Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 15.04.2011, 13:03   #1
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Lepszy smartfon (poręczniejszy i mobilniejszy)
Tylko poza domem, w domu wygodniejszy tablet niż ślęczenie przed biurkiem.

Cytat:
Do czytania poręczniejszy smartfon. Do pisania nie nadają się obydwa.
Nie zgadzam się

Cytat:
Wygodniejszy tablet, ale mobilniejszy smartfon. W domu i tak wygodniejszy komputer.
Nie zgadzam się

Cytat:
Wygodniej jest dla mnie trzymać laptopa na kolanach niż tablet w powietrzu.
Nie zgadzam się
Przy okazji smażysz sobie jajka

Cytat:
Ujdzie... Z tym, że konieczność trzymania cały czas w powietrzu jakoś mi się nie widzi. Jak dodamy stojak, potrzebne jest biurko i lepszy robi się komputer.
Sprawa względna, lepiej postawić w jadalni tablet na stojaku niż tarabanić się z laptopem.
Czyli nie zgadzam się.

Cytat:
Za mała rozdzielczość, za niewygodne sterowanie. Dla mnie zdecydowanie komputer.
Taa tarabanić się z laptopem zamiast tabletem, 'super' pomysł...
w drodze wyciągasz tablet, ładujesz SD i wywalasz na miejscu złe fotki.
Czyli nie zgadzam się.

Cytat:
Mała rodzielczość i mały ekran. Ale niech będzie, że ujdzie, chociaż tylko w porównaniu do smartfona. Ja wolę komputer.
Czyli nie zgadzam się.

---
Tablet to uzupełnienie komputera, mogę od niego w domu odejść walnąć się na kanapie i poklikać dalej.
Jesteś zbyt konserwatywny - tablet nie musi mieć nic wspólnego ze smartfonem.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.04.2011, 09:00   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Tylko poza domem, w domu wygodniejszy tablet niż ślęczenie przed biurkiem.

Nie zgadzam się

Nie zgadzam się

Nie zgadzam się
Przy okazji smażysz sobie jajka

Sprawa względna, lepiej postawić w jadalni tablet na stojaku niż tarabanić się z laptopem.
Czyli nie zgadzam się.

w drodze wyciągasz tablet, ładujesz SD i wywalasz na miejscu złe fotki.
Czyli nie zgadzam się.

Czyli nie zgadzam się.

---
Tablet to uzupełnienie komputera, mogę od niego w domu odejść walnąć się na kanapie i poklikać dalej.
Jesteś zbyt konserwatywny - tablet nie musi mieć nic wspólnego ze smartfonem.
Tablet chcąc nie chcąc jest jedynie rozszerzeniem smartfona. Te same funkcje, ta sama obsługa, jedynie ekran większy. Ma on znacznie więcej wspólnego z telefonami niż z komputerami (może też dlatego, że z tymi ostatnimi nie ma właściwie nic wspólnego..).

Co do wszystkich argumentów wyżej. W domu dla mnie pod każdym względem wygodniejszy jest komputer. Ewentualnie tablet może wygrywać prędkością uruchamiania się, ale dobrze skonfigurowany notebook robi to w kilkadziesiąt sekund. Dla takiej oszczędności (okupionej wygodą obsługi, a właściwie jej brakiem) trudno mi w ogóle rozważać kupowanie kolejnego urządzenia. Skoro więc do domu nie jest to (przynajmniej mi) potrzebne, bo zdecydowanie lepszy jjest komputer/laptop, a do podróży niespecjalnie się to nadaje bo za duże, to.. do czego?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2011, 13:11   #3
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
a do podróży niespecjalnie się to nadaje bo za duże, to.. do czego?
Żartujesz chyba, to właśnie w podróży jest niezastąpione.
Co do jajek, urządzenie trzymasz na nogach obojętnie czy to bliżej kolan, czy w drugą stronę,
jest równie szkodliwe co noszenie telefonu w kieszeni w spodniach.

Jak już sobie sprawię taki tablecik, to po pierwsze przestanę używać skajpa na kompie.

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: