![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#11 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale to właśnie dla mnie zaczyna świadczyć o tym, jak łatwo podatni na manipulację są ludzie.. Oczywiście, na pewno jest grupa, pewnie nawet i spora, osób, którym taka funkcjonalność odpowiada i świadomie podejmują decyzję o zakupie tego urządzenia. I ok. Ale patrząc na to, czym tak naprawdę to urządzenie jest, trudno mi uwierzyć, że duża część nabywców tak naprawdę nie zdaje sobie sprawy, czemu to kupuje. Bo to Apple, bo trzeba mieć, bo jest fajne, bo Steve mówi, że to jest dobre itp. itd. Dla mnie działanie tej firmy w dużym stopniu opiera się na manipulacji (cóż, nie są tu jedyni, ale skala tego sprawia, że jest to zauważalne).
Jeszcze co do odtwarzacza w Ipodzie. Generalnie nie jest źle, kiedyś wydaje mi się, że było gorzej, ale jakość dźwięku dla mnie wystarczająco dobra nie jest. I tu znowu - jak mam traktować różne testy, gdzie zawsze te odtwarzacze są w czołówce? Głusi recenzenci, zapatrzeni w firmę, czy może inaczej motywowani? To natomiast, z czym wiązałbym większe nadzieje, a czego nie miałem okazji sprawdzić, to używanie Ipoda z głośnikami (dedykowanymi) zewnętrznymi. Kiedyś testowałem jeszcze poprzednią wersję w jednym sklepie i efekt był naprawdę bardzo dobry. Charakterystyka dźwięku wyjątkowo mi odpowiadała. Mając więc coś takiego - gdzie mogę zmieścić kilkaset płyt (albo i kilka tysięcy - chociaż tu pojawia się drugi problem - iTunes - nie wyobrażam sobie nie móc wgrywać plików na urządzenie w sposób, jaki mi odpowiada, tylko jaki producent uznał za odpowiedni), mogę połączyć się z radiem internetowym i co daje mi bardzo dobrą jakość dźwięku, byłbym skłonny wybrać takie rozwiązanie zamiast jakiejś wieży (w przedziale do ~2 tys. bo wyżej to już sprzęt innej klasy). Do tego jak najbardziej Ipoda mi się podoba, ale jako przenośny odtwarzacz (strasznie niewygodny i ze średnim dźwiękiem), czy tym bardziej konsola do gier, już zupełnie nie..
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 07.10.2010 o godz. 09:35 |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|