Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 30.09.2011, 01:03   #3016
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Proszą to się ...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.09.2011, 01:05   #3017
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez nemka Podgląd Wiadomości
200 stron... Ponad 3000 postów... miej litość i napisz. Nie daj się prosić
przepraszam bardzo ale jesli mam zamiar sie gdzies wypowiedziec to czytam calosc.

ale ja podobno dziwny jestem.

ja mam tylko 31 stron. liczba postow ta sama...
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2011, 02:10   #3018
arcade
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.09.2010
arcade zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nemka Podgląd Wiadomości
Otóż właśnie nie jest taki zwyczajny. A5 to jest procesor Samsung Exynos z GPU. Apple przecież nie projektuje procesorów. To po prostu umowa - Apple podpisuje się pod projektem Samsunga że to niby ich genialny pomysł - i za to Samsungowi płaci.
Zadam Ci proste pytanie, czy widziałeś jakikolwiek nawet 8 bitowy procesor WYPRODUKOWANY i teraz uwaga - ZAPROJEKTOWANY przez Apple? Taki tyci? Tyciusieńki? Ktokolwiek widzał?
Apple nawet nie ma cienia technologii, nie wspominając o projekcie by taki procesor zbudować. Mogą go próbować zastąpić innym, zaprojektowanym i zbudowanym przez inną firmę, ale to nie będzie ani A4 ani A5. Enter!
Co do procków to ta palców nie maczali ale jesli chodzi o to co lata po tych prockach czyli FW to maja niestety debest made in stefek Wozniak więc ich nikt długo nie pobije .
Ale mają cus co nikt niema co własnie niema P3 np.oficjalnie i dlatego tak sony trzęsie dupe ze ich Apple moze pozwać za uzywanie ich jądra.>http://pl.wikipedia.org/wiki/Mach_%28system_operacyjny%29
A co do zastąpienia to nie stety ARM jest ARM>http://www.arm.com/products/processo...are+Processors ponad 150 firm robi to samo pod jedną licencje i jast wszytko do zastą pienia oczywiscie nie będzie tego LOGO tylko inne.

czekej leszczu przejda ci levela

http://www.w2comp.com/catalog.asp?catid=95388
INSERT COIN
http://www.baidu.com/

http://v.youku.com/v_show/id_XNTMyMDI3Mg==.html

flashocholic

Ostatnio zmieniany przez arcade : 30.09.2011 o godz. 02:16
arcade jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2011, 07:53   #3019
yossi
Gość

Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
Nie zamierzam, wcale to a wcale, tłumaczyć się z tego, ze używam sprzętu Apple, i to mimo, ze dawno już udowodniliście, wszelkie wady, kłamstwa, i co tam macie jeszcze popełnione przez Apple i personalnie Steve Jobsa.
yahol - zrozum parę rzeczy:
1. Nie rozumiem dlaczego traktujesz mnie jak wroga - ja Twoim wrogiem nie jestem, jeszcze raz podkreślam, że szanuję Cie tak samo jak każdego innego dyskutanta, jak również to, że używasz takiego sprzętu i softu jaki lubisz. To, że wytykamy wady i nonsensy Apple to nie znaczy, że np. ja mam coś do Ciebie - bo to nieprawda. Nigdzie nie kierowałem personalnie do Ciebie żadnych wycieczek i nie zamierzam.
2. Co do idola młodzieży SJ to wogóle NIGDY się na jego temat nie wypowiadałem.

Cytat:
Tym bardziej nie mogę się odnieść do twojej prośby o coś tam, bo po prostu NIE WIEM! nie znam się na tym. Jestem zwykłą końcówką, peryferyjna, dodatkiem do urządzenia.
Wiec wybacz, - ale jak wyżej!
Jeszcze raz - odnoszę się do Ciebie z pełnym szacunkiem, jako do normalnego uczestnika dyskusji. Staram się nikogo nie obrażać i mam nadzieję, że mi się to udaje (określenie Fanboy wg mnie nie jest obraźliwe, ale i tak rzadko go używam).
A moja prośba "o coś tam" jest trywialnie prosta - poszukuję u Was - użytkowników (Apple odpowiedzi na pytanie - dlaczego tak bardzo nienawidzicie producenta swojego własnego sprzętu, którego na co dzień używacie i którego jesteście w stanie bronić własną piersią jako najidealniejszy na świecie.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2011, 07:57   #3020
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ja nie-nienawidze. Mam TV od Samsunga i sprawuje sie fajnie.

