Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 14.05.2012, 23:16   #11
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus
Ale jest tu znowu stwierdzenie (może nie wprost), że używając Androida jesteś super świadomy, kreatywny, nie jesteś owca etc
A używając iOS "ktoś zadecydował za ciebie", jesteś głupi, ograniczony i masz małe wymagania.
Nigdy tak nie twierdziłem, ba mógłbym powiedzieć, że to nawet domena fanbojów Apple. Nie raz padały argumentu, że kupując sprzęt Apple stajesz się kreatywny.

Często ludzie kupujący Androida decydują się bo taka jest moda.. Kupują urządzenie za 500zł od którego wymagają tego co za urządzenie za 2.5k. TO jest właśnie użytkownik, który dobiera urządzenie nie do swoich potrzeb - tacy są po obu stronach barykady.

Cytat:
A to tak nie jest.
Niektórzy zamiast grzebać codzień w kernelu i zastanawiać się dlaczego jfs jest nie wiadomo dlaczego najlepszy z deadline, czy swap jest lepszy od zram oraz czy w romie 3.4.1rc4 działa bluetooth etc po prostu potrzebują mieć "shit done".

Linuks czy Android dają czasem tyle możliwości ze czasem to już sztuka dla sztuki zabawa dla informatyka któremu się nudzi.
Android w telefonie dostarczony przez producenta jest działający od razu. Wyjmujesz, włączasz, przechodzisz przez kreatora i masz działający telefon z zaimportowaną książką adresową z poprzedniego.
Tyle.

Jeżeli natomiast potrzebujesz go zmienić pod siebie to zaczynasz od prostych rzeczy: klawiatura, aplikacja sms, przeglądarka, klient poczty, launcher...

Jeżeli i to nie jest dla Ciebie wystarczające to root i custom romy. Tutaj masz niesamowite możliwości, i jeżeli jesteś osobą odpowiedzialną (łatwo uceglić telefon), oraz wiedzącą czego się chce to sobie poradzisz.

Jednak telefon który dostajesz w pudełku działa, nic nie musisz zmieniać, grzebać. To jest właśnie ta przewaga. Masz działający produkt, jeżeli natomiast nie wystarcza Ci to możesz go na pierdyliard sposobów do siebie przystosować.
Oczywiście nie ma róży bez kolca, czasami zmieniając pewne rzeczy można borykać się z problemami.

Sam decydując się na Sense UI w wersji 4.0 wiedziałem, że obecnie BT nie działa w pełni - tylko profil A2DP.
Mogłem zostać przy wersji 3.6 na oficjalnym romie i używać smartfona, jednak potrzebowałem czegoś więcej więc zmieniłem.

Jednak powtórzę raz jeszcze: telefon z Androidem po wyjęciu z pudełka jest w 100% gotowy do użycia, wystarczy włączyć i po 20-30 minutach krótkiego zapoznania się z podstawowymi funkcjami możemy go odłożyć i cieszyć się jazdą na rowerze.

Cytat:
Nie wszystkich to interesuje co nie znaczy że mają małe wymagania.Mają duże wymagania, ale może względem innych rzeczy (design, prędkość działania, wygoda).
Shit ma być done. Szybko i wygodnie.
sys.vm.writeback_expire_centisecs to jakieś abstrakcyjne gówno na które szkoda czasu.
Czy ja każdego zmuszam do custom romów? To świadomy wybór. Jeżeli komuś odpowiada Android w takiej postaci jak go dostał, to niech go używa. Jednak ta osoba MA WYBÓR. Może w każdej chwili dostosować urządzenie pod swoją osobę.
Nie chce się znać to w niego nie ingeruje. Zna się, chce czegoś więcej to zaczyna go modyfikować.

Cytat:
Ty czy ja cenimy sobie możliwość zmiany tego, ale wcale nie uważam że z tego powodu system jest lepszy.
Dla mnie takie urządzenie, system jest lepsze - DLA MNIE. Ostatnio wpadłem na pomysł aby odbierać przychodzącą rozmowę przykładając telefon do ucha. Po 10 minutach miałem w głowie profil taskera, który mi to zrealizuje. I wiele więcej...

Też lubię jak coś ładnie wygląda, dlatego wybrałem Sensation od HTC.

Cytat:
Bo wszystko fajnie, jest szybki itd, ale niedopracowany i używanie go to często PITA. Męczenie się z custom ROMami to też PITA i dobrze o tym wiesz.
TO, że używam custom ROMA to mój świadomy wybór. Osoby, które tego nie chcą mogą używać Androida takiego jakiego dostali w pudełku. Bez alternatywnych ROMów mogą go też zmienić do swoich potrzeb. Jednak to jest kwestią decyzji każdej osoby.

Cytat:
Doskonale rozumiem dlaczego ludzie wybierają iOS, choć sam wole Androida.

Nikt tu nie jest owcą
Posiadacze smartów żyjcie w pokoju
Nie mam nic do użytkowników iOS, czy innych produktów Apple. Zawsze naśmiewałem się z fanatyków, którzy są tak zaślepieni w tę firmę, że nie widzą co ona z nimi robi.
Jakoś poza dwoma naczelnymi fanbojami skrytykowałem kogoś na tym forum? Nie.

Też rozumiem dlaczego ludzie wybierają iOS, czy WP7. Nie mam nic przeciwko temu, że ktoś kupuje sobie iPhona, Lumie czy innego rodzaju urządzenie. Problem się zaczyna, że taka osoba próbuje nagle pokazać jaka to nie jest za***ista używając urządzenia firmy X.

Czy ja kiedykolwiek skrytykowałem kogoś kto używa Samsunga, ZTE itd.?

Ten temat służy do kpienia z Apple, ich wpadek, błędów. Wrzucamy śmieszne zdjęcia, teksty. Czy ja bronie komuś robić to samo z Androidem czy Windowsem?
Max założył temat o jednym i drugim. Ten o Windowsie to ile miał postów? O Androidzie jest na powierzchni bo wklejamy tam różne ciekawe newsy, inaczej by dawno został zapomniany.

Tak więc nie staraj się nadinterpretować moich postów. Do Apple i ich produktów, oraz wyznawców mam takie a nie inne zdanie. Jeżeli to komuś przeszkadza, że to tutaj opisuję, to niech nie czyta, albo znajdzie kontrargumenty i wejdzie do dyskusji.

Ty sobrusie przynajmniej starasz się dyskutować na poziomie. Wystarczy obejrzeć posty M@Xa, oraz yahola aby zobaczyć jak wygląda dyskusja z fanboyami Apple. Jeden się obraził i przestał udzielać, a drugi nie odpisuje bo nie ma czym.

Ostatnio zmieniany przez andy : 14.05.2012 o godz. 23:20
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: