Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 24.01.2013, 16:09   #1
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
http://pej.cz/Apple-bije-rekordy-ale...-wzrostu-a5359

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.01.2013, 16:21   #2
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Z 705.07$ we wrześniu na 451.01$ dzisiaj to oczywiście nie jest żaden spadek tylko "koniec wzrostu".
Strach pomyśleć jak to będzie wyglądało,. kiedy nastąpi spadek.
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.01.2013, 16:50   #3
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Yossi, nie wiem, czy wiesz, jak działa giełda, spekulacje itp Myślę, że nawet obecna cena akcji jest nadmuchana. Kapitalizacja na poziomie ponad 400 mld dolarów.

Dla Ciebie zysk 13 mld USD w ciągu kwartału oczywiście nic nie znaczy. Cóż, z takimi faktami trudno dyskutować. Możesz w takim razie poszukać innej spółki z tej branży, która ma lepsze wyniki?

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2013, 07:56   #4
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
Yossi, nie wiem, czy wiesz, jak działa giełda,
NO cóż, trochę wiem.
Już kilka miesięcy temu pisałem, że cena akcji japka unormuje się na poziomie ok. 420,00 $ . Jak na razie - wszystko zmierza w tym kierunku.

Cytat:
Myślę, że nawet obecna cena akcji jest nadmuchana. Kapitalizacja na poziomie ponad 400 mld dolarów.
Ja się z tym absolutnie zgadzam.

Cytat:
Dla Ciebie zysk 13 mld USD w ciągu kwartału oczywiście nic nie znaczy. Cóż, z takimi faktami trudno dyskutować.
1. Znaczy to, że spółka Apple doskonale sobie radzi finansowo i ma zapasy gotówki, jednak...
2. ...Trendy giełdowe pokazują, że inwestorzy gwałtownie tracą zaufane do firmy i wolą przenosić swoje pieniądze gdzie indziej.

Mamy tu dwa różne aspekty:
- fanboye, kupujący KAŻDE urządzenie Apple "bo to jest Apple" oraz, bo "musisz to mieć" i nakręcający obroty
oraz
- inwestorzy giełdowi, którzy myślą na zimno i wyłącznie w kategorii zawartości portfela. Tym ludziom kompletnie lata i powiewa "emejzing" i oni starają się przewidzieć tendencje rynkowe bo przecież z tego żyją. Jeżeli po konferencji finansowej Apple kurs akcji spada, z dnia na dzień, o 70$ (SIEDEMDZIESIĄT DOLARÓW!!!), to co to według Ciebie oznacza?
Ja nie jestem inwestorem giełdowym - nie wyciągam wniosków, tylko podaje fakty. (Gdybym był, to bym sprzedał akcje w październiku po jakieś 650$).
Akurat znam kilka osób grających intensywnie na giełdzie i to jest grupa wyjątkowo zimnokrwistych sk****ów, którzy na pewno nie dadzą się nabrać na "emejzing".
Wyniki sprzedaży to jedno, a giełdowa wartość spółki - to drugie. Jeśli się w tym punkcie mylę, to proszę o skorygowanie
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: