Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 2.00. Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 18.08.2012, 19:31   #11
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Ale co to ma do rzeczy.
Mówimy teraz o HTC.

Istnienie społeczności nie zwalnia ich z obowiązku supportu.
Niestety ale nie ma czegoś takiego jak obowiązek supportu. Jest gwarancja sprzedawca/producent (dwa lata w Unii) i tego HTC nie unika.

Napisałem wyżej, że HTC dało dupy nie wypuszczając aktualizacji dla DHD - podobne modele z roku 2012 (seria one) zapewne updejt dostanie. Cóż...

Cytat:
Jeżeli Android jest otwarty to producenci tym bardziej powinni dbać o wsparcie, bo nie muszą kupować licencji na nowy system.
Akurat tutaj otwartość Androida nie ma nic do rzeczy. Problem to sprzedaż obecnych urządzeń. Producenci myślą, że jak wydadzą nowe urządzenia to nie muszą już wydawać aktualizacji dla oprogramowania. No i tutaj HTC się bardzo pomylił Spada im sprzedaż...

Cytat:
Plus jeżeli przez przypadek masz gware na słuchawkę - to możesz się z nią pożegnać w momencie flasha takiego nieoficjalnego ROMu.
Jasne można próbować oszukać serwis i wrócić do oryginalnego (jak się jeszcze da ) - ale nie po to płacę ciężkie pieniądze żebym musiał kombinować i kantować.
Kwestia wymuszenia aktualizacji oprogramowania nie jest wmuszona prawnie i niestety wszystko zależy od producenta.
Niby Apple wydaje nowe wersje softu dla starych telefonów tylko często pozbawiony jest on wielu funkcji - jest to robione specjalnie aby nakręcić sprzedaż nowych produktów.

Kolejna sprawa to przygotowanie nowej wersji androida. Sprawa nie wygląda tak różowo, poelcam zobaczyć filmik z wystąpienia twórcy CM - pięknie rozbija Androida na czynniki pierwsze.

Cytat:
I zdecydowanie lepiej dostać jest nowy system nawet bez jakiejś nowej funkcji (za to z masą innych usprawnień), niż nie dostać go wcale.
Znam osoby, które w świecie telefonów komórkowych nie są tak zorientowane jak ja i im to nie przeszkadza - znaczy nie wiedzą o tym, używają go tak jak mają, często są zadowoleni.

Myślę, że UE powinna wydać jakąś dyrektywę (czy jak się to tam prawnie należy) aby okres gwarancyjny był również dla oprogramowania.

Cytat:
Napisany przez Gadzina
Powtarzalem to w innym wątku wielokrotnie - fanboyem nie jestem, ale jeżeli chodzi o support urządzeń to HtC mogłoby czegoś się nauczyć od Apple
Ale nikt Cię od nich nie wyzywa. Wyżej stwierdziłem, że HTC dało ciała nie dając aktualizacji, oraz zaproponowałem wgranie nieficjalnego roma.
Patrząc też z drugiej strony, starsza wersja Androida to nie tragedia - telefon dalej działa i nie musisz go chować do szuflady.

Potęga Androida to możliwość zrobienia ze swoim urządzeniem praktycznie co chcesz (oczywiście nie ze wszystkimi modelami się da), nawet jeżeli producent się na nas wypnie.
W końcu kupując router też nie mogę liczyć na obowiązkowe updejty oprogramowania przez okres gwarancyjny - router i smartfone to podobne urządzenia od strony oprogramowania dlatego dałem go do porównania.

Podsumowanie - wersja skrócona:

Tak potępiamy za to co zrobiło HTC nie wydając ICSa/JB na DHD, HTC wstydź się.
Jeżeli jednak chcesz mieć najnowszego Androida to proponuję wgrać ROMa od Virtousa.

Tagi
android

Twoje uprawnienia: