Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 18.10.2011, 14:45   #1
yossi
Gość

Dla wielbicieli Siri - po prostu kompromitacja
http://www.youtube.com/watch?v=4LM7e...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=E91Qu1nVQtE

Tego nie można inaczej nazwać, jak tylko jedną wielką kompromitacją.
To wstyd z czymś takim wychodzić na rynek i jeszcze twierdzić że to jest emejzing, osom i madżikal.
Najwyraźniej Siri jest w stanie odpowiedzieć na jakieś 10 starannie wybranych pytań i to w dodatku zadanych przez konkretną osobę w Cupertino.
Jak na razie to ta sztuczna inteligencja jest o jeden poziom inteligentniejsza od mojej szpachelki do gipsu.
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.10.2011, 15:31   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez yossi Podgląd Wiadomości
Tego nie można inaczej nazwać, jak tylko jedną wielką kompromitacją.
Bez przesady... Ta chińczyka, co mówiła po angilski, to tylko dlatego rozumiałem, że lubię filmy z Jackie Chanem. Widać Siri nie lubi i nie rozumie czajniz-inglisz.

Natomiast z tym kangurem radziła sobie nieźle - a że jeszcze nie szuka miejsc w Australii, to podejrzewam kwestia czasu.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2011, 15:59   #3
yossi
Gość

Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Bez przesady... Ta chińczyka, co mówiła po angilski, to tylko dlatego rozumiałem, że lubię filmy z Jackie Chanem. Widać Siri nie lubi i nie rozumie czajniz-inglisz.

Natomiast z tym kangurem radziła sobie nieźle - a że jeszcze nie szuka miejsc w Australii, to podejrzewam kwestia czasu.
Niestety nie zgadzam się. Nie żebym się chwalił (bo mnie nie stać na iPhona) , ale o odmianach angielskiego oraz o regionalnych akcentach coś tam wiem.
Gostek na filmie mówi naprawdę przyzwoitym językiem (w porównaniu z innymi, których znam) i nie ma co narzekać. Na pewno nie jest to "pigeon English", którego nawet tak emejzing produkt jak Siri MA PRAWO NIE ROZUMIEĆ.
Gdyby ktoś w razie chciał zrozumieć na czym polega nieco odmienny oraz egzotyczny akcent, polecam serdecznie film "The Party" (ale koniecznie w wersji oryginalnej), z nieodżałowanym Peterem Sellersem, który mówi z tak cudownym hinduskim akcentem, że nawet bym wybaczył Siri, że go n ie rozumie.
Zdziwił mnie ten kangur bo znam ich całkiem sporo i nigdy chyba nie spotkałem takiego, który mówił by tak wyraźnie i tak poprawnie jak ten na filmie.
Niestety, tym gorzej to świadczy o Siri. (jak mawia mój znajomy Australijczyk - "nie przejmuj się, to nie język, to bełkot".)

P.S. Jak na razie to wszystkie osom i madżikal dema Siri pokazują wyłącznie odpowiedzi na pytania i pogodę i lokalizację (oczywiście odpowiada jak chce) - odczuwam pewien niedosyt - Wy nie?

Ostatnio zmieniany przez yossi : 18.10.2011 o godz. 16:01
Stary 18.10.2011, 16:11   #4
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez yossi Podgląd Wiadomości
Na pewno nie jest to "pigeon English",* którego nawet tak emejzing produkt jak Siri MA PRAWO NIE ROZUMIEĆ.
(jak mawia mój znajomy Australijczyk - "nie przejmuj się, to nie język, to bełkot".)
*-zapewne chodzi o Pidgin English (~Pidżyn )
A co ze slangami albo cockney
Tez nie rozumie?!
To nie rozumie 99% społeczeństwa
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2011, 16:15   #5
yossi
Gość

Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
*-zapewne chodzi o Pidgin English (~Pidżyn )
A co ze slangami albo cockney
Tez nie rozumie?!
To nie rozumie 99% społeczeństwa
Oczywiście, że masz racje - Pidgin English (~Pidżyn ) - sorry za literówkę.
Co do cockneya lub innych, lokalnych brytyjskich slangów to w zasadzie nikt tego nie rozumie i tu nie mam absolutnie pretensji do Siri. Ja cockneya zaczynałem rozumieć średnio tak to 5-tym pincie Guiness'a.

Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości

Na mnie wrażenie zrobiła synteza mowy wbudowana w Siri - potrafi nie tylko słuchać, ale też nieźle czytać na głos. I nie wygląda na to, żeby robiła to z pomocą zewnętrznego serwera.

Na mnie też - bardzo ładnie czyta. Jestem pod wrażeniem.

Ostatnio zmieniany przez yossi : 18.10.2011 o godz. 16:25
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: