Cytat:
Napisany przez Patrix
Taki tablet to fajna rzecz do:
- komunikatorów,
|
Lepszy smartfon (poręczniejszy i mobilniejszy)
Do czytania poręczniejszy smartfon. Do pisania nie nadają się obydwa.
Wygodniejszy tablet, ale mobilniejszy smartfon. W domu i tak wygodniejszy komputer.
Cytat:
Jednak jest to jedynie uzupełnienie,
aby nie trzymać np. laptopa na kolanach, do innych ważnych rzeczy się nie nadaje (skład tekstu itp.)
|
Wygodniej jest dla mnie trzymać laptopa na kolanach niż tablet w powietrzu.
Cytat:
Zaś przy tych funkcjach można całkowicie wyeliminować z obiegu komputer:
- wideo-rozmowy,
|
Ujdzie... Z tym, że konieczność trzymania cały czas w powietrzu jakoś mi się nie widzi. Jak dodamy stojak, potrzebne jest biurko i lepszy robi się komputer.
Cytat:
- szybka wygodna weryfikacja fotek na karcie SD z aparatu cyfrowego,
|
Za mała rozdzielczość, za niewygodne sterowanie. Dla mnie zdecydowanie komputer.
Cytat:
- mobilny odtwarzacz filmów (filmy w zasadzie ogląda się teraz z odtwarzaczy z obsł. wielu kontenerów oraz media box'ów).
|
Mała rodzielczość i mały ekran. Ale niech będzie, że ujdzie, chociaż tylko w porównaniu do smartfona. Ja wolę komputer.
Cytat:
Urządzenie w przyszłości warte uwagi (nawet już dziś), ale na pewno nie jeśli chodzi o iPady - za mało portów, zbyt zamknięty system.
Android będzie tu górą za prostotę, multum funkcji oraz rozbudowane w różnorakie porty urządzenia.
|
Warte uwagi, ale jako dodatek i właściwie tylko narzędzie do komunikacji (internet, komunikator, videorozmowy) w biegu. Do tego z kolei za duże. W domu za małe i niewygodne.. Jeśli już to widzę sens tylko dla 7 calowych, bo to można przynajmniej do kieszeni schować. Ale kupować oprócz smartfona..? Bez sensu. Zamiast z kolei się nie nadaje.