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2011, 08:07   #3021
yossi
Gość

Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Ja nie-nienawidze. Mam TV od Samsunga i sprawuje sie fajnie.
Czyżby dlatego, że Apple nie stempluje swojego logo na żadnych telewizorach JESZCZE? Założę się, że gdyby był jakiś TV Samsunga, albo LG z logo Apple to natychmiast poleciałbyś go kupić.
Stary 30.09.2011, 08:22   #3022
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Yossi, jeśli ma wiele rzeczy Japka, to stylowo taki TV może bardzo pasować. Kwestia ceny. Jeśli MakJuzerów stać na to, to ich kasa.

Japko ma jedną zaletę - marketing i prostota użytkowania. My, tu na forum, jesteśmy bardziej zorientowani w temacie komputerowym, ale są miliony osób, które nie chcą wnikać co, dlaczego, jak działa, jaki procesor, jakie podzespoły. Nie chcą, nie znają się itp. Ma ten telefon/komputer działać i ładnie wyglądać. I właśnie dla nich jest Japko i tę niszę przejął Stiwi. I ja ich doskonale rozumiem i niejako podziwiam za to, co zrobili.

My, jako bardziej świadomi użytkownicy, mamy szersze spojrzenie na to wszystko i dzięki temu (lub przez to) są takie dyskusje i możemy napisać, że za mniejszą kasę można mieć to samo, albo lepiej w innym opakowaniu.

Przykład monitora: http://applefobia.blox.pl/2011/09/Mo...ozumienie.html
No, ale właśnie nieświadomy użytkownik kupi, będzie kolorowo, odblaskowo, będzie zadowolony i mu będzie zwisać na jakiej jest matrycy.
Graficy i tak nie kupują monitorów Japka, tylko Eizo, Nec.

Ostatnio zmieniany przez Kris : 30.09.2011 o godz. 08:25
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2011, 08:33   #3023
yossi
Gość

A ja mam teraz tak trochę offtopicowo takie ciekawostki:
Najdroższy telefon świata to produkt firmy Apple. Zowie się iPhone 4 Diamond Rose i jego wartość szacowana jest na 8 000 000 dolarów. W obudowę wepchano 500 diamentów o łącznej wartości 100 karatów oraz dorzucono jeden, większy różowy diament (7,4 karata) zainstalowany na miejscu guziczka ***8222;home***8221;. Ot, taki tam mokry sen niejednego fanboya...

http://vader.joemonster.org/upload/z...thughesiph.jpg

No i oczywiście już ustawia się kolejka Fanbojów - bo przecież ICH STAĆ!

I już słyszę te rozmowy w Starbucks: "nie masz diamentów na iPonie Spadaj stąd biedaku, Samsunga sobie kup!" Elitę stać! A propos elity i "stać mnie" - pamiętacie taką aplikację (po fanbojsku "apkę") pt. "I am rich"?
Swoja drogą - określenie "apka" powoduje u mnie takie same mrowienie kręgosłupa, jak jeżdżenie kawałkiem szkła po tablicy. Ludzie - apeluję do Was - szanujcie Wasz język ojczysty. No chyba, że dla kogoś językiem ojczystym jest język fanbojski.

i druga ciekawostka: swego czasu na MyApple pojawił się taki temat:
http://www.myapple.pl/offtopic/63074...y-o-apple.html
A teraz zagadka - zgadnijcie ile dowcipów o Apple pojawiło się pod tematem? Tak jest, zgadliście ZERO! Ale co najciekawsze, dowcipy jako takie pojawiły się jednak w tym temacie. Ale dowcipy o WINDOWS!

Ostatnio zmieniany przez yossi : 30.09.2011 o godz. 09:48
Stary 30.09.2011, 11:06   #3024
nemka
Applefan's Terminatrix

Data rejestracji: 18.09.2011
nemka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://nt.interia.pl/telekomunikacja...-apple,1701828
T-Mobile staje po stronie Samsunga ramię w ramię z Verizonem I to nie tylko w USA. Robi się gorąco
nemka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2011, 11:30   #3025
yossi
Gość

Obawiam się, że jednak nie, nie będzie gorąco. Firma, która należy to najbogatszych na świecie i która wydaje 98% swojego budżetu na prawników nie powoli się tak łatwo wy******.
Procesy mogą przeciągać przez całe lata, a w tym czasie fanboje i tak będ przekonani, że Apple wynalazło kuchenkę mikrofalową i wszyscy producenci takich kuchenek "bezczelnie kopiują od Apple".
Stary 30.09.2011, 12:19   #3026
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Dzięki M@X - miniak, spisuje się rewelacyjnie
Czyli z polskiego na nasze - działa!

@Yossi - nie rozumiem! Sprzęt ładny, działa, robi to co ja chce.
Jest -i to ważne - inny system operacyjny niż Windows.

Czego potrzeba mi więcej.

Naprawdę, musisz mi uwierzyć - nic więcej mnie nie interesuje, nie jestem maniakiem, ani nie pobudzam się widokiem
Wiec nie wymagaj ode mnie niemożliwego.

(no np. czy od każdego katolika, będziesz wymagał chodzenia po wodzie? albo każdy buddysta będzie musiał lewitować, aby cie przekonać? Używam Maca bo mam wybór - i wolna wole. Wiec żadne krzyki, ze czarne jest białe i odwrotnie, na mnie nie działają)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2011, 12:32   #3027
nemka
Applefan's Terminatrix

Cytat:
@Yossi - nie rozumiem! Sprzęt ładny, działa, robi to co ja chce.
Jest -i to ważne - inny system operacyjny niż Windows.
Pewnie że inny - unix A jaki bezpieczny! http://www.dobreprogramy.pl/Safari-i...osc,23751.html

Cytat:
MacBooka Air z Safari 5.0.3 udało się złamać Francuzom z firmy Vupen zajmującej się badaniami dotyczącymi bezpieczeństwa. Wykryli oni lukę w silniku WebKit, z którego korzysta przeglądarka. Po odwiedzeniu odpowiednio spreparowanej strony WWW, hakerzy w 5 sekund uzyskali dostęp do komputera. Uruchomili kalkulator, a także zapisali przykładowy plik w pamięci MacBooka. Zwycięzcy za włamanie się do systemu Mac OS X otrzymali nagrodę w wysokości 15 tys. dolarów, a także komputer firmy Apple.
Stary 30.09.2011, 12:46   #3028
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
To tak jakby powiedziec, ze latwo jest ukrasc Porsche. Tylko co z tego, jak malo ich jezdzi i zlodzieje skupiac sie beda na zabezpieczeniach samochodow, ktorych jezdzi wiecej?

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2011, 12:58   #3029
nemka
Applefan's Terminatrix

Widzisz M@X - nawet głupie, darmowe, tandetne, zupełnie nie emezingowe i absolutnie nie zawierające wypasionych ficzerów Ubuntu posiada 100x lepsze zabezpieczenia. A wiesz co jest na to dowodem? Tylko do Ubuntu nikomu na tych zawodach nie udało się włamać. Od dwóch lat już nawet nie próbują. A Ubuntu to też unix... Jak widzisz można coś zrobić dobrze i coś spieprzyć. A porównanie MacOSX do Porsche to po prostu oksymoron. Do Trabanta z aluminium to jeszcze Nie ważne z czego jest zrobiony - to i tak Trabant!

Apple nie tylko tworzy mobilne składaki, ich systemy są koszmarnie źle napisane. Ich specjalnej troski programiści robią tak kompromitujące błędy, że to się po prostu w głowie nie mieści. Ostatnio można było wejść do Liona dowolnym hasłem. Bo tak! Taki ficzer. Weszła poprawka. I co? Połowa userów miała problemy z zalogowaniem się http://www.cultofmac.com/113822/myst...macbook-users/

A jeszcze jedno. Dokładnie na te zawody Apple zaktualizowało Safari o 50 parę poprawek Jak widać, programiści Apple są przynajmniej niepełnobystrzy żeby nie użyć innego określenia
Stary 30.09.2011, 13:45   #3030
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
@nemka - a co mi tam, zapytam:
-no i co z tego?
Uważasz, ze Windows i Linux jest lepszy - używaj!
Nic mi do tego!
Wiec dlaczego próbujesz mi udowodnić, ze jestem fan boyem, iDiotą, i czym tam jeszcze
Po co?
Co ci to daje?
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: