020, 12:29 | #5538 |
Author
Zlotowicz
|
z gsmarena tez potrafie skozystac
ma byc w pelni pylo- i wodoszelny, wiec ip68 lub ip69 mil tez by sie przydal, ale od biedy mozna nabyc odpowiednie etui podalem przyklad Titans2 - tel teoretycznie wodoszczelny, sa nawet testy na youtube ale testy pokazuja tylko, ze tel da sie zanurzyc i bedzie dzialal a jak kazdy wie wnikniecie wody do srodka powoduje korozje, ktora zniszczy tel nie po paru sekundach, ale po kilku godzinach po zanurzeniu podobnie z pojemnoscia baterii - oczywiscie im wieksza tym lepiej, ale wazne sa tez inne czynniki - np grzanie sie podzespolow przykladowo nie mialem do czynienia z telefonami LG - tu jest naprawde sporo modeli spelniajacych na papierze moje warunki, ale czy tak bedzie w rzeczywistosci? Sony przykladowo skreslam w przedbiegach z uwagi na kruchosc ekranow - pekaja od patrzenia na nie |
10.07.2020, 13:11 | #5539 |
Moderator
Data rejestracji: 26.10.2008
|
No to co oczekujesz jak wiesz jak ? Masz specyficzne wymagania i oczekujesz ze ci powiemy: tak bierz ten, jak zaden z nas takowego nie posiadal i wiemy tyle co i ty Jak chcesz to ci powiemy jak wypalic plyte cd/dvd/bd z danymi do niego na setki roznych sposobow a generalnie to kup samsunga albo japko
10.07.2020, 13:28 | #5540 |
Author
Zlotowicz
|
vide moj post
wymagania specyficzne i nie takie, ktore da sie odczytac ze specyfikacji na forum kreci sie wiele osob posiadajacych wiele roznych telefonow moze ktos jest w stanie podsunac mi jakis model np wymienionego przeze mnie LG, ktory ma, fon mu upadl juz 500 razy w tym dwa do kibla i nic mu nie jest japlko ma wodoszczelnosc na poziomie titanika po zdezeniu z gora samsunga xcovera jedynke mialem i bardzo chwalilem wytrzymalosc, choc moc obliczeniowa byla podla lub wrecz zadna xcover pro ma juz czym sie pochwalic jezeli chodzi o podzespoly, ale czy wytrzymalosc i szczelnosc jest na poziomie poprzednikow? kusi mnie tez Note 8, ale czy naprawde jest wodoszczelny? i czy nie jest jednak zbyt kruchy/delikatny? przezyje upadek? widzialem wiele Galaxy Serii S z pajakami zamiast szyb |
11.07.2020, 05:16 | #5541 |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
|
LG robią fajne telefony ale najczęściej mają wadę plyty główne. Nic z tym pozniej nie idzie zrobić
|
07.11.2023, 15:50 | #5542 |
Guru
|
Heh, dział mamy zaniedbany, a ja akuratnie potrzebuję pomocy w wyborze telefonu. Cena nie gra roli, ale ważne że wybór tylko z tego co poniżej. Co polecicie, na decyzję mam 12 godzin...
Jak dla mnie każdy ma swoje wady i zalety i na niektóre rzeczy trzeba finalnie przymrużyć oko... Nie lubię zakrzywionych ekranów - bo ciężko o szkło hartowane a muszę mieć; Jeśli wydajny procesor to i dobra bateria, przynajmniej 5000mAh USB-C powinien być już w standardzie 3.0 Dobra i bardzo dobra jakość aparatów. Przydało by się wodo i pyło-szczelność IP67, IP68. TAK!, wiem że podając co powyżej wykluczam te modele, które sam podaję, ale z nich muszę wybrać. |
07.11.2023, 16:37 | #5543 |
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
|
Ja bym brał Samsunga. Ma on swoje wady, ale napewno będzie miał najlepsze wsparcie, kilka lat aktualizacji i ma najlepszy aparat z tych wszystkich.
|
08.11.2023, 16:10 | #5544 | |
|
Cytat:
Bzdury, jest tyle telefonów co robią fotki lepiej... Samsung sztucznie nasyca fotki kolorami i to cała tajemnica ich aparatów. Za 2 lata ten android będzie przypominał mój 20 letni komputer... Nie pchał bym się w żadnego androida, iOS jak juz. |
|
08.11.2023, 16:25 | #5545 | |
|
Cytat:
jak cena nie gra roli to iPhone 14 pro/max lub 15 pro/max |
|
08.11.2023, 17:04 | #5546 |
Guru
|
Czytasz, a nie czytasz ze zrozumieniem...
Napisałem że wybór tylko z tego co wypunktowane. Zrobiłem szereg zestawień, podglądałem też sporo wideorecenzji gdzie też było sporo próbek zarówno z Motoroli, Oppo jak i Samsunga. Nie chodzi o nasycenie kolorów a szczegółowość i detale co przekłada się na jakość zdjęć. Nie przekłamywanie obrazu, a w tej kwestii Samsung zjadł Oppo 10 jeśli wierzyć filmowi. Dodam tylko że testowany był 10 Pro, a ja mógł bym mieć wersję bez pro więc rezultat byłby jeszcze gorszy. iOs i Apple jest dla fanatyków, ma swoje zalety ale nie uszczęśliwia się na siłę tym, co jest przerostem formy nad treścią, tym bardziej jeśli nikt o to nie prosi. |
08.11.2023, 18:01 | #5547 |
|
Z tej listy to brał bym OPPO 10, lepszy procek, ekran większy jak ktoś lubi, większa bateria. Reszta podzespołów jest taka sama. Mam jedną motorolę, syf jakich mało... Samsung szczególnie modele A to chińska tandeta, elektronika w środku to dno i wodorosty, poszli w oszczędności. Dlaczego apple jest dla fanatyków? mam appla od 10 lat, jak dostaję w ręke androida to nie umiem go obsługiwać, a znaleć coś w ustawieniach graniczy z cudem, iPhone mają po prostu przemyślany soft. Chyba zaraz mnie zlinczują androidziarze
Ostatnio zmieniany przez EmilWojciech : 08.11.2023 o godz. 18:06 |
08.11.2023, 20:48 | #5548 |
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
|
Mam w domu a53 i a54 są to naprawdę dobre telefony, najlepsze z tej listy. Wsparcie i aparat, ogólnie najlepiej jak byś odpalił recenzje na yt może to rozwieje wątpliwości.
|
08.11.2023, 21:41 | #5549 |
Guru
|
Różnice, które mają znaczenie przemawiające za...
OPPO Reno 10:
Samsung A54 5G
Odpowiadając na ostatnie wspomniane argumenty przez @EmilWojciech Jak widać po zestawieniu, Oppo wcale nie ma lepszego procka, lub inaczej... nie przekłada się to na wydajność urządzenia. Bateria jest identycznej pojemności. Najlepsze podsumowanie i porównanie mamy jednak tutaj i to jest moja kropka na końcu zdania w tym temacie. https://www.youtube.com/watch?v=MskdyqKP5wk Tytułem zakończenia. Napisałem że dla fanatyków, bo niemal każdy właściciel iOs i produktów Apple, użytkowników innych urządzeń traktuje jak kogoś gorszego, (no jakby sobie coś rekompensując kupując droższe zabawki) i nie chodzi mi o Ciebie, ale o większość osób które znam i które myślą że jeszcze tym można szpanować To naprawdę urocze z iloma problemami się męczą nowi użytkownicy jabłuszek. Nie powiem że smartfony od Apple są złe, ale wymuszają zaraz do wygodnego używania dokupowania/instalowania masy przystawek. A już najlepiej jeśli byś porzucił Windowsa, Linuksa i przeszedł na Mac'a. Na dzień dzisiejszy nadal JPEG jest standardem zapisu i kompresji obrazu, a udostępnij babci i rodzinie zdjęcia w HEIC. Tobie wystarczy, ale przez telefon nie będziesz tłumaczył jak ma sobie konwerter zainstalować. Przesyłanie muzyki na telefon i zarządzanie... Jeśli nie oddasz władzy nad mp3 aplikacji iTunes to się musisz znów szarpać. Na androidzie wgrywasz i wywalasz. Android ma wady jak wszystko, ale nie wymaga od ciebie deklaracji małżeństwa i podawania na dzień dobry karty kredytowej. |
31.05.2024, 13:08 | #5550 |
|
Cześć,
Rozważam przejście na iOS, waham się między: iPhone 13 (stosunek jakości do ceny) iPhone 14 plus (ze względu na baterię i częstotliwość odświeżania ekranu) iPhone 15 Pro Budżet - max 4700, o ile rzeczywiście 15 Pro jest tego wart. Który z tych modeli byście polecali i dlaczego? Nie ukrywam, ze fajnie jakby dało się kupić na kod rabatowy RTV Euro AGD |
Tagi |
mobile |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|