Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 26.09.2011, 11:25   #11
Gadzina18
Forumator

Data rejestracji: 27.08.2004
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez yossi Podgląd Wiadomości
Jak na razie, w odpowiedzi na moje pytanie "który tablet będzie lepszy" w danej sytuacji, doczekałem się kilku dobrze uargumentowanych wypowiedzi na korzyść na korzyść Samsunga Galaxy Tab 2 oraz jednej wypowiedzi na korzyść iPada (jest lepszy bo jest lepszy).
Niecierpliwie oczekuję na jakieś konkretne wypowiedzi tych, którzy uważają, że jednak IPad.
Tylko - błagam Was - podawajcie merytoryczne argumenty. Nie podawajcie danych technicznych, a tylko funkcje użytkowe. Napiszcie po prostu cos w stylu: iPad jest lepszy ponieważ to ...... robi lepiej/szybciej/ładniej czy co tam jeszcze - niż Galaxy Tab2. Albo tak: iPad ma ....., a Galaxy Tab nie ma2 i dlatego pracuje się na nim gorzej.
Używam iPada od dwóch lat. Poza szybkością działania (która dramatycznie spada kiedy przeglądamy więcej niż jedną stronę*internetową na alternatywnej przeglądarce lub 2,3 na Safari), ilością aplikacji w AppStore, długością pracy na baterii oraz układem graficznym (iPad 2) nie ma nic co by za nim przemawiało. Konkurencja ma lepsze rozwiązania.. Dlatego nie polecam iPada nikomu, chociaż sam go używam.. Bo nie chce mi się znów odpowiadać na pytania:

Dlaczego flash nie działa?
Jak podłączyć pendrive, dysk twardy?
Jak korzystać z DLNA?
Dlaczego nie mogę wysłać pliku, zdjęcia, mp3 poprzez safari (przycisk zaciemniony)?
Jak zmienić domyślną przeglądarkę (Safari) na np Doplhin Browser HD? (nie da się... a dlaczego się nie da?)

Dalej nie chce mi się wymieniać. Ogólnie gdybym miał możliwość, to bym miał tablet z Androidem (Galaxy Tab 10.1, Motorola Xoom, Sony Tablet S..) ale... nie mam na to kasy, a nikt się*ze mną*nie chce wymienić.. ciekawe dlaczego? Przecież stan iPada jest idealny?! Pewnie przez braki iPada... w tej chwili jest to bardziej konsola do gier niż narzędzie do pracy.. A jako zamiennik laptopa to kupowałem.. no i się przeliczyłem...

Ostatnio zmieniany przez Gadzina18 : 26.09.2011 o godz. 11:36
Gadzina18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: