![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#2551 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
- komputery klasy i5 na allegro zaczynają się od 1600pln (i to nienajgorszy widziałem z płytą asus) - dodaj do tego ssd i masz 2000pln - linux 0pln miniaka nie rozbudujesz, a składaka owszem, także kupi, kupi...
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2552 |
Applefan's Terminatrix
Data rejestracji: 18.09.2011
![]() |
Pytanie, czy ktoś chciałby MiniMaka wiedząc, że MacOSX jest na nim koszmarnie wolny
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2553 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A to tylko jeden temat mamy na forum?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2554 |
Applefan's Terminatrix
![]() |
Ciii, bo się wyda
![]() Pytanie, czy ktoś chciałby MiniMaka wiedząc, że MacOSX jest na nim koszmarnie wolny ![]() Upgrade ostateczny dowolnego Maka - instalacja Linuksa lub Windowsa ![]() http://www.phoronix.com/scan.php?pag...ws_part3&num=1 Czyli, żeby było jasne - emulowane obce systemy mają wydajniejsze sterowniki graficzne od natywnego systemu! Sorry M@X, tak wyszło ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2555 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakos ten koszmarnie wolny system dziala idealnie i nie mam zamiaru juz nigdy wracac do Windows ;-)!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2556 |
Pingwin specjalista.
No nareszcie ktoś, kto linkuje ciekawe tech info na temat takiego sprzętu,
do tej pory tutejsi juserzy albo milczeli, albo amejzingowali i gloryfikowali to i owo. M@Xu, to znaczy, że testy kłamią ? Zobacz w tabelki... ![]() ![]()
![]() |
#2557 |
Get a Mac!
Wiem co uzytkuje i jak to odczuwam... Wiecej mi nie trzeba...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2558 |
Applefan's Terminatrix
![]() |
Teraz już wiecie, dlaczego applefani mnie nie znoszą
![]() Kolejna ciekawostka to wbudowane w MacOSX OpenCL. Sprzętowe generowanie podglądów scen w programach 3d staje się powoli standardem. Ale jak wykorzystać tak wolne GPU. Gdzie rozum, gdzie logika Apple? Przecież to miał być komputer dla specjalistów! Profesjonalistów... Ech... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2559 |
Pingwin specjalista.
Ja sobie miniaka może jednak sprawię, nie dla lansu, ale plan mam ryzyk fizyk może się zwróci
![]()
![]() |
#2560 |
Get a Mac!
Z calego serca polecam!
![]() Tak naprawde dla programistow (Xcode + App Store) Apple jest dzis najlepszym zrodlem przychodu. Jesli tylko jest pomysl na apke, to trzeba dzialac! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2561 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co się z Wami dzieje? Zostawiłem Was na pare godzin, a zapisaliście pięć czy sześć stron, i sprowadziliście amigę Nemkę ... i to w niedzielę
![]() Nie umiecie odpoczywać? Wiecie jak ciężko jest cytować pięć stron w jednym poście w pracy w poniedziałek rano? Więc będzie bez cytowania ![]() Nemka, witamy na forum ![]() ![]() Patrixu, Mac będzie lepszy jak nie będzie miał USB3. Będzie wtedy prawidziwe elitarny, coś jak złącze Zorro zamiast ISA w Amidze. A że posiadacze Maków będą mieli droższy sprzęt - co mnie to obchodzi? Przecież i tak mają droższy i na taki bez japka patrzą z odrazą. Przynajmniej cena byłaby usprawiedliwiona ![]() Co do PowerPC to j/w - tak jak M@X wolałem PPC. Jednak prawdy są dwie - G5 był w porównaniu z Intelem dużo wolniejszy (gdzieś widziałem jak Xeon na Rosetcie zrównał sie z Quadem G5 w Photoshopie) - POWER7 jest za drogi, a Apple chce produkować tanio a sprzedawać drogo. Intel to szrot, ale G5 to niestety jeszcze większy szrot. Fanom PPC zostaje Amiga X1000 (na której jednak nie bardzo jest co obecnie uruchamiać) albo dorwanie jakiegoś kawałka sprzętu i Linux. Co do OpenCL to widziałem gdzieś iMaca z Radeonem 6970. Nie jest więc źle. Wszystko od 5670 w górę w zasadzie nada się, z tym że słabsze modele są wykastrowane z double precision, Ale tak szczerze.. czy ktoś zna choć jedną aplikację wykorzystującą OpenCL? Bo ja nie :[ Tutaj jest ten iMac - http://allegro.pl/najnowszy-imac-27-...823879136.html Linux ... jest fajny i bardzo szybki, niestety jednak jest ciut niedopracowany i czasem działa jak chce. Przede wszystkim brakuje dobrego, stabilnego, ładnego ale nie głupiego domyślnego środowiska graficznego. G2 takie było, ale to już przeszłość. KDE4, G3, Unity po prostu się nie nadają, nie wiem co ich twórcy palą ale ja tego nie chce. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 19.09.2011 o godz. 08:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2562 | |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Cytat:
Ale za to jaki ładny i oblegany temat się zrobił ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2564 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ad. 2. Miniacz ma dysk 5400 oraz wersję laptopową i5 (niech mnie ktoś poprawi jeśli głupoty piszę). Pierwszą rzeczą, jaką się zazwyczaj robi po zakupie Miniacza, to wymiana dysku na SSD.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2565 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|