![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Dla wielbicieli Siri - po prostu kompromitacja
http://www.youtube.com/watch?v=4LM7e...layer_embedded http://www.youtube.com/watch?feature...&v=E91Qu1nVQtE Tego nie można inaczej nazwać, jak tylko jedną wielką kompromitacją. To wstyd z czymś takim wychodzić na rynek i jeszcze twierdzić że to jest emejzing, osom i madżikal. Najwyraźniej Siri jest w stanie odpowiedzieć na jakieś 10 starannie wybranych pytań i to w dodatku zadanych przez konkretną osobę w Cupertino. Jak na razie to ta sztuczna inteligencja jest o jeden poziom inteligentniejsza od mojej szpachelki do gipsu. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bez przesady... Ta chińczyka, co mówiła po angilski, to tylko dlatego rozumiałem, że lubię filmy z Jackie Chanem. Widać Siri nie lubi i nie rozumie czajniz-inglisz.
Natomiast z tym kangurem radziła sobie nieźle - a że jeszcze nie szuka miejsc w Australii, to podejrzewam kwestia czasu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Gość
|
Cytat:
Gostek na filmie mówi naprawdę przyzwoitym językiem (w porównaniu z innymi, których znam) i nie ma co narzekać. Na pewno nie jest to "pigeon English", którego nawet tak emejzing produkt jak Siri MA PRAWO NIE ROZUMIEĆ. Gdyby ktoś w razie chciał zrozumieć na czym polega nieco odmienny oraz egzotyczny akcent, polecam serdecznie film "The Party" (ale koniecznie w wersji oryginalnej), z nieodżałowanym Peterem Sellersem, który mówi z tak cudownym hinduskim akcentem, że nawet bym wybaczył Siri, że go n ie rozumie. Zdziwił mnie ten kangur bo znam ich całkiem sporo i nigdy chyba nie spotkałem takiego, który mówił by tak wyraźnie i tak poprawnie jak ten na filmie. Niestety, tym gorzej to świadczy o Siri. (jak mawia mój znajomy Australijczyk - "nie przejmuj się, to nie język, to bełkot".) P.S. Jak na razie to wszystkie osom i madżikal dema Siri pokazują wyłącznie odpowiedzi na pytania i pogodę i lokalizację (oczywiście odpowiada jak chce) - odczuwam pewien niedosyt - Wy nie? Ostatnio zmieniany przez yossi : 18.10.2011 o godz. 16:01 |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A co ze slangami albo cockney ![]() Tez nie rozumie?! To nie rozumie 99% społeczeństwa ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Gość
|
Cytat:
Co do cockneya lub innych, lokalnych brytyjskich slangów to w zasadzie nikt tego nie rozumie i tu nie mam absolutnie pretensji do Siri. Ja cockneya zaczynałem rozumieć średnio tak to 5-tym pincie Guiness'a. Cytat:
Na mnie też - bardzo ładnie czyta. Jestem pod wrażeniem. Ostatnio zmieniany przez yossi : 18.10.2011 o godz. 16:25 |
||
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